För jävligt

Fick reda på idag av mor att någon än en gång bunit fast en hund ute i skogen för att de inte vill ha den. Kvinnan i detta fall som var fodervärd åt hunden (en greyhound) tror jag det var. Hade inte velat ha sin hund längre och bundit och lämnat den i skogen. Hunden hade svultit ihjäl utan möjlighet att ta sig loss.

Jag bara frågar mig själv hur kan man vara så jävla hjärtlös. Att man utan dåligt samvete kan åka ut och binda en hund vid ett träd mitt i vintern när det är skitkallt och låta den svälta till döds. Vill man inte ha sin hund placera om den eller lämna den utanför hundstallet åtminstonde så hunden slipper känna ångest och rädlsa innan den till slut dör av törst eller sv'ält. Åk och avliva hunden om det absolut inte funkar ge den en lätt död iaf. Eller som den här idioten inte tänkte på. Lämna tillbaka den till ägaren om man bara ät fodervärd.

Fy fan vad jag blir förbannad på sånt här. Sådan människor borde man skjuta, fast nu har vi ju inte döds straff i sverige. Synd . Så det får väl bli livstids fängelse då.

Men det får man ju inte heller. Kanske om dommaren är riktigt sträng någon månads fängelse och lite böter. Annars bara böter och kanske samhällstjänst. Vi borde ha mycket strängare djurskydds lagar i sverige. Då kanske det här skulle sluta. Fast jag tror inte det. Idioter och hjärtlösa puckon, riktiga svin och allt vad man kan kalla dem kommer alltid att finnas oturligt nog.

Tävling Viksberg

Fy fan vad vi är bra, Fy fan vad vi är bra

Haha trodde aldrig att det skulle gå så bra. Men han gick suveränt idag lilla gubben. Så bra till och med att vi kom på andra plats med hedervärda 174.5p Stolt :) Så även ett första pris kamma vi hem. Ibland blir man bara så stolt över hunden alltså. Inte en enda gång när vi väl börjat nosade han i backen trots att vi var inne i ett ridhus. Det var underbart att gå med honom idag. Vi fick till och med en väldigt liten bukla:P men den är det finaste jag någonsin vunnit. Äntligen märker man att alla timmar man tränat gett resultat. Så underbart med tanke på hur han varit innan.

Fast Nicke älskar nog sin sko bäst, de var väldigt trevliga där alla som fick poäng fick en liten present med sig hem. Det var snällt tycker jag. Så Nicke fick en bruntygsko med en pipmoj i snacka om att han hade kul i bilen på väg hem. Pip Pip hörde man från bakluckan. Nu ligger han och kurrar ihop sig med den på sängen och sover i godan ro. Tror han blev lite trött i huvudet stackarn.

Konditions träning

Hur konditions tränar man en hund?
Steg 1. släng ut lillebrosan i skogen och säg åt honom att springa. Släpp hunden efter en stund och låt honom springa efter.
steg 2. Spring själv åt andra hållet och ropa. Hunden kommer tillbaka i full fart.
Steg 3. Fråga hunden var brosan tog vägen, hunden drar iväg igen.

Fortsätt sedan så tills hunden är trött. Funka kanon på Nicke han hade jättekul och fick en massa motion. Tror att brosan hade lika kul han som han sprang. Bra att ha en brosa med kondis.
Dessutom så kasta vi ut brosan att gå ett spår åt oss. Nicke gick kanon fast det blev ett ganska långt spår vilket är bara bra. Men han missade flera saker på spåret men det var inte pinnarna de tog han med vanten och bollen struntade han i de gick han rakt över. Nåja det blev bra i alla fall i slutet. Och han hade ju så kul hunden. sen att vi var ute och gjorde markeringsövningar med Pia och Alex i morse gjorde ju bara dagen ännu bättre i Nickes ögon. Fast han har inte riktigt fattat det där med att ta rullen. Tror nästan hade hade gjort sig bra som skallhund. Fast det kanske är lite sent att träna om honom nu. Han fårt fortsätta som rull hund. Nästa hund kan vi göra till skallhund kanske.

Vad skönt

Gud vad skönt att det är helg nu. Hade tenta idag så det har inte blivit så mycket träning med Nicke under veckan. I allA fall inte så mycket som jag velat. Men nu blir det nya tag i helgen. Har lurat brosan att han ska följa med ut och hjälpa mig med Nicke lite mera i framtiden. Målet blir väl att ha honom sök "klar" till i maj. Fanns en tävling ute i Haninge då den 10. Man Kan ju satsa på den så får vi se hur långt vi kommer. Om jag kan få brosan att hjälpa till att köra markeringsövningar med Nicke ska det nog gå bra.

Nästa kurs är ju ute i Huddinge också så då kommer man hem tidigare och ljusare och ljusare blir det också så då kan man träna efter plugget. Kommer bli bra det här :) och nästa vecka är det lydnads 1 som gäller nere i Viksberg. Håll tummarna för oss :)

Helg rapport (igen)

I lördags var Nicke och jag ute och spårade. La två spår åt honom på ungefär 200m. Ett fick gå rakt genom gamla grusgroppen. Var kanske en dum ide, höll på att slå ihjäl mig när vi skulle ner för branten. Men han plocka pinnen som låg rakt nedanför iaf :) Han plockade faktiskt alla pinnar och vantar och allt annat som låg på spåren. Jätte duktig på det igår var han. Blev lite tvecksam på vissa ställen, vinklar, alltid vinklar, men han löste det bra. Lite snurr och lite trassel så var vi på språng igen.

Det roliga med söket idag var att han tog sin fasta rulle. Visserligen inte alltid och så spotta vi ut den ibland. Men skammen som ger sig det gick till slut. Måste öva mycket på det, får träna mycket med rullen hemma. Undrar om man kan kasta ut brorsan i skogen. Får höra med honom om han vill det.
Fast att börja tväla i sök blir nog till sommaren. Vi satsar på spåret nu under Vår/vintern så får vi se vart det bär. Målet är att ha honom upp  lägre innan sommaren är slut. Drömmen att vi är uppe i högre innan året är slut, kanske svårt men inte omöjligt om han fortsätter så här. Krypa och skall kan han nästan nu, lite trevande och försiktigt men helt klart på rätt väg. Men platsliggning med skott, det vette tusen hur han reagerar där, tror inte han bryr sig om det, Men vi får se. Det är väl uppletandet vi har problem med, men jag tror att vi börjar få lite hum om vad vi ska göra där också.

Man ska satsa högt så kommer man iaf halvvägs.

Jag sa ju när jag fick honom att vi skulle upp i elitklass i något. Är kanske lite fördröjt men vad tusan, skammen som ger sig.

Ny dag på fältet

Vi har bosatt oss på F18 tror jag. Vi var där uppe idag igen och hade en underbar morgon helt för oss själva. Inte en enda männinska där uppe. Och inga dåraktiga killar heller med fula bilar. Fast vi såg dem igår igen. Får nog hålla koll på dem så vi slipper dem.

Jaja Nicke gick bara bra på uppletande idag. Han gjorde 4 fina skick, tror han börjar fatta vad det heandlar om. Snabbt ut och snabbt in. Fast han är lite långsam :)

Dårar

Jaha andra promenaden för idag blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Vi gick upp på F18 för att köra lite uppletande. Men när vi höll på som bäst och Nicke var riktigt duktig så kommer en hel hög med bilar farande och börjar sladda som dårar på de gamla startbanorna. Var ett gäng killar, så klart, som kommit upp för att leka lite. Som de körde vågade inte jag stanna kvar på fältet. har ingen önskan att bli påkörd av en idiot som vi impa på sina kompisar.
Har för mycket att göra för att hinna med det. Så Nicke och jag gick in i skogen och gick hem.

Inte ritkigt vad jag hade planerat men så blir det ibland vi hittade i alla fall en mysig stig genom skogen. eller stig kanske var att ta i. Men mysigt var det där :)

Äventyr :)

Nu har Nicke och jag varit ute på äventyr. Hela vägen till plugget och tillbaka.
Började med att jag var tvungen att lämna in lite papper som jag totalt glömt bort. Så jag tog med Nicke och tog tåget till flempan tur att det inte är så långt. Han skötte sig jättebra på perrongen när vi kom dit. Satt tyst och stilla, ibland förvånar han en. Han skötte sig även på tåget satt och tog det lugnt. Fast det var ju bara en station så han behövde ju inte vara så duktig allt för länge.
Sen var vi tvungana att åka den äckliga hissen som finns vid de långa rulltrapporna upp till sjukhuset. Den är inge rolig, gnisslar och skrammlar så att man tror att den ska falla ner närsomhelst. Dessutom var den otroligt smutsig den här gången. Ölbrukar och rester av gamla rakterer. Men han kan ju inte åka rulltrappa så vad göra.  Vi överlevde hissfärden och lämnade papprena där de skulle vara.

Sen kom det roliga att ta sig hem. Smart som man är bestämde vi oss för att gå hela vägen. Så nu sitter vi här med trötta fötter och fixar något att äta.

Galna som vi är också :) så ska vi snart ut i skogen och gå en lång promenad också. Sen äta middag oss mormor :) det ska bli gott.

Underbar dag

Syrran och jag var uppe på fältet med Nicke idag och tränade lite uppletande. Han gick faktiskt riktigt bra. Gick utan problem ut 50 m och även längre än det. Sedan var matte rolig och till och med hoppade runt :) så då var hon tillräckligt rolig att komma till. Han lämnade till och med föremålen i handen. Duktiga lilla gubben. Inte heller stördes han av alla hundar som var ute och gick där. Tror matte blev mer störd än honom.

Han hittade även bildäcket igen så vi var ju tvunga att rulla det lite åt honom. Vilken lycka!!!
Är rikgit tuff nu hoppar på den och sliter i det och ska ha sönder det. Biter till och med i det när det rullar.

HaHa vi håller på att få en Kampf Pudel.....

Han är bara för söt :)

Gott nytt år

Så nu är det nytt år igen och jag säger bara det skönt att inte ha en hund som är skotträdd. Han är så cool när det gäller sånt tittar lite men aldrig mer än så. Men gud vad jag hatar människor som inte kan städa upp efter sig. Plockade krossade pomac flaskor på promenaden igår. Inte roligt det inte, tänk om någon katt, hund eller till och med barn skärt sig på den. Så onödigt att låta dem ligga. Man städar väl ändå upp efter sig.

Jaha vi hade roligt igår på klubben när vi körde uppletande. Alltid roligt att se hur andra hundar gör. Man lär sig alltid något nytt.

Vi skickade ut syrran att springa 50 m fram och tillbaka idag på fotbollsplanen. Bra att man har någon som kan springa åt en. i alla fall fram till söndag. Sedan återvänder hon till borås. Då får vi skicka brosan istället. Men han kommer säkert springa 500 m istället för 50. Ha nu kom jag ihåg rn rolig grej som hände när Nicke var ett halvår. Vi var uppe alla tre syskon på gamla F18 fältet och kasta boll. Syrran och jag kastar inte så långt så de hämtade Nicke utan problem. Så skulle brosan kasta. Nicke såg aldrig var bollen landade han kastade för långt. Vi hade att göra ett tag innan vi åter fann bollen. Tänk själva att leta efter en grön tennisboll i ankelhögt gräs.

Men men nu ska väl vi plugga lite också.

God fortsättning till er alla

RSS 2.0