Ny träning

Så nu är det färdig deppat och dags för nya tag i träningen. Start idag, vilket vi redan gjort :)
Var på klubben en stund efter jobbet med Marion och vi hade båda funderat i samma banor när det gällde min knäppa pudel. Belöna mindre, så vi gjorde ett test, först två moment i följd utan belöning. Han gick bra på det.
Sen drog vi upp svårighetsgraden ganska mycket, Marion dirigerade mig genom ett helt program utan att jag fick belöna ett korrigera Nicke.

Kan lugnt säga att han var väldigt paff. Han gjorde allt han skulle men blev väldigt osäker. han började tänka, istället för att strosa runt i sin vanliga nonchalanta stil. Kul att se faktiskt för han höll ihop rent koncentrationsmässigt hela vägen. Nu ska vi bara vänja honom vid att matte är så tråkig vid dirigering och att belöning kommer tusenfalt när man är klar med ALLT. Så får vi se om det gör någon skilland.

Tror jag måste hålla honom mera i bubblan än vad jag gjort hittills. Han behöver nog det för att komma ihåg vad han ska göra hela progamet igenom. Vi får inte fladdra iväg alls. :) tror någon att vi lyckas?

lydnads 3:an

Idag gick det inget bra för pudeln och mig på tävlingen. Det blev ett elände som sagt var och några bilder blir det inte här av det heller. Hade med en fotograf men orkar just nu inte lägga in dem. Får se om de kommer upp imron.

Han börjar bra med en 9 på friaföljet och slutar fint med en 9 på fjärrdirigeringen men där emellan var det katastrof måste jag ju säga.
Han kommer inte på inkallningen ???? det trodde jag aldrig skulle hända, där borde jag ha vänt mig om och sagt fel och struntat i momenet. Men så smart är man ju inte utan han får ett dubbel komando, dumt av mig, Men efter det gör han inkallningen snyggt.

Sen hör han inte eller nått när jag säger apport på metallen, men där finner jag mig snabbare och säger fel. Så där fick han i alla fall inget dubbelkomando. Visst vi nolla men jag lär honom inte en massa dumheter i alla fall. Rutan missade han också, så där fick han också höra fel och bryta så en nolla där med.

Men som sagt han slutade snyggt med fjärren så den fick jag belöna ordentligt, vilket var skönt. Så hur som haver, vi får träna mera. Tror vi får lägga om träningen lite då han går så jäkla snyggt på träning men inte håller på tväling. Måste tänka om där men lill killen och se om något hjälper. Annars får han nog snart gå i pension från lydnaden så kör vi med bruks istället. Han verkar tycka den lydnaden är roligare.

upphittat :)

Jippie hittade laddaren till min systemkamera idag :) den var inte så långt borta som jag befarade den låg i den understa (givetvis) fyttkartongen i klädkammaren. Såg den så fort jag öppnade flyttkartongen. Så nu ligger den på laddning så den kan följa med på söndag, då vi gör ett nytt försök på viksberg med lydnads 3:an så får vi se hur det går. Men nu blir det i alla fall lite bilder på eländet :)


Framåtsändande

Finns det något mera tidskrävande och tålamodsprövande moment än framåtsändande att träna. Tror inte det, man tragglar på sina meter fram och tillbaka hela tiden. Välidgt svårt att göra förändringar. Men otroligt roligt i alla fall :)

Vi åkte ner till klubb tidigare idag för att hinna träna lite innan klubben. Fast det var svårt att hinna. Hade en rent utsagt helvetesdag på jobbet idag.
Först när man kommer och tror att det blir en lugn dag, så visar det sig att det är Viivilla att dela ut, stanna vid vart enda hus :( och självklart lite post den dagen. Sedan om inte det var nog så har vi fått biltema kataloger att dela ut. Skittunga och packade i 10 buntar. Fattar ni hur många man behöver för att täcka ett område med 500 hushåll.

Sen för att göra allt mycket roligare så lägger min bil av helt. Jag står still efter att nästan kört klart första distriktet. Ringer el-bils killarna som plockar upp bilen efter en 20 min eller nått. Sen sitter jag där med all post utan för ett hus och väntar på en kollega som ska komma och ge mig sin bil så jag kan fortsätta. Sitter där i 20 min och väntar i kylan. De kommer och lassa ny bil som bara har halva batteristyrkan kvar. Klarar mig precis runt på det batteriet och kör brist porten, den som har det distriktet är sjuk.

Så dagen slutar med att jag vet att jag har reklam imorn med, plus biltema kataloger och ingen bil :) kanon läge va?

Jaja vi återgår till framåtsändande. Marion hjälpte oss med att vara bollkastare, vilket är en kanon störning bara att hon står där. Nicke sprang mot henne första gången, fel hojtar matte och vi gör om. Han är påväg till Marion igen men vänder och går mellan konerna :D dunktiga killen.
Vi gör ett par gånger till, han gör sina småbågar men går mellan konerna varje gång. Då byter Marion sida och Nicke får spatt och springer till henne igen. Vi gör om och han går mellan konerna :) han börjar nog haja det här, för att få bollen måste man gå rakt mellan konerna/människorna :) tror nog han ska lära sig det här momentet också någon gång i framtiden.

Sökträning

Idag var vi på klubben hela dagen :) Vi åkte ner tidigare för att hinna gå en sväng över fältet innan det var dags att börja med träningen. Nicke tyckte det var skönt att få röra lite på sig utan koppel på stora ytor :) blir inte så mycket med det här hemma då det är knädjup snö över allt och där man kan gå, där går ju alla andra också.
Fick några rikgit fina bilder från fältet och på Nicke :) skönt att ha en liten kamera också som är lätt att ta med överallt. Framför allt när man slarvat bort laddaren till den stora i flytten :(


Så vackert med det rinnande vattnet mot snön :)


Man blir trött av att sprina på fältet :)




Speciellt efter att man busat med Cleia som aldrig blir trött. Hon har en kondis som inte är av denna värld, den jycken.


Träning blev det också. Vi tränade framåtsändande, ett evighetsmoment känns det som :) men väldigt roligt att träna speciellt när man får hjälp av kompisarna. När någon annan kan kasta boll och klicka, går så mcyket bättre då. Och Nicke taggar igång ordentligt på att inte veta vart ifrån hans belöning ska komma :)

Nästa pass körde vi lite fotgående med störning, visst positionen blir helt kass när man gör det för han blir stressad. Men man kan inte träna två saker samtidigt, så position får jag köra ensam sen när jag kan få honom cool och koncenterad.



Sen var det ju en otroligt vacker himmel på kvällen :)


Träning

Våran träning mot ett första pris i 3:an går vidare, börjar lossna så bra att jag nog tror att elitklass kan närma sig någon gång i framtiden :)

Han gör riktigt snygga vittringsapporteringar nu förtiden, och peppar, peppar verkar tassarna vid apporteringen försvunnit helt nu :)

Men många steg kvar innan han blir helt klar. Men vi närmar oss känns det som.

Även om min pudel inte är världens smartaste, idag låg han och morrade på sin spelgelbild i hallen. Och blev jättepaff när den andra pudel skällde tillbaka på honom :)

Joakim Zwahlen och kompaniet

Hittade ett nytt band idag :) som ni ser ovan så heter den Joakim Zwahlen och kompaniet, riktigt dukitga unga killar och tjejer.
De är ett storband som kör lite winnerbäck stil, underbart, den där Joakim har en underbar sängröst och de spelar väldigt bra.

Tyvärr hittar jag dem ingenstanns att lyssna på utom på Myspace, vilket ju funkar de med:) Men de här är nog de första band jag på länge köpt en skiva med. Hörde dem idag på radion på jobbet och var bara tvungen att skriva upp vad låten hette så jag kunde kolla upp bandet.

De är mer än godkända enligt mig.

Vintern tar visst aldrig slut

Nu ska vi köra tre dagar i ett här :)

Börjar med torsdag kväll, då vi hoppade över träning pågrund av snöstromen, hade nog problem att ta mig hem från jobbet i alla fall.

Sen kom det roliga när man skulle till jobbet på fredag morgon.
Och bilen ser ut såhär:



Kan ju bara berätta det att det tog en halv timme för mig att komma ut från parkeringen och under den tiden körde jag fast 4-5ggr i den djupa snön :) bra start på dagen.

När jag kom till jobbet undrade jag hur i H-vete vi skulle kunna få ut posten. Då kommer chefen och säger att vi kör vad vi kan, ser vi att vi inte kommer kunna komma fram på en väg. Ska vi inte ge oss in där. Skönt för oss med elbilar att höra. Så ut vi begav oss, min bil hade precis kommit tillbaka från service så var hoppfull att det skulle gå hyfsat i alla fall. Men icke sa Nicke, de hade inte hunnit ploga skoghemsvägen när jag kom dit, min första väg så trögt gick det. Men det funka tills jag kom till slutet och skulle vända. Då satt jag fast, som tur är finns det snälla människor, fick låna en spade av en tjej och hon hjälpte även till att skotta :) stort tack.

Sen när jag kom till nästa väg hade de plogat, vajert tänkte jag glatt tills jag skulle stanna vid första brevlådan och fick klättra över en meter hög snövall för att komma åt lådan :) samma sak vid alla lådor. Jag fick hoppa över 3 vägar, gick bara inte att köra in där. De kortare sidogatorna gick jag runt, men de långa inte en chans. pulsa runt i knädjupsnö och släpa på en massa post, nej tack.
Så så gick det med det, så om ni inte fick någon post i fredags, ha lite överseende med oss stackars brevbärare, just nu är det inte ett lätt jobb.

Till mina stora glädje :( när jag kommer hem så har de fortfarande inte plogat på våran parkering. Så det tog en halv timme och typ 4 fastkörningar innan jag kom in på platsen.

Sen nu i lördags har jag varit hemma och slappat och gått långa promenade med Nicke.


Vi passade på att leka ordentligt i snön :)







Vi gick som ni ser längs sjön. Och då ser jag den här typen ute och gå på isen. Fattar inte hur den personen vågar det, efter att vi har haft plusgrader?!


Lydnads 3

Nu har vi kört vår första lydnads 3:a för i år och jag är helt nöjd med resultatet, men farmför allt mycket nöjd med hur Nicke och jag utförde tävlingen. Jag var lugn och glad hela vägen igenom och han gjorde så bra som jag har lärt honom att göra.

Vi slutade med 231,5 poäng och en andra placering. Nöjda och glad med andra ord. Jag tror jag kom ihåg att tänka på allt som vi lärde oss på kursen med Niina Svartberg, men behöver nog ett par tävlingar till för att jag ska lära mig ordentligt hur jag ska bete mig. Sen så kommer det här bli kanon.



Han gjorde i det stora hela ett fint fritt följ, lite störd blev han av publiken på läktaren men annars snyggt :)






Han la sig så snyggt på inkallningen :) han fick till och med en 9.



Inga tassar på :) Bildbevis.


Han hittar rätt pinne.


Och kommer tillbaka, lite lite tugg och i trav :) men vad tusan det börjar lossna.



Han var fortfarande lite störd av läktaren, så han missa första skiftet till stå, men annars gjorde han det bra min duktiga kille.

Rutan missade han, så den ska vi träna mera på. Men jag kan inte vara mera nöjd, så bra poäng fick han trots att han missa ett moment. Bådar gott för resten av året.

Klantig

Nu vet jag varför jag inte var med på listan över tävlande på Botkyrkas tävling den 6 feb. Jag hade lyckats att betala in till fel konto. De har ju ett tävlingskonto och ett vanligt, jag hade givetsvis betalt till det vanliga. Så tävlingssekreteraren såg ju inte det. Men nu har jag kontaktat tävlingsledaren och kassören så nu ska det vara ordnat. Hoppas bara de hör av sig imorn att allt är okej, annars får jag väl ringa igen.

RSS 2.0