Tävling och sargad pudel

Förra lördagen var vi ute och tävlade igen denna gång i sök, vi hyrde en stuga upp i kopparberg och körde hela vägen upp dit. Väldigt mysiga stugor på Gillersklack och fina promenadstråk med vovvarna i skogen, kan jag rekomendera om man ska åt det hållet. Det enda jag inte gillade med stället var alla dessa förbannade knott som fanns överallt. Men det får man väl stå ut med när man åker norrut.  Det blev vår 4:e söktävling någonsin och den här gången gick det bättre. Han hittade två figgar, eller egentligen hittade han alla tre men han markerade inte den dolda så den räknas ju inte. Men han skötte sig bra matte är stolt över honom, han markera snyggt de han markerade och han orkade hela banan även om han hittade den sista figgen när det var 40 sek kvar, här kör vi inte snabbt inte :) Men segergesten när han hittade sista var så skön att få göra, vi blev godkända :) Och placerade på 3:e plats.





Lydnaden gjorde han jättefint fast han gick upp på platsen så den får vi nog börja om lite med men det blir ett sommarprojekt.

Klubbkompisarna Marion och Pia var också med. Marion och Cleia gjorde en superfin lydnad men Cleia körde sitt eget race i skogen. Pia och Alex gjorde ett jättefint sök men där körde Alex sitt eget race på lydnadsplan. Kort sagt vi har alla något att träna på.

På söndagen körde jag Malco i elit spår och det gick väldigt bra fast han är körd så lite sen han lades på hyllan. Vi hade lite strul i upptagsrutan pågrund av missförstånd mellan mig och Malco men nu vet jag hur jag ska göra nästa gång :) sen gick han fullt på spåret och vi hade ett väldigt mysigt och fint spår som gick längs en bred å en långbit, då önskade jag att jag haft kameran med och tid att ta kort. Man vi kom runt med fullt på spåret och fick sedan 8 på uppletande där han tyvärr bara hittade 3 föremål men så snyggt han jobbade. Lydnaden gickj väl inget bra, där har vi inte hunnit köra ihop oss än.

Idag var vi och hade midsommar firande på klubben, vi blev 7st som inte hade något annat för och vi hade trevligt och grillade och käkade glass och gubbar. Sen körde vi lite rolighetsuppletande med vovvarna, nicke skötte sig ganska bra men han blev väldigt trött snabbt då det var varmt.

På sista rundan runt planen så rök Malco och Nicke ihop i ett sympatibråk efter att två andra hundar satt igång bråk. Så nu mera ser Nicke ut som en riktigt kamppudel. Tur att ögat inte fick sig en smäll bara.

Rottis i pudelkläder

Jag är helt bergis på att Nicke är en rottis i förklädnad han har så otroligt mycket rottis drag över sig, ta bara det att han nästan alltid stannar och pissar innan han kommer när man är ute och går och ropar på honom. Är inte det rottis så säg ;)

Och så i måndags när vi skulle träna lite uppletande så istället för att komma in med den lädertrasa som låg ute så stannar han och KÄKAR!! upp den, väntade mig en förstoppning men den har uteblivit än så länge. Det första träningskompisen säger är att det där är något rottisar brukar göra :)

Sen var det hans MH för 3år sedan då fick vi höra att han var tuffare ÄN en rottis på spökerna. Min lilla tuffing backade inte en centimeter för dem. Han är för cool när det händer saker inte mycket han backar för och aldrig att han skulle ta om någon annan hund gör något som inte passar honom. Spela roll storlek, han vaktade sin slutboll på en spårkurs mot en leonbergerhanne som gott och väl väger det dubbla mot honom.
Knäpp vovve jag har :)

Så slutsatsen av det här är att jag har ingen pudel, jag har en krullig enfärgad rottis.



Rottis jag ???


Åhh nu kom jag på en annan sak jag måste berätta :) igår fixade jag det praktiska provet på TL utbildningen. Så så snart jag gjort två praktiktjänstgöringar på riktiga tävlingar så är jag en auktoriserad Tävlings Ledare :) kul värre, nu blir nästa steg domare. Sen ska jag lyckas komma in på etologi och djurskydd i skara också sen känner jag mig rätt välutbildad, fast att bli MH figurant skulle vara kul också. Så mycket man ska hinna med och bara 24 timmar på ett dygn :)

RSS 2.0