Skogstorp

I helgen har jag och sambon och självklart Nicke varit ute med sambons föräldrar på deras lantställe ett litet torp mitt i skogen. Var nu tredje gången jag var där nere och jag älskar stället, det är supermysigt och lungt och skönt. Torpet ligger i en liten by om 6 hus och 3st till en bit bort längs vägen. Hade totalt glömt bort från förra gången jag var där hur mörkt det blir, kolsvart så fort solen gått ner, finns ju inte en gatlyckta så långt ögat når, så mysigt och lite läskigt att gå ut och kissa hunden med bara en pannlampa som ljuskägla, tror man skulle vänja sig om man bodde där nere men man är ju så van vid allt detta ljus som finns runt en här hemma.

Hur som helst så var nicke och jag ute och spårade i Lördags, det gick kanon han var superduktig. Han fick ett 400m spår som låg i ca 45 min. Vågade inte gå ett längre spår inne i skogen för jägarna var ute. Medans spåret låg så gjorde vi lite föremåls intresse övningar, jag klickade när han plockade upp föremål, han börjar tända till riktigt bra på det, ett par veckor till med det så ska vi gå vidare till lite mera uppletande övningar efter det.

På spåret sen hade jag gjort ett upptag, han gick ut och tog det kanon snyggt åt rätt håll direkt, han traskade efter det runt spåret utan problem och korasade stora grusvägen också och plockade pinnen och slutet.

I söndags åkte vi lite tidigare från stugan och var uppe i Ärla och häslade på Vivi, vi åkte ut tillsammans och la lite spår i skogen i närheten där hon bor. Hennes lilla Poision fick ett kort spår lagt av mig med två saker och ett slut, Vivi ville att jag skulle filma så jag gjorde mitt bästa vet inte hur bra den blev :) Men Poision undrade vad det där var för typ som stod i skogen och filmade honom när han skulle spåra.

Nickes spår var nog ca 300-400m med två pinnar och ett slut. Han fick även idag ett upptag, där han traskar rakt ut, håller mig fortfarande bara ca 2-3 m bakom honom när vi tränar upptag, vill att de ska sitta ordentligt. Men han gick ut tog upp spåret kollar det en halv meter åt fel håll och vänder så snyggt sen och tar spåret och hittar sin boll :) stolt matte att han gör det så snyggt, än så länge :) Efter den bollen hittar han pinnarna och slutet. Det är bara så rolgit att gå spår med min lilla pudel nu för tiden, han har verkligen fått ett drag framåt han inte haft förut. Eller han hade det när han var 1-2 sen började jag lägga mig i hans spårarbete då lessnade han på mig och på att spåra, men vi verkar ha hittat tillbaka till det nu :)

Vivi spelade in oss också, ska lägga upp en länk till den sen när jag fått den så ni kan se hans snygga upptag :)

Nu ska vi sova så vi orkar jobba imorn.

Träning Igen

Idag var vi på klubben och körde en kort lydnadsträning där vi testade om Nicke verkligen vet vad stå, sitt och ligg betyder. Jag satte honom bakom vår stora ek på klubben i valphagen och stälde en spegel på marken för att kunna se honom när jag stod på andra sidan utom synhåll för honom. Var roligt att se att han faktiskt vet vad orden betyder och inte bara känner igen dem i en speciell sitaution. Sen trände vi lite rutan med target och körde en del fotgående utan att säga ett ord bara klicka när han gick bra, han följer med kanon trots att han inte fått något komando.

Kul att känna att träning var rolig igen både för mig och Nicke, sen kom redaktören från Stockholms Hundar som ska göra ett repotage om oss nu när vi blivit godkända som Lokal Kennelklubb på Norsborg Hundklubb. Ska bli väldigt roligt att kunna hålla tävlingar och utställningar och rallylydnad m.m.

När de hade åkt så körde vi lite uppletande, inspirade av uppletande kursen som var idag. Nicke gick riktigt bra, men vi körde bara lite enkla nybörjar övningar för att få igång hans föremål intresse. Han hade roligt och sprang fint varje gång, men han hade svårt med gosedjuret det ville han mest bolla med den istället för att komma tillbaka med den. Men han gjorde det efter ett tag när matte stått och tjoat och prasslat med godispåsen :) men det gick ju.

Trevlig höstpromenad

Nu har Nicke och jag haft uppehåll från lydndnadsträningen i 2 veckor, och jag tror han tycker det är ganska skönt att vara en sällskapslimpa och bara gå promenader och slöa i sängen eller soffan. Lite spår har han ju fått gått, en sökträning och lite uppletande på skoj. Ska försöka hålla det här i minst 2 veckor till för att han ska få vila ut ordentligt efter all hård träning i somras, är ganska säker på att han tröttnade på mig och träning då så nu ska vi se om vi kan hitta tillbaka till det igen.

Bil igen

Nu har jag fått tillbaka min bil :) elle ja i fredags kom den tillbaka men vill inte ropa hej förrän jag provat den ordentligt. Efter att ha varit en vecka billös så är det bara så skönt att ha den hemma igen. Nicke och jag firade genom att åka ut till Berga på lördags morgonen och spåra och han firade genom att gå kanon bra :) härligt att se vilket driv han har fått nu. Bilen rullade bra både fram och tillbaka och under resten av helgen har den funkat bra också.

Men det visade sig vara lite mera fel på den än vad besiktningen visade, besiktningen sa glap i styr och spindelleder båda fram och dåligt stoppljus. Styrleder och stoppljuset kunde pappa fixa åt mig så det blev inte så dyrt men spindellederna rodde han ine på så de fick mecken på sambons firma fixa och då fick han även byta vattenpump och kamrem, det blev en lite dyrare historia, men nu rullar alla fall min bil igen och förhoppningsvis så gör den det i ett par år till nu :)

Rugby SM

Nu har jag varit och tittat på första matchen i Rugby SM, första rugby matchen jag någonsin varit på. Det är sambon och hans far som är intresserade från början. Men det visade sig att det var en otroligt rolig sport att titta på, snabbt spel och mycket tacklingar, fick höra ett gamalt citat från en engelsman av sambon. Engelsmanen hade varit och tittat på amerikansk fotboll med en amerikansk vän som frågade vad han tyckte om sporten, han svarde
"Jag fattar inte varför de behöver 25kg skydd för att spela rugby."

Kan hålla med så rolig och tuff sport var länge sen jag såg, kan inte förstå varför den får så lite utrymme i Sverige, när något så mesigt och tråkigt som fotboll får hur mycket som helst.

Lite folk för att vara ett SM och inte ens en digitalskärm för poäng visning och tid. Tycker det är synd att inte ens utövarna verkar ta sin sport på allvar, men nästa gång jag åker till England vill jag se en rugby match där helt klart :)

Om någon undrar hur det gick så blev det Exelis - Hammarby 21-12.

Så nästa lördag ska vi iväg och titta på andra final matchen och hoppas på att Exelis vinner igen :)

RSS 2.0