Snöspår

Nu har vi börjat träna lite inför vår säsongen med spåren. Visserligen inte de optimala förhållande. Men det går att spåra i snö med och Nicke har under förra veckan gått 3 jättesnygga spår där han jobbat jättebra och haft fint drag framåt. Så det känns lovande just nu. Men denna vecka blir det nog inget spår för hans det matte hinner helt enkelt inte. Fast på söndag ska han få gå sök igen om han inte haltat något under veckan. Då är hans karrens tid slut och jag vill verkligen börja med sök igen. Och det känns som om det skulle gå bra med tanke på att han inte haltat ett dugg sen han slutade med medicinen och då har vi kört lydnad som vanligt och han har busat med andra hundar. Så det känns också lovande. Härligt att min vovve är tillbaka och riktgit fluffig och fin har han blivit nu också ska lägga in en bild på honom nästa gång jag skriver.

Nicke är frisk

Nicke är friskförklarad nu och har i skrivande stund varit utan metacam i 5 dagar och inte haltat ett dugg trots lite lätt lydnadsträning till Nickes stora glädje. Han är så lycklig över att få göra något igen och han gör det kanon, så snygga ställande som han har nu har han nog aldrig haft :) eller så har matte äntligen fattat hur hon ska träna det. Hur som helst så blir det start i 3:an den 21 februari om allt går som det ska :) Tack alla som hållit tummarna för oss :) det hjälpte

2010

Så där ja :) nu är det ett nytt år igen och vad det bär med sig är det ingen som vet. Men vad som har hänt under 2009 vet jag i alla fall, visst är det bra. Först och främst var det för Nicke och mig ett otroligt roligt år där vi har upptäckt hur kul det är att tävla, när pudelfånet hade förståt att man ska stanna hos matte på lydnadsplan och inte rusa runt i en stor cirkel. Med både med och motgångar under året på lydnadsplan så kan jag ändå säga att vi uppnådde våra mål.

Vi är uppflyttade ur appellklassen och godkända i lägre spår.
Vi har lyckats ta både LP1 och LP2 och vinna Pudel-SM i lydnadsklass 2 något som jag aldrig trodde vi skulle göra.
Så allt om allt min lilla pudel har visat att han är mera än bara en gosig soffpotatis som vill ligga i knät och kolla på film. Okej det vill han fortfarande :)

Annat kul som hänt är att jag skaffat min första systemkamera för inte så länge sen har väl haft den i tre dagar nu. Och tusan vad kul det här har massa fina bilder på den men tyvärr ligger USB-kabeln hemma hos killen för tillfället så jag får visa bilderna en annan gång.

Men när vi hade sökmöte för ett tag sen tog vi upp våra mål för 2010 mina lyder såhär under förutsättning att min vovve är frisk och kry. Vi ska ju snart till veterinären igen är super nervös för det. Hoppas så att Nicke kan få fortsätta leva det liv han har vant sig vid och älskar att få jobba hårt i skogen och på lydnadsplan. Men om allt går som jag vill så blir det så här nästa år om vi lyckas.

1. LP3
2. Uppflyttade till HKL-spår
3. Uppflyttade till HKL-sök

Men nu önskar jag er alla ett Gott nytt år :)

RSS 2.0