Tävlings uppdatering

Jaha ytterligare en lydnas två och det klaffade inte den här gången heller.
Fast den här gången fixade vi rutan :) haha en halv hund inne alltså en 5 vi närmare oss :) Man ska se det positiva.

Vi slutade på 148 p så är lite missnöjd med min lilla vovve. Vet att han kan gå bättre än så. Så snyggt fotgående som han gick hade han fått en 10 om han inte börjat bita på min ficka :P haha snacka om fånig pudel man har. Men men man har aldrig tråkigt när han är i närheten i alla fall. Och så har han börjat pipa på platsliggandet när jag gömmer mig. det stör mig måste jag säga något han aldrig gör på en träning.

tävling

Jaha snart ska man ut och tävla igen. Jag tycker fortfarande det är lika kul :) men som vissa gamlingar på klubben hävdar kom igen om 25 år och säg om det pirrar lika mycket i magen då. Ja det kanske det gör.

Men faktiskt är det så att det pirrar inte i min mage så mycket längre. Jag har vant mig tror jag, lika kul tycker jag fortfarande det här. men det är nog mera allt det runt tävlandet som är roligt. All träning man lägger ner med kompisarna. Alla människor man träffar på tävlingsbanorna, att man lär känna vissa som kommer igen är roligt man ser dem ju om och om igen. Hundvärlden är inte så stor så det är ju omöjligt att inte börja känna igen vissa.

Jaja vi får väl se hur det går ikväll vi statsar som alltid på ett första pris och den här gången tycker jag faktiskt att det kan bli det :) börjar bli lite trött på tvåan fast vi ska ha LP2 är fortfarande så ny i det här med hund att jag tycker det är roligt :) fast brukset är helt klart bättre att bli uppflyttad i en bruksklass är enligt mig så mycket roligare än vad rallylydnaden eller lydnaden kan bli. För i brukset måste allt klaffa samma dag. Du kan inte ha en hund som går bra special och dålig lydnad eller tvärtom det håller inte :) vilket gör det hela mera spännande.

Men ikväll är det som sagt var lydnadstvåan som gäller så håll tummarna för oss. Så får ni en ny rapport om några timmar.

Lydnadstävling

Jag och Nicke har varit ute och tävlat igen i lydnads tvåan. Vi vekar aldrig komma ur den, men vad tusan trägen vinner :) snart så klaffar allt. Han är ju jäkla duktig.

Platsliggande 9
Frittfölj 9
Läggande 8,5
Inkallande med ställande 8,5
Sändande med ställande 0 (typiskt en halv klo inne, räcker inte det :)
Apportering 7
Fritt hopp över hnder 10
Fjärrdirigering 9,5
Helthetsintryck 9

Alltså det är ju bara rutan som fattas. Vi får peppra den till nästa vecka så att det sitter när vi åker till Apollogruppen och kör.

Sen fick jag tävla med Malco i ettan också. Det var roligt för att han var glad, vilket var det viktigaste. Sen gjorde jag bort mig lite och han fatta inte vad jag sa. Snacka om signalkänslig hund får öva på det. Annars var han också superduktig till och med trängde han i linförigheten, det gör han ju bara när han är taggad :) Så jag tror nog att det blir fler tvälingar med honom i framtiden. Matte och jag ska bara hitta dagar som passar båda. Men ska jag köra honom måste jag ha upp Nicke i 3 nu så att jag kan köra dem samtidigt när Malco kommer upp i 2. Annars är det ju inget roligt då måste man välja hund. Roligare om man kan köra båda samma dag men i olika klasser. Men vi får väl se hur det blir med den saken. Malco och jag ska köra en till 1 i alla fall då vi slutade på ett andra pris :) mitt fel han har superduktig.

Rallylydnad

Nu är Nicke och jag uppflyttade till Rallylydnad fortsättnings klass :) vilket är lite roligt. Speciellt när man inte tar det ett dugg seriöst utan bara gör det för att det är kul. Är stolt över min lilla hund han gjorde bra ifrån sig trots spöregn på plan. Han som hatar att bli blöt.

Jaja hursom helst imorn bär det av till Gävle och sökläger/bruksläger igen:) fast denna gång ska jag agera instruktör på söket. Det ska bli hur kul som helst.

sökläger

Nu är Nicke och jag hemma igen från vårat sökläger nere i Allingsås (kmr aldrig att lära mig hur det stavas). Men hur som helst vi hade jättekul. Trevliga kurskamrater (bara tjejer, men trevlig blandning på hundarna. En Kelpi, en golden, två amerikanska bulldogs och så lilla nicke) och trevlig instruktör som var mycket duktig både inom sök och på att lära. Vilken lyckad kombination va när man håller ett sökläger :) Vi har sammanlagt varit borta i 7 dagar och bott i en stuga på en liten camping i Lyngared. Trevlig camping förutom att det inte fanns några bra ställen att vandra med hund på. Så det blev koppelpromenader hela vecken till Nickes stora förtret. Har inte tagit några bra bilder på vår lilla söta stuga jag missade det. Jaja jag tror inte att Nicke har sovit så värst mycket under den här veckan. Han har nämligen bestämt sig för att han ska bli vakthund och en bra sådan med. Han skällde ofta och gärna på natten eller tidig morgon när grannarna bestämde sig för att gå förbi vårat fönster. Ingen klagade som tur var, men jag tycker inte om att alla ska gå precis utanför fönstrerna till stugan. Lite privatliv vill man ha även om man bor på camping plats.

Men nu återgår vi till lägret istället. De hade superfina rutor, vissa lite svåra att komma upp till men det var helt klart var de branta backar man fick klättra för att nå till dem. Sedan hade de ordentligt byggda legor i varje ruta minst två. Min favvo blev ett stort hål under en sten som man satte en dörr för den var rolig. Men även en grävd grav eller vad man ska kalla det med ett lock över. Tog inga kort på de heller gud vad man är glömsk när man är där. Vi får visa lite andra bilder istället här. 


Jo nu kom jag ju på det också. Vi hade ju en eftermiddag friskvård på lägret. Då alla hundar fick testa på att simma. Det gick med varierande resultat mellan hundarna. Nicke kan inte simma kunde vi snabbt konstatera. Det är bara lögn att alla hundar kan simma, Nicke kan inte. Han har ingen aning om vad han ska göra med sina bakben de bara hänger till ingen nytta. Medan han sprattlar sig halft fördärvad med frambena för att hålla sig ovanför vattenytan. Trots att han har en flytväst på sig. Suck den lilla fjanten så rolig han såg ut. 



Titta här hade han kommit på tekniken i alla fall en liten stund :)

Ska vi avsluta med en riktigt bra bild jag har lyckats få på Nicke. De dyker ju inte upp allt för ofta. Förstår inte de människor som alltid lyckas ta bra bilder. 



Titta vilken snygging :)

 

RSS 2.0