Överlevnads helg

Blir inte av att man skriver här så ofta men nu ska vi göra ett ryck igen.
 
Till att börja med har nicke haft urinvägsinfektion som han nu har ätit antibotika mot i 10 dagar och han är mycket piggare och gladare nu. På torsdag ska han tillbaka för att kolla sin syn då det var det vi misstänkte, och att han kanske hade diabetets då han kissade så mycket. Men på urintestet visade inget socker utan vita blodkroppar så vi vet fortfarande inte om han ser dåligt eller inte. Men det får vi som sagt veta på torsdag.
 
 
I helgen som var, var Veiron och jag uppe på strängnäs BK och gick en överlevnads kurs. Så vi fick börja lördagen med att packa ryggsäcken vi fick låna av försvaret med allt man kan tänkas behöva under en natt ut i skogen, utom sovsäck :(  sen efter lite instruktioner om hur vi skulle göra så var det uppstinging i en terräng bil 20 där vi gick åka med 10 främande hundar, veiron skötte sig faktiskt över förväntan. Första stoppet handlade om vad man kan äta i skogen hur man orienterar sig utan hjälpmedel i skogen. Sen upp i bilen igen och iväg till ett nytt ställe där vi blev avsläppta en och en och skulle ensamma framrycka genom skogen till en angiven plats med hjälp av vad vi nyss lärt oss.
 
 
Vi hittade rätt och kom till nästa station där vi skulle lära oss göra upp eld genom stegvis tändning och tända med hjälp av tändstål. Där fick vi dricka lite tallbarrs te, det första vi ätit sen frukost förutom vatten. Därefter var det avmarsch till nästa station där fick vi till  allas glädje våra sovsäckar tillbaka :) och till och med ett liggunderlag och ett ihopvikbart vindskydd. Sen blev vi utskickade i skogen en och en och började bygga varsitt nattläger med vindskydd med granrisbädd och eld att koka vatten med en buljong träning i till kvällsmat tillsammans med en sockerbit :) Veiron skötte sig utmärkt hela natte och vaktade sin matte, han markerade lite väl kraftigt när ledarna kom och titta till oss men satt bara och titta när det kom djur förbi. Man blir väldigt trygg av att ha sin hund med sig i en kolsvart skog. När morgonen kom så skulle vi tillverka temporära skog av filttyg och påsar. De blev faktiskt förvånasvärt varma när det var klart och frukost bestående av tallbarrs te och en sockerbit marsch tillbaka till lägret där fick vi nästa uppgift. Att gå tillbaka till platsen där vi gjort upp eld dagen innan och kaga mat. Vilket bestod av buljong tärningar och ströming med lite salt och peppar som vi fick koka över öppen eld i plåtburkar :) När alla var någorlunda mätta upp i bilen igen och tillbaka färd till klubben. Trött med glad :) jag hade skitkul, vet inte om Veiron höll med alla gånger men jag tror nog han
tyckte det var ganska mysigt att sova med matte i vindskydd och han fick ju riktig mat hela helgen också :)
 
 
Så nu ska vi förhoppningsvis gå en bevakningskurs till våren på strängnäs BK, det ska bli så roligt om det blir av.
 
 
 
 

RSS 2.0