Snö :)

Massor av snö har det kommit under de senaste dagarna. Både jag och vovven tycker att det är superkul med all denna fina snö överallt. Enda nackdelen som jag ser det är att det är så otroligt svårt att köra ordentligt i detta väder. Bara halt och jävligt sen ser man ju inget heller och borsta bilen ska vi inte tala om ;) vet inte hur många gånger jag har borstat av bilen under de här senaste dagarna men många är det.

Min bil har bytt färg :)

Men vovven är glad som vanligt, han kan inte se några nackdelar med snö alls. Eller kanske förresten, när man kommer in efter en långprommis och det bara hänger snökokor i hela pälsen det är inte så kul tycker han. Men så länge han får vara ute och skutta är han superglad.

 

 

Härlig bild på Nicke :)

 



På tal om Nickes bogled dåra om vi ska ta en rapport om den. Nu har vovven gått på Metacam i en vecka och han har inte haltat något under den tiden och är pigg och glad. Jag hoppas veckligen att det kan läka ut av sig själv under de här tre veckornas vila som det blir. Men vi får väl se ska på återbesök i början av januari så då får vi väl besked om det behövs en operation eller om det inte går att göra något åt det.

Tills dess är det lugna prommisar i koppel som gäller och Nicke tyckte så synd om sig själv när vi var på klubben och han inte fick vara med och busa i snön. Men tror vi kompenserade något när han fick busa runt hemma ensam i snön med Brosan mig och brosans flickvän.


Halta vovven

Imorse var vi hos veterinären för att kolla Nickes hälta som han dragits med till och från en längre tid nu. Han skötte sig kanon bra under hela besöket snäll och lugn trots att de drog och vred i honom. Skönt att man inte har en hund som är rädd för veterinärer. Men då veterinären inte hittade något på honom mer än att han reagerade på höger fram så åkte han in i röntgen salen efter att ha fått lugnaden. Så efter att ha vinglat runt lite och spytt lite galla på golvet fick han kliv upp på bordet och somna.

Matte fick vara med och hålla honom medans de tog bilderna skönt det för han sov inte helt utan vaknade till lite när vi flyttade runt honom. Men han sa inget om det när han märkte att jag var där. När bilderna var klara sen så kom veterinären igen och vi tittade på dem. Han förklarade att högra armbågen såg helt okej ut. Men uppe i bogleden så fanns det en lös benbit som inte ska vara där. Troligen är det en benbit som ska växa fast när de är små, men av någon anledning så har den inte gjort det hos honom. Så den har legat lös där i leden hela hans liv. Han har inte lidit av den förrens nu då han har blivit lite äldre och tränats mycket hårdare än förut. Nu har det kommit beläggningar på den som ligger och skaver vilket gör ont när han lägger för mycket belastning på leden.

Så nu går bebisen på metacam i 3 veckor sen ska vi på återbesök och då ta ställning till om han han ska operas eller inte. Det är inte helt säkert att han  kommer bli bättre av en operation, han kan lika gärna bli sämre och få mera ont. Veterinären var inte så hel lycklig över att kanske behöva gå in i en led och skära. Och jag förstår honom kan man undvika det så gör man ju helst det. Risken att mera går sönder är över hängande.

Men hur som helst så får min vovve med andra ord inte köra sök nu på ett par veckor och ingen rapport. Inte heller kommer vi att träna speciellt mycket lydnad. Kanske är hans tävlingskarriär över nu. Jag hoppas att vi ska kunna fortsätta med lydnaden i alla fall men vi får se. Att han mår bra är det viktigaste allt annat får komma i andra hand.


Länge sen sist

Nu har det inte blivit mycket skrivet på ett tag varit upptagen med annat. Men nu ska den uppdateras här med tråkiga nyheter. Den lilla busiga pudeln är tyvärr halt och har så varit till och från ett tag nu. Så det matte gjorde var att ringa veterinären i måndags och boka en tid för att kolla sin fåniga lilla hund som inte kan gå ordentligt.

På måndag morgon ska vi iväg till södra djursjukhuset och röntga som de tycker att de behövs så det kommer nog att hända. För vovven har inget sår någonstans på benet och verkar inte ha ont om han rör benet heller. Så vi får väl se vad som händer med det.

Jag ser bara framför mig hur han har fått artros och aldrig mera kommer kunna köra sök :( men får hoppas på det bästa att han bara har sträckt en muskel och har en inflammation eller nått i benet. Men som sagt det får vi veta på måndag.

RSS 2.0