Gungbrädan och Markeringar

Igår när Nicke och jag skulle ha kurs, jag håller rallylydnadskurs på klubben där min mamma går med Nicke :) jättekul tycker båda och fint går han min lilla vovve med mor lilla. Även de andra på kursen är väldigt duktiga, både "gamla" och nya kursare :)

När vi var klara med kursen så tränade jag och Marion lite markeringar med Nicke, vi har börjat med en ny metod nu för att hålla honom från figgen. Ett ridspö till figgen och en lätt snärt på nosen när han kom för nära, han gjorde det kanon, fast förvånad blev han första gången.

Full fart fram mot Marion och redo att hoppa upp på en av sina favvo figgar, så får han en snärt av ridspöt. Han såg väldigt paff ut, men fann sig snart och backa två steg och skällde så fint. Bollen kom flygande och livet var kanon sa Nicke. De andra 3 gångern vi körde var han inte på alls :) kanon, det går kanske att lära min korkade pudel det här också. Man får bara vara väldigt tydlig med vad som är rätt och fel, som Marion så man ska inte låta dem göra fel. Hjälp dem så det alltid blir rätt så kommer de att lära sig det. Hundar lär sig lika lätt fel som rätt.

Men när alla hade åkt så promenerade Nicke och jag ett extra varv runt planen, då sprang han fram till gungbrädan, så jag tänkte varför inte vi tränar lite på den. Upp traskade Nicke så fint och stannade i mitten, den började gunga fram och tillbaka och han parerade så fint med sin kroppsvikt. Sen åkte den ner i marken och Nicke traskade så lugnt och fint ner. Han gjorde det fyra gånger och sista gången utan tveckan :) tror nog att även detta ska gå och lära honom, sen är det bara slalom kavr sen kan vi nog ut och tävla agility, hur nu det kommer gå är en annan historia :) men kul att testa ska det bli.


Sökträning och lek

Under denna långhelg har vi varit ute och tränat en del sök. I torsdags blev det en trevlig träning där alla vovvar gick bra.

Vovvarna fick även leka en stund efter träningen vilket gjorde de glada. Britt-Marie som var med oss och tränade tog massa fina bilder av Nicke och hans ny upptäckta kompis Larry. De har väldigt kul ihop nu när de börjar lära sig varandra bättre :)



Full fart i skogen.



Det gäller att vända kvickt.



Puss i skogen.

Kul hade de :)

När vi var ute och tränade andra gången för helgen så var Nicke inte lika duktig, okej han har börjat komma fint på tomslagen. Är helt fascinerad att han kommer när jag ropar på honom :)

Men däremot hart han börjat bli väldigt på, på figgarna speciellt om de är helt dolda. Där har vi något att jobba med så vi får bort det till tävlingen i Tyresö den 30 maj.

Finns alltid något att jobba på när det gäller hund, det är det som är så kul med att hålla på med hund.



RSS 2.0