Ivan Balabanov

Denna helg har ängats på klubben åt att titta på ett seminar med Ivan Balabanov, för er som inte vet är han världsmästare i IPO och bor i Florida, så han kommer inte hit så ofta så att säga :)

Så när man drog ihop ett gäng för att kunna ta hit honom hakade jag på, alltid kan man lära sig något man kan ha nytta av även om det är IPO momenten han skulle köra. Så från 9-17 både lördag och söndag satt jag och tittade på honom när han både tränade hundarna själv och hjälpte förarna att träna sina hundar. Lydnads biten var intressant, även om man vissa hundar hade önskat att det berättats innan vad de skulle göra, vad de var för problem föraren hade. Och kanske lite mera info efter varje hund hade varit trevigt, vissa av hundarna för klarades det väldigt bra vad de skulle göra och varför och en kort utvärdering efteråt. Men för det mesta kändes man lite bortglömd som publik.

Skulle gärna träna med hund för honom, en otrolig tamjning och bra sätt att se på hundträning, även om jag inte gillar alla metoder han använde sig av, men det är ju upp till var och en hur man vill träna sin hund.

Jag gillade det efter snack han hade då han beskrev hur viktigt det är att ha en balans i sin hundträning, mellan belöning och korrigering, hunden måste få veta när den gör rätt respektive fel. Håller helt med honom där, så allt som allt, han är en kanon hundtränare, men under vissa stunder av dagen tyckter jag att det kunde ha varit bättre arrangerat och Ivan kunde ha förklarat bättre vad han gjorde med varje enskilld hund. Sen hade ju arrangörerna lite otur då en högtalare braka ihop efter halva första dagen.

 

 


SM i lydnad och agility

Denna helg har det varit SM i lydnad och Agility inne på Polishögskolan i Solna. Så jag bestämde mig för att besöka mitt första SM och kika lite på agility främst. Lyndanden hade och också planer på att se, men då den skulle börja kl 9.00 på morgonen, så sov jag och sambon för gott för att hinna till den. Är det helg så är det då ska man inte vara ute och springa för tidigt, måste iaf gå upp till jobbet imorn :)

Så i detta underbara regnväder, begav vi oss först till mormor och dumpade av Nicke, som skulle få sova hela dagen i lugn och ro och slippa sitta i bilen. Sen gick färden vidare mot Solna och jag körandes i stan, usch för det, folk kör som idioter rent ut sagt. Men vi kom iaf fram helskillnade och hittade snabbt till Agility ringen, där Hoppklass Lagre höll på som bäst.

När vi tittat på det en stund blev det shopping i tälten :) även om det var en ganska lugn shopping runda då regnet vräkte ner.



Men några saker hittade vi, en tung apport till Nicke och skor till mig.



150 spänn för ett par skor är ett helt okej pris tycker jag :)



Sambon hittade en ny jacka, men han ville inte vara med på bild :)



Därefter tittade vi på agilityklass medium en stund och det var en hel del pudlar som var med här :)

Sen hade vi tröttnat på regnet för länge sen, så vi begav oss till Ikea i Barkaby för att titta på en soffa vi spanat in att vi vill ha.

Där hade de västa jippot, de hade gubbar på styltor, tjejer och killar som sprang runt och sjöng och det bästa av allt.



Kärleksmums :)



100m med kärleksmums :) kan det bli bättre.



Så allt som allt blev det en ganska rolig dag, trots regnet :)

Läger vecka med Anna Lövgren

Nu har vi avslutat en veckas lydnadsträning med Anna Lövgren, en jätteduktig tjej från Borås, och vi har haft väldigt roligt :) Massor av skratt och massor av bra tips.

Vi har verkligen fått en genomkörare denna vecka och det som Nicke och jag koncentrerade oss på var framåtsändade, kryp och inkallning med stå. Vi fick även lite bra tips på fria följet.





Nicke och jag tränar kryp.
Här fick vi tipset att krypa långa sträckor, så att sen när han ska krypa 8m på tävling, ska det inte kännas tugnt.
Fick även en del bra tips att köra med i svängarna :)



Vi tränade framåtsändande, och här låg vikten på att han skulle galoppera fram till gruppen. Vilket han gjorde kanon snyggt. Gillade speciellt sista dagen, där han verkligen tog i när han drog från mig, det brukar han inte göra annars.



Det gäller även att gå snyggt efter gruppen, han börjar bli bra på det, men märkte att han valde att gå mellan Pia och Marion, när de stod på en sidan. Främlingar var svårare att gå emellan. Så det får vi träna på. Annars är jag kanon nöjd med Nicke prestation på framåtsändandet denna vecka, nu ska vi bara fortsätta på samma sätt.



Vi tränade inkallning med stå, där fick, på denna bild Lena, hålla i hunden för att vi skulle få upp tempot också.



Nicke hade bra fart, för det mesta, han får ju sina ideer, att lite saker ska kollas på vägen. Då fick han skällning av Anna, sen gjorde han inte om det ;) Han fick nu på slutet av veckan fina ställande, man kunde verkligen se hur han tog i när han skulle bromsa :) matte så nöjd med sin lilla kille. Och det enda jag gjorde i skillnad var att ändra sättet jag sa stå på, från kort och hårt till ett längre mjukare stå. Då hann han uppfatta det på ett annat sätt, och stanna snyggt.



När det var så rysligt varmt på torsdagen så tog vi med hundarna ner till stranden och lät de svalka av sig lite i vattnet. Och tro det eller ej, men till och med Nicke bade, även om han fick en chock första gången han hamnade i vattnet.




Nicke och Cleia simmar.



Jag är blöt :) Men han tyckte det var kul, för när vi skulle gå därifrån, så rymde han tillbaka. Matte blev lite sur på honom, men ändå kul att se att hans rädsla för vatten börjar ge med sig.



Hela lägergänget på grillkvällen, vi hade en väldigt trevlig vecka :)



Tack Anna för alla bra tips och en mycket trevlig vecka :)

Nu har vi laddat upp denna vecka, nu är det träning som gäller fram till ungdoms-SM i Sala i Augusti.








Hundval

Jag håller sedan länge på med jakten av en till hund. För att kunna få en hund som verkligen vill jobba med mig och tävla. Nicke är kul att träna, en riktig utmaning, men då jag är en obotlig tävlingsmänniska vill jag nå längre än jag kan med Nicke.

Men problmen med att hitta en till hund är många.

Vilken ras ska man ha? (har tittat på många)

Var ska man ha dem på dagarna? (min mormor som har Nicke nu på dagarna säger blankt nej till en till hund)

Mitt jobb tillåter mig inte att åka hem på dagarna för promenader, har för kort lunch för det. Och dagis har jag inte råd med.

Någon som kan hjälpa mig med dessa frågor, jag har liksom kört fast lite just nu.


Nicke smart

Vad är det roligaste med pipdjur?

Jo själva pipet.

Det har Nicke kommit på, så när han hittade en liten pipflodhäst som trillat ut ur någon väska någon gång, blev han jätteglad och traska in i sovrummet och la sig på mattan med den. Vi satt och titta på film och hade lugnt och skönt, hörde hur han tugga på den. Efter en stund kommer han traskande och PIPER ur munnen. Och han ser bara så nöjd ut med sig själv, som en pudel kan. Han lägger ner något litet på golvet. Matte är ju nyfiken av sig och undrar vad pudel nu hittat på.

Då har han pip dosan med sig från flodhästen. Matte nojig och tror han käkat upp hela flodhästen. Kollar in i sovrummet och upptäcker till min stora lättnad att flodhästen ligger kvar på golvet.



Med ett fint rakt snitt över sömmen :) där har Nicke plockat ut pipgrejen. (någon som vet vad en sådan kallas?)

Tror att Nicke tyckte det var enklare att bara ha pip mojängen och slippa tugga på ett gosedjur för att få det att pipa. :)


Du gamla, du fria.....



Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.

Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad du var.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden,
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.

Jag städs vill dig tjäna mitt älskade land,
din trohet till döden vill jag svära.
Din rätt, skall jag värna, med håg och med hand.
Din fana, högt den bragderika bära.
Din fana, högt den bragderika bära.

Med Gud skall jag kämpa, för hem och för härd,
för Sverige, den kära fosterjorden.
Jag byter Dig ej, mot allt i en värld
Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.

Nej, jag vill leva jag vill dö i Norden.


Kan någon förklara för mig, varför de två sista verserna anses vara rasistiska.
Enligt min tolkning finns det inte ett enda rasistiskt ord i dessa. Bara en hyllning till
vårat vackra land :)

Länge leve Sverige :)
Jag är stolt över mitt land, och vad det gör för sina invånare, våran historia och vackra landskap.

Finns det något bättre ställe att bo på?


Agility vovve



Fick precis de här fina bilderna av Pia, från våran agility debut på Svenska Hundklubben i Södertälje.

Visst ser han mallig ut pudeln :)


Lydnad och Rallylydnad

Den 3 september kommer Norsborg LKK att anordna sin första lydnadstävling. En inofficell lydnadstävling i klasserna 1 och 2 kommer gå av stapeln :) Anmälan till denna tävling sker på hemsidan. Anmälnings avgiften är 100kr.

Den 4 september kommer Vi att anordna den första Officiella tävlingen som klubben håller i :) Det blir en tävling i rallylydnad i klasserna nyb och fort. Denna tävling däremot måste man anmäla sig till via SBK Tävling, deras nya tävlingssida där alla rally och agility tävlingar ligger än så länge. Avgiften är 100kr.

Vi hoppas att detta kommer bli en rolig helg, med många deltagare och mycket pbulik, då vi inviger, eller vad man ska säga, att klubben nu får hålla officiella tävlingar :)

Välkomna :)



Nicke och jag kör rallylydnad :)


Spår

Idag när vi nu var lediga :) Jippie :)
Så tog vi tillfället i akt att åka ut till Berga för att spåra lite, då Nicke gick så bra på tävlingen blev man ju lite taggad att jobba med honom och kanske lyckas komma upp i elit, någon gång i framtiden.

Han fick bara gå ett kort 100m spår med slut för att dra upp motivationen på honom. Och han tyckte det var kul, blev lite snopen när spåret helt plötsligt tog slut och han hamnde i bilen igen. Vi försökte ta lite kort idag men det blev som det blev med dem.



Nicke i full fart i spårskogen.


Nicke har hittat sitt slut och får godis och boll :) Matte glad.

Sen åkte pudel in i bilen och det var de andra hundarnas tur.

När alla var klara åkte vi hem och sov :)
På kvällen, åkte vi ner till klubben och körde lite lydnad. Det som var roligast var att se att han börjar haja stå, sitt och ligg. Jag la honom bakom ett av A-hindrena och komenderade, stå, sitt och ligg. Eftersom jag såg han skugga var det kanon, han tveckade första gången sen gick det klockrent :)
Han är duktig ibland pudel min.



RSS 2.0