Rallylydnad

Nu har vi varit på vår andra rallylydnads tävling. Och det var roligt, men jag hade aldrig hittat dit om inte Albin med mattar också skulle dit. Tack för att vi fick ta svans :)

Men hur som helst vi kom dit, och tävlingen skulle vara på en stekhet grusplan utan skugga. Usch Nicke tyckte det var okej så länge vi satt vid staketet där det fanns skugga och vilade. Men när vi skulle in på banan i närmare 30 graders värme. Då kroknade han ihop direkt. Men skammen som ger sig vi fick ihop 81 poäng och har därmed två godkända i rallynybörjare. En till så är vi uppe i fortsättningsklassen sen. Då måste vi börjar träna på de hopp som de har där :) ska bli kul.
 

Men han var absolut sötast med hatten sen efteråt :)


Titta bara vilken stilig cowboy :)

Ska man nämna det också att vi kom på 4:e plats :) han är så duktig min lilla vovve.

Men det var många av hundarna som "dog" i värmen, det är synd det. Men bara att ta nya tag och komma igen.

Havet

Igår var Nicke, milla och jag vid havet utanför Nynäshamn. Det var superskönt, fast det blåste lite kallt. 
Men det bekymrade inte nicke som hade jättekul, med vågorna som han inte alls fattade vad det var för något till en början.  Men är alla stora båtar kom så kom det ju fler och fler av dem. Och blöt om nosen blev man om man stack fram den för långt. Usch och fy.
 
Att försöka få den där hunden att bada igen var ju inte. Slängde jag i en tennisboll så klev han på stenarna för att han inte skulle bli blöt. Alltså hur fånig får man vara, han har ju för tusan simhud mellan tårnan. Det är det nog ingen som har talat om för honom än.

Men men vi hade trevligt i alla fall, med picknik bestående av frukt och glass, samt en massa sand som en viss liten herre lyckades skvätta runt över allt.


Bad och blod

Det har varit en trevlig dag om än lite blodig :) det får vi nog förklara va!!!

Rallygänget skulle träffas idag och ha en liten rallylydnads tävling hemma hos en av tjejerna. Vilket var en väldigt trevlig ide. Nicke och jag kom dit lite tidigare och byggde en bana  eftersom jag skulle dömma hela tävlingen sen. En efter en droppade de andra in och hej vilket rusande de blev på hundarna när de skulle leka och bada. Det var ju strand tomt där så var var alla retrivers någonstans jo i vattnet så klart. De lurade till och med i min stackars pudel som aldrig har badat förut i hela sitt liv. Vilken chock han fick när han hoppade från bryggan. Han sprattlade som en tokig med lätt panik, men med lite peppning från matte som kom springandes med samma panik som hunden så kom vi in till stranden. Sen hoppade han inte mer från bryggan men visst skulle han i vattnet igen :)


Ska jag hoppa i eller inte??



Titta Nicke badar, vad han sprattlar verkar alla andra tänka :)

Sen skulle vi ju köra tävlingen också. Så med blöta men lyckliga hundar tog vi oss an rallylydnaden också. Det gick bra för vissa och mindre bra för andra. Men alla hade kul och det är det viktigaste. Sen bjöd Gitte som vi var oss på jätte god rabarber Paj stort Tack för den. Medans vi hade en liten prisutdelning. Alla hundar fick varsitt fint ben som de låg och knapprade på.

Men en av hundarna fick något ryck och skulle vara lite grining på den andra pudeln som var där. Sen så hamnade Nicke mitt i allt på något konstigt vis. Och fick ett jack i vadera öra. Matte märker inget utan sätter sig och ska fika vidare. Ska klappa om sin lilla hund en stund senare för att han är duktig och ligger stilla. Då är han blöt, tar upp handen och den är blodig :( först panik trodde att han fått ett hugg i halsen såg så ut när de bråkade. Men som tur var inte, bara jacken i örat som blödde mycket. Det läker snart ihop, ge det ett par dagar bara :)

Men allt som allt en trevlig dag, som slutade med en trött blodig hund som sover i min säng. Får nog tvätta överkastatet imorn :)


Men titta alla hundar på gruppbild, ja vi missade lilla schäffertiken, Xena, hon sprangi iväg precis när kortet tog.


Hade ingen bild på henne där hon syns mer än bakdelen :) hon får komma med en annan dag när jag har bättre bild.


Skallhund

Nu har vi varit ute på lång prommis. Och det regnade inte :) visst är det fascinerande.
Så vi tränade lite uppletande och han gick riktigt bra faktiskt, han tog två saker efter varandra. Har han inte gjort förut så det var kul att se. Sen tränade vi lite skall markeringar och han var så gullig. Jag har backat banadet med honom lite och tränar bara stopp på öppna platser med honom nu för att få in avstånd. Det har vi gjort det ett tag så skulle börja med att han ska skälla lite också idag. första gångerna stod jag bara rakt upp och ner och han satte sig 5 m ifrån och skällde snyggt. Så jag satte mig ner på huk sen för att testa, han kom mycket närmre då men han var inte på mig någonting han stannade en meter ifrån och så LA han sig ner och skällde. Så gulligt :) det godkände vi men får nog vara noggranare med avståndet sen.

nu ligger han och sover på sängen medan matte ska sätta sig och plugga nu :)

Vi är två glada nollor

Jaha nu har vi varit och kört lydnads tvåan igen på Botkyrka BK och det funkar inte alls för oss där.

Idag reste han sig (förvånad) på platsliggningen och kom glatt traskande fram till mig bakom planket. Han såg så lycklig ut över att ha hittat matte att man inte kunde bli arg på honom :) Han är ju trots allt lite charmig

Sen var det dags att gå in och köra resten, inte en chans i världen att vi bryter en tävling :) allt ger erfarenhet och träning

Så vi gick in och han gick så jävla bra, vi fick 8,5 på fritt följ han var så snygg där höll jättefin kontakt hela tiden och dansade verkligen fram som bara pudlar kan :)
Läggande fick vi 7,0 på nöjd med det vet att jag göra grovt DK där.
inkallande med ställande en 8 han hade långsamt ställande men jämt tempo före och efter.
Sändande med ställande 0 han fattade inte ett jota av det idag. fast det var bara 2 av 11 hundar som gick in i rutan alla andra stannade och stirrade på skogen bakom
Sen hade vi apportering och trot eller ej vi fick en 8 snacka om att jag blev stolt :) lite tugg och slarv men annars så snyggt med galopp ut och nästan hela vägen in.

Sen hans parad nummer fritt hopp en 10 :)

Och så fjärrdirigering tror det kommer att bli ett parad nummer för honom också snart om matte inte gör DK vi fick 9,5

sen slutade vi på en 8 i helheten så totalt 111,5 men vad fan vi har hela året på oss att lyckas med LP2.

Nu ska vi ställa oss och göra köttfärsbiffar, snacka om att Nicke ser lycklig ut :)

Rallylydnad avslutning

Idag hade vi avslutning på rallylydnaden vilket var riktigt kul. Jag hade gjort en riktig nybörjar bana åt våra kursare och de klarade den väldigt bra trots lite elak svängar och vinklar från min sida :) Den bestod av 14 skyltar och tog i snitt 3 min för dem att gå. Så antar att den var rätt bra. Min första bana jag gör, det var ritkigt roligt.

 Men jag måste säga att jag är imponerad över alla kursare. Hur duktiga de har blivit. Vissa hundar som inte alls gick i början gick kanon nu. Till och med mattar och hussar började haja vad det här gick ut på. De har haft väldiga problem med skyltar och att förstå dem. Vilket jag förstår hur ska man kunna hänga med på alla dessa skyltar. Bara att lära sig utantill så man kan göra dem i sömnen för då slipper man tänka på vad man ska göra och då kan man koncentera sig på hunden.

Mamma var ju med, med Nicke det var kul för båda två. Dels för Nicke så att han slapp mig en stund. och för mamma som fick göra något med honom. Det skapar ju en bättre kontakt mellan dem och mamma tycker det är kul. Även om hon gnäller lite på vädret och att det är kallt. Men kom igen 8 grader i Juni är kanske lite lite :)

Toppen jobbat allihopa och hoppas vi ses i höst igen på fortsättningen.
 

Nu ska Nicke och jag sova imorn är det en ny lydnads 2 för oss som gäller. Vad tusan någon gång måste det ju funka skammen som ger sig. Vi ska ha LP2 innan året är slut så vi har många månader på oss kvar :)

Sommar

Nu är det sommar nu är det sol......

Okej kanske inte riktigt sol idag men i alla fall. Alla tentor avklarade nu, och jag fick VG på den som var igår underbart :) och den idag kändes enkel men vi får väl se om det räcker.

Men nu är det sommar och jag ska ängna mig åt att träna Nicke så mycket jag hinner. Men inte överträna honom så att han tröttnar hur ska det gå??? Sen ska jag som omväxling plugga lite mer, har två sommarkurser att gå en i historia och en fysik det kommer bli kul.

Nä nu hinner jag inte skriva mer ska blåsa ballonger och duka. Lillebrosan tar ju studenten idag, måste nog hitta lite snyggare kläder också. Tror inte han uppskattar mjukisbyxor och stor t-shirt :)

RSS 2.0