Spår

Idag tog vi en långpromenad till lida lite mer än en mil blev det nog totalt. Och det var underbart solen sken och himlen var blå i alla fall tills vi skulle gå hem då började de mulna till men ändå skönt. På vägen till lida hade vi lagt ett 500m spår på fältet. Så när vi kom tillbaka hade det legat i ungefär 2,5 timme. Han gjorde det kanon bra trots att det kom 5 små shetlans shepdogs och en schäfer med husse och matte på promenad 10 m framför oss rakt över spåret. Han stannade upp och tittade på dem en kort stund innan han fortsatte. Sen fick han lite strul sista 20 m då han ville gå av på ett annat spår. Då tappa han bort sig totalt. Stod där i alla fall 5 min innan han hitta rätt. Men det är ju sånt de lär sig av om allt gick lätt hela tiden skulle de inte lära sig något. :)

LP 1 :D



Idag har vi klarat vårat LP 1 måste jag säga att jag är glad :) han var jätteduktig och  vi slutade på 167,5p. Helt nöjd med det. Han fick lite avdrag på helheten då han drog iväg efter att några hundar hade börjat bråka på läktaren. Då skulle han kolla sen kunde han inte rikgtigt koncentera sig men vi fick 8,5 på hopp efter det. Synd att han pep där det hade varit så snyggt annars. Med en fin ingång ;) Men det är sånt som händer, ska träna störningar nu så han klarar det. Nästa appelen och sen LP 2 någon gång i framtiden :)

Spår

Hade inga föreläsningar idag så jag passade på att gå ut och spåra med Nicke.  Så vi gick upp på fältet där polisen höll på att träna sina hundar i ena änden. Vi la ett 200m spår i mitten med 5 föremål. Det fick ligga i 50min medan vi körde lite lydnad. Han har äntligen börjat fatta vad ordet skall betyder :) så nu börjar han få ett bra skall. Fast kryp har han inte fattat än så börjar framför gåendet lossna. Han stannar iaf rakt 4 av 5 gånger och det är ju bra.

Spåret gick också bra, han traska på bra fast det var en typ som träna sin hund på ena sidan och en annan som var ute och gick spår på andra sidan. Nicke stannade upp och tittade på den andra hunden en sek inann han fortsatte jättefint gick han. Missade ett föremål tror att det blåste lite mycket, spåret hade flyttat på sig. Men han  markerade de andra så fint. Förutom att han ska käka upp alla pinnar han hittar det är hopplöst måste alltid byta till en annan pinne om jag inte bara ska ha halva pinnar kvar. :)

Apellspår

Tror det stavas så, tänk att man aldrig lär sig det. Hur som helst, var ute och spår med Nicke idag. Tänkte att jag skulle se vad han hittar på om man släpper honom på ett "rikgit" apellspår. Så jag vandrade iväg 300m med tre föremål en första sträckan en på andra och ett slut.
Han gick klockrent, markerade alla pinnar och spikrakt på spåret. Trodde han skulle få lite svårt för de var två människor med hundar som gått över spåret då vi la det på gammla flygfältet. Han brydde sig inte ett dugg, var roligt att se. Tror nog apellen kommer gå  strålande för oss. I alla fall spåret. Lydnaden kommer nog också gå bra. Tror jag :)

Träning

Var på privatträning hos Marion idag. Gud vad mycket detaljer man glömmer hela tiden. Väldigt bra att det finns någon man kan komma till och få lite kommentarer. Det behövs verkligen. Man går så lätt för fort fram, det har jag gjort  med krypet och i viss mån även med rutan känner jag nu. Aja vi har tid att träna på. Han är en superhund så go och glad att träna med även om han har lite koncentrations svårigheter ibland. Tror jag ska ge honom några dagar ledigt efter helgen. Borde ändå plugga mera till tentan. Så det skulle passa bra.

Jaja nu ska vi öva på detaljer mycket mera, och gå långsamt fram med allt. Ska börja träna in inkallning med ställande på honom. Måste testa om det funkar med targeten. Är i alla fall värt ett försök.

Haha

Lyckades lura ut brosan idag i 15 min så Nicke och jag kunde öva på rullen. Han tog sin fasta rulle alla fyra gånger och brosan var en rikgit bra figge :) han skäms inte för sig inte. Underbart ska bara lyckas lura ut honom några gånger till så är Nicke expert på det här sen.

Synd bara att det är så isigt i skogen annars hade man kunnat köra mera där. Men just nu håller man på att bryta benen varje steg man tar i tullingeskogen.

Sök

Nu har vi varit på sök träning igen. Var riktigt kul idag han gick kanon. Som värsta elithunden blev kommentaren efteråt. Nåja lite sanning med modifikation. Han behöver fortfarande bli bättre på inkallning den får vi jobba med. Men själva skicken gick han kanon snyggt, rakt ut framsalg på alla och två snygga tomskick, där han kom tillbaka på ett utan att jag ropa på honom. Det är roligt att se att det fungerar, iaf ibland. Finns mycket att fortsätta jobba med som rullen.

Men det är bara roligt att ha saker kvar att jobba på. Finns alltid sådant man kan förbättra.


Just nu ligger han sådär och ser rätt slö ut, tror han börjar bli lite trött nu. Han har för söta sätt att sova på ibland.

Nicke duktig


Var och tävlade idag. Är helnöjd med hur det gick. Blev nervöst i början på platsliggningen, hunden bredvid Nicke reste sig upp och började rusa, Nicke låg kvar (yes, yes) nästa hund reser sig, Nicke ligger fortfarande kvar (yes,Yes) tredje hunden hänger på. Nicke ställer sig upp (fan, fan), men står kvar (förvånad) Moment avbryts Nicke står kvar på sin plats (PUUUH).
Momenten börjar om, Nicke får en 10 behöver jag berätta att jag är jättestolt över honom. Trodde aldrig att han skulle fixa de när tre hundar rusade runt. Träning lönar sig tydligen :)

Resten gick bra, han var väldigt ofuckuserad på fotgående men det tränar vi mer till nästa gång, annars gick han kanon, små detaljer vi behöver finslipa på. Men vi fick 170p och ett första pris. Nu ska vi bara ha ett till så har vi vårt LP1 sen. Får se om det funkar att ta tre första pris i rad :P hade varit lite roligt. 


Nicke och jag med vårt första pris efter tävlingen i Viksberg anordnad av Botkyrka BK. Med 170p är helnöjd.



Och hon var så duktig hon som vann med sin lilla tollare, riktigt roligt att se dem på planen tillsammans. Så bra vill jag att Nicke också ska gå, så nu får vi träna mera.


Tävling imorn

Nu börjar jag bli nervös och Nicke han bara ligger och sover. Visst är det typiskt själv går man runt och är nervös varje gång medans hundarna bara tycker livet leker. Haha nåja det ska bli roligt, hoppas bara han sköter sig lika bra som förra gången. Gör han det kan vi inte misslyckas. Och gör han inte det så får vi öva mera.

Han har iaf gått bra idag när vi tränat men han springer fortfarande runt med trageten i mun emellanåt. Allt kan inte vara perfekt :)

Budföring

Lyckades lura med mamma på kvällspommisen idag. Så Nicke fick springa lite budföring på fotbollsplan. Han gick suveränt. Han har varit lite lat ibland och stannat halvvägs och kommit tillbaka men idag gick han bra. Till slut hade jag backat så han fick springa hela fotbollsplanen och han tveckade inte ens.Riktigt kul att se.


Spår

Var ute och spårade med Nicke idag då jag slutade tidigt i plugget. Riktigt skönt, underbart väder och härligt med lite snö också. Nicke gick kanon bra på spåret han missade bara en enda pinne han lyckades gå på fel sida av granen. Annars markerade han jättefint på de andra 4. Så jag är nöjd med honom.

Medans spåret låg ett tag tränade vi lite på uppletande och han gick kanon bra. Han drog iväg på en av dem och började äta skit. Men efter en lite utskällning så struntade han i det och gick jättefint. Både fort ut och fort in och han hade jättekul syntes på hela honom. :)

Spår och sök

Så nu är det ruggig måndag igen. Nicke och jag körde lite lydnad när jag kom hem från skolan. Blir bara 20min eller nått men bättre än inget. sen kör vi 30min på kvällpromenaden. Älskar konstgräsplaner de är underbara. Mycket plats och ingen som stör om man är där kl 9 på kvällen. Dessutom gott om plats.
Jaja Nicke börjar fatta det där med target nu. Även om han får för sig att han ska ha den med tillbaka till mig när man har klickat honom. Men det försvinner mer och mer speciellt sen jag började att kasta boll till honom istället för godis.

Men det roligaste var ändå i fredags. Slutade tidigt så skynade hem och hann med att gå ett spår med honom. Problemet var bara att jag gick lite fel så det blev ungefär 1km långt. Han har gått 500-600m max förut. Trodde inte att han skulle fixa det. Tji fick jag han gick som tåget, spårade kanon hade problem att hänga med och överlycklig över sin tennisboll i slutet blev han. Men han springer över pinnarna för ofta måste verkligen jobba med det.

Så sagt och gjort vi gick ett kort spår i lördags med 3 pinnar han tog allihopa så det var ju bra. Tror jag ska göra så, ett kort spår och ett långt varje helg. Kanske blir bra. Iaf värt att testa ett tag.

Sen körde vi ju sök i söndags. Borde nog skriva oftare här annars blir det så långt hela tiden. Nicke gick bra även om det blev lite strul med figgarna. Men han gjorde ett jättefint tomskick han kom tillbaka utan att jag ropa på honom.
Även markeringsövningarna gick bra. Han håller kvar i rullen och kommer tillbaka snabbare och snabbare. men han blev lite butter på mig när jag inte godkände en av dem. Så då strula han på den efter. men sen gjorde han en kanon fin så då sluta vi. Alltid bäst att sluta när det går som bäst.

RSS 2.0