Juni

Ja, här kommer en liten uppdatering för juni månad.

 

Mycket har hänt i denna månad både roliga och tråkiga saker.

 

Men vi håller oss till det roliga, livet går vidare och man kan inte göra något åt det som skett så det är bara att se framåt och leva vidare bäst man kan.

 

Under juni har vi satasat mycket på spåret och Veiron börjar bli riktigt haj på vad han ska göra där. Han har en väldigt fin motivation mot slutet som hjälper honom att lösa de svårigheter han stötter på. Han är även duktig på att plocka sakerna och gör ingen skillnad på vad det är för sak, skogspinne, trasa, spårpinne eller bajspåse han har till och med plockat upp en tappad snitsel som låg kvar i spåret.

Vi har testat lite olika selar, då de vanliga bara åkte upp i halsen på honom och han fick svårt att andas, denna satt inte helt bra heller, pudelns gamla dragsele (ska vi också testa när veiron blir äldre), men har fått låna en björkis sele av en kompis och den är perfekt för veiron så en sådan ska införskaffas.

Lydnads mässigt går han bättre och bättre, vi jobbar vidare på positionen i fot och ordkunskap, vi har börjart lite mera med agility nu när han blivit lite äldre och planerar att börja en agility nyb till hösten.

 

Imorgon (söndag) är det dags för den andra rally fortsättnings tävlingen för Nicke. Denna gång bär det av till Gnesta och självklart ska Veiron följa med och mijlöträna. Jag hoppas att pudel går lika fint som har gjort tidigare så vi får med oss ett till kvalificerande resultat hem, vore kul att komma upp i anvc innan året är slut så vi kan träna att gåhöger sida under vintern.

Vi får skriva imorgon hur det gick nere i Gnesta.

 


RSS 2.0