Kursledar utbildning

Denna helg blev det inte mycket träna hund, till Nickes stora förtret. Istället har hans matte suttit i skolbänken och varit på kursledar utbildning. Vilket har varit mycket roligt då vi var ett gäng tjejer från klubben som åkte gemensamt till Studiefrämjandet för att gå den. Själva kursen var över mina förväntningar vilket alltid är roligt att bli positivt överraskad. Trodde inte de skulle få med så mycket på 2 dagar som de fick in och de gjorde det på ett roligt sätt. Så nu ska jag gå även L2 kursen vilket är ledarskap 2 kurs. Ska bli intressant men den får vänta tills i vår.

Tills dess ska Nicke och jag svära lite över att vi blev bortlottade ytterligare en gång på en lägre tävling. Denna gång en lägre sök tävling, trodde aldrig att det skulle vara så många på den att man hamnar som 7 reserv. Jaja bara inse att vår tävlingssäsong för i år är över. Vi får köra igen i vår och då desto hårdare då är det ju högreklass i spår och sök som är målen. Men självklart även LP3 ska vi lyckas ta under 2010. Nu är jag lite kaxig jag vet, men om man har ett helt år på sig så måste man ju nästan lyckas tycker jag. Men vi får väl se hur det går :) den som gapar efter mycket misster ofta hela stycket.

Sen sist

Har inte skrivit på flera dagar nu:) lite ovanligt för oss. Men men det som har hänt sen sist är att vi har kört sök hela helgen som varit. Han fick göra lite markeringsövningar på lördag. Vilket han gjorde helt suveränt. Han låg ner och skällde kanon bra framför figgarna. Inte heller slutade han när jag närmade mig.

Sen körde vi sök med gänget på söndagen. Han gjorde 3 riktigt snygga tomma skick sökte sig framåt i banan och kom till mig utan att jag ropat på honom. Då hade han varit ute i ca 15-20 sekunder så det var ju kanon. Men han skällde inget bra denna gång. Tror det beror på att figgarna hade skynken på sig. Han såg inte att det var en människa under. I lördags hade de inga skynken så kan vara det. Vi får helt enkelt backa lite och träna in det med skynken mera och mera. Alltså att figgarna är halv synliga först och sen blir mer och mer dolda under flera veckor. Hmm det stör mig lite att han gör så nu när vi snart ska iväg och tävla. Jaja det får gå som det går. Tror han kan fixa det riktigt bra trots allt. Bara han fixar söket så är inte lydnaden något problem längre den sitter bra. Förutom skotten men ska testa en ny taktik imorgon på skott träningen på klubben. Hoppas den funkar.


Halt vovve

Efter helgens härjningar i skogen så sprang min lilla vovve runt och haltade. Typiskt att han aldrig kan hålla sig på fötter. Jaja inte mycket att göra något åt, vila ett par dagar och koppel promenader. Allt detta till Nickes stora förtret. Men tycker inte han ska klaga för mycket.

I lördags var vi ute och spårade och i söndags körde vi sök. Han gick bra båda dagarna och jag är nöjd med honom. Jag hoppas bara att han gör vad han ska den 29 november också då vi ska iväg och göra ett andra försök i lägre sök. Undrar hur det kommer att gå. Men bara söket går bra  så har han lydnaden så kanske vi kan klara en uppflyttning.

Nu ska vi köra lite latlydnad inomhus en stund sen ska jag iväg och skriva prövning medans Nicke ska ut och motionera med mormor i skogen i snö ovädret.
Alltså seriöst det snöar ute och inte så lite heller, Nicke var helt vit på ryggen när vi kom tillbaka från morgon svängen. Tror vi får gå till tumba ikväll har inte fått vinterdäck på bilen än. Men så är det när det är punka på två däck och man måste beställa nya.


RSS 2.0