Mycket hyss

Ja nu har vi varit igång igen. Från att han har fått vila 3 dagar då jag varit hos syrran i Borås. Så drog vi iväg idag och tränade Nicke och jag. I morse var vi ute och rekade spåren så passade på att låta honom gå ett elitspår för att se om han skulle fixa det. Och det gjorde han :) matte så stolt över honom, farten var bra i början med drag i snöret inte så vanligt hos honom han måste ha haft tråkigt de här 3 dagarna. Hur som helst han missade båda pinnarna jag lagt ut men tog de andra sakerna och tempot mattades av lite de sista 750 m men han var så duktig, trodde han skulle bli tröttare av det men icke sa Nicke :)

Sen drog vi till klubben på kvällen för att träna lite lydnad. Han gick hyfsat idag, men han har totalt glömt vad rutan vad för något den ska vi banka in i skallen på honom igen. Men han kom på det efter att ha fått en påminelse med trageten. Resten gick ganska bra, han börjar få väldigt snyggt fritt följ vilket är roligt :)

Han fick även testa ett IPO hinder nästan som ett A-hinder i agiliyt det var lite läskigt när de stod som det ska. Så vi sänkte ner det lite och över skutta Nicke efter några gånger som han aldrig gjort annat i hela sitt liv. Ska försöka att räta upp det lite i taget och se om han går på det.

Nu ska vi ta något som var väldigt roligt. Vi släppte ut vovvarna en stund på plan för att de skulle få leka. Kul tyckte det och sprang runt. Men på plan hittade vi en stor pinne som skulle kunna förstöra gräsklipparen om den legat kvar. Med andra ord ut med den över staketet  ut på åker. Och vem skuttar efter glad i hågen och vill ha den jo Nicke han står och spanar och spanar. Tänker inte mer på det utan går ner mot grinden för att åka hemåt sen. Vänder mig om och hunden är puts väck borta. Hur försvinner en 65 cm hög och 27 kg tung pudel spårlöst från en inhängad plan. Borta var han i alla fall. Och var han var ? Ja han hade dragit ut på åkern om han hoppade över staketet eller kröp under vet jag inte, men han fattade inte att han kunde springa längs ut sidan för att komma tillbaka till matte. Näää så smart är inte den här pudeln. Han står på andra sidan staketet och ser olycklig ut tills han på något sätt ingen vet hur. Troligen kröp han tillbaka in på plan och ser överlycklig ut att vara tillbaka. Matte andas ut och skrattar åt det när paniken släppt i magen.

En sak är säker. Livet är aldrig tråkigt när Nicke är i närheten alltid gör han något oväntat som får en att skratta eller gråta i ren förtvivlan för att han är så knäpp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0