sökläger

Nu är det inte många timmar kvar tills det bär av ner till allingsås (ingen aning om det stavas med ett eller två L).
Hur som helst min morgon imorn kommer börja med en spårtävling. Inte jag själv som ska tävla ska vara spårläggare, vilket alltid är kul. Man är nog nästan lika nervös som den tävlande när man står vid slutet och väntar på att höra om de får slutet eller inte. Alltid kul när de lyckas. Så tänker hålla tummarna stenhårt för den tävlande som får mitt spår.

Men nu ska jag ut med nicke och vandra i mörkret. Vad snabbt det blir mörkt nu för tiden. Tråkigt, snart kommer snön också. Eller snön är rolig, det är när det är slaskvinter som det är tråkigt. Men hösten ser jag fram emot alldels lagom varmt att träna hund då. Om det bara är torrt. Många om där. Nä nu måste vi verkligen gå så vi hinner sova något i natt också.
Hej då allihopa skriver när jag kommer hem igen sen. Då ska ni få en rapport om hur lägret varit.

Mycket hyss

Ja nu har vi varit igång igen. Från att han har fått vila 3 dagar då jag varit hos syrran i Borås. Så drog vi iväg idag och tränade Nicke och jag. I morse var vi ute och rekade spåren så passade på att låta honom gå ett elitspår för att se om han skulle fixa det. Och det gjorde han :) matte så stolt över honom, farten var bra i början med drag i snöret inte så vanligt hos honom han måste ha haft tråkigt de här 3 dagarna. Hur som helst han missade båda pinnarna jag lagt ut men tog de andra sakerna och tempot mattades av lite de sista 750 m men han var så duktig, trodde han skulle bli tröttare av det men icke sa Nicke :)

Sen drog vi till klubben på kvällen för att träna lite lydnad. Han gick hyfsat idag, men han har totalt glömt vad rutan vad för något den ska vi banka in i skallen på honom igen. Men han kom på det efter att ha fått en påminelse med trageten. Resten gick ganska bra, han börjar få väldigt snyggt fritt följ vilket är roligt :)

Han fick även testa ett IPO hinder nästan som ett A-hinder i agiliyt det var lite läskigt när de stod som det ska. Så vi sänkte ner det lite och över skutta Nicke efter några gånger som han aldrig gjort annat i hela sitt liv. Ska försöka att räta upp det lite i taget och se om han går på det.

Nu ska vi ta något som var väldigt roligt. Vi släppte ut vovvarna en stund på plan för att de skulle få leka. Kul tyckte det och sprang runt. Men på plan hittade vi en stor pinne som skulle kunna förstöra gräsklipparen om den legat kvar. Med andra ord ut med den över staketet  ut på åker. Och vem skuttar efter glad i hågen och vill ha den jo Nicke han står och spanar och spanar. Tänker inte mer på det utan går ner mot grinden för att åka hemåt sen. Vänder mig om och hunden är puts väck borta. Hur försvinner en 65 cm hög och 27 kg tung pudel spårlöst från en inhängad plan. Borta var han i alla fall. Och var han var ? Ja han hade dragit ut på åkern om han hoppade över staketet eller kröp under vet jag inte, men han fattade inte att han kunde springa längs ut sidan för att komma tillbaka till matte. Näää så smart är inte den här pudeln. Han står på andra sidan staketet och ser olycklig ut tills han på något sätt ingen vet hur. Troligen kröp han tillbaka in på plan och ser överlycklig ut att vara tillbaka. Matte andas ut och skrattar åt det när paniken släppt i magen.

En sak är säker. Livet är aldrig tråkigt när Nicke är i närheten alltid gör han något oväntat som får en att skratta eller gråta i ren förtvivlan för att han är så knäpp.

Sök träning

Sök träning igen och om 3 veckor är vi nere i allingås på sökläger. Ser verkligen fram emot det, det ska bli superkul. Men för att återgå till idag. Nicke jag har precis kommit hem från sökträning och väntar på att lilla mor ska bli klar med maten. Fiskpinnar och potatis Jippie (not) men hur som helst idag gjorde nicke vad han borde ha gjort på tävlingen han skällde på främande människor. Vilket var kul och se, fast vi körde utan skynken idag. Kanske är en kombination av skynken och främlingar som han har svårt för. Jag vet inte, nästa vecka testar vi med skynken på,

Igår var Marion och jag ute och snitslade spår i vällingen. det var riktigt trevligt att traska runt i skogen ett par timmar. Det tyckte nicke med han sprang som en tok fram och tillbaka. men alla 3 hundar skötte sig utmärkt och höll sig i närheten nästa hela tiden. Men när vi var klara med första spåret la vi spår åt Nicke och lilla damen Cleia så att de skulle få träna lite också. Nicke gick kanon till första föremålet, vad lycklig han blev när det låg en pipgrej där. Nästa sträcka var lite sämre, inte för att han tappade spåret han hade full koll på det hela tiden. Han var bara tvungen att stanna och käka lite skit. Sen gick han bra och tog slutet. Tror att vi kanske kan fixa nästa lägre spår bättre än det förra. Vi får träna ordentligt så att vi gör det. Skulle vara kul om vi kunde köra högre i vår :)

Men man ska aldrig säga så då går det åt pipsvängen sen. Så peppar peppar ta i trä :)

Lägre sök

Nu har vi varit på år första söktävlingen någonsin i söndags. Vilket var riktigt kul även om det gick åt skogen kan man lungt säga. Nicke har inte riktigt hajat de där med att skälla på figgarna, han var framme hos dem men sen kom han inte riktigt ihåg vad han skulle göra. Han traskade runt där och nosade på dem lite. Verkade som om han funderade på om inte jag skulle komma snart. eller om inte de skulle hoppa upp och vara roliga som är van vid att det är. 

 Han markerar jättesnyggt och skäller super fint på figgar han känner. Kommer det okända figgar där emot fattar han inte alls vad han ska göra.
Sen har han inte fattat att man ska komma tillbaka på, här är jag. Tydligen l Så nu har vi lite att träna på det är tur att vi ska på sökläger snart. Då kanske vi kan få lite fason på oss.

Så hela dagen slutade med att vi tränade lite agility bara på skoj så att han fick göra något.  :)

Hade tänkt lägga in lite bilder på Nicke när han hoppar agility men av någon anledning så krånglar min data så fort jag försöker. Men när jag lyckas lägger jag upp  dem :)

RSS 2.0