Tävlingspudel

Tränade en kort stund på klubben idag och måste bara säga att Nicke börjar kännas som en riktig tävlingspudel nu:)

Han är fokucerad på ett annat sätt än förut och mycket mera säker i det han ska göra. Tror han mognat till sig lite nu vid nästan 6 års ålder. Han har även börjat att galoppera in med vittringsapporten vilket är en helt ny grej för honom :) roligt.

Sen en helt annan grej som jag hittat, för det första hur många vet att Pudeln enligt den ena av de Amerikanska kennel klubbarna räknas som en jakthund. Och dessutom har jag äntligen hittat en kennel jag vill ha en valp ifrån. Det lär ta ett bra tag innan jag kan få det eftersom kennel ligger som ni kanske redan gissat i USA. Men den heter Louter Creek och om allt är bra med dem och resten så ska det nog kunna bli en valp därifrån om ett år eller två.
De föder enbart upp pudlar som används till jakt, två av deras hundar har fått champion titel i jakt och de har även varit med i en Norsk tidning Hundesport i ett repotage om sin kennel. Väntar på svar från norska kennelklubben så jag kan läsa den i sin helhet sen. Men här är några oläsliga bilder iaf.






De är bara så fina och häftiga. www.redhuntingpoodles.com



På söndag bör det av till viksberg och första tävlingen för i år. Om det nu bara kunde komma ett PM någon gång, känns trögt med det. Men men, bara vänta och se, får väl ringa och fråga om det inte kommit innan onsdag.

05.52

Man är ju knäpp som går upp 05.20 för att hinna gå en halv timme med hunden innan man ska till jobbet. Men så är det.
Helgen har varit en massa hund nu igen, eller ja bara på söndagen. Vi har nämligen äntligen fått våra köksluckor så hela lördagen gick åt till att packa upp i köket och jag vet att vi har två kartonger till i förrådet.
Så i söndags blev det sökträning och Nicke gjorde fina markeringar både på öppna och dolda figgar. Tror han börjar förstå det här nu :)

Träningsrik helg

Denna helg var det hund för hela slanten, i lördags var vi nere på klubben jag och nicke och tränade med ett gäng kompisar. Han gick riktigt bra, rutan gjorde han riktigt snyggt, tror den börjar lossna för honom :)

Vittring gick bra, vi fick hjälp av lasse att träna lite tävlingsmässigt vilket han klarade någorlunda sånär, men nu kommer han tillbaka varje gång av sig själv :) stort plus.

När hela gänget tränat klart blev det korvgrillning och snacka ett tag i stugan. Trevligt :)
sen bar det av hemmåt för oss för sambon och jag skulle ut och köpa gardinstänger så vi kunde få upp de fina gardiner vi fått i inflyttningspresent.
Hade tänkt lämna nicke hemma, vill inte ha honom sittande på Ikea parkeringen ensam. Men när vi gjorde som vi alltid brukar och slängde ut godis på golvet och stängde in honom i sovrummet, han har aldrig varit ensam i en hel lägenhet förut. När jag bodde hemma var han alltid i mitt rum för kattens skull och sedan flytta vi till en etta, säger sig ju självt hur det var där. Så när vi skulle gå börjar skrället skälla, pipa ynkligt och krafsa på dörren och dum som jag är så slutar det med att han får följa med. En lycklig pudel, mindre lycklig matte som måste börja om med ensamhetsträning av hunden. Antingen känner han sig inte trygg här i nya lägenheten än, eller så har han varit alldeles för lite ensam under de senaste åren då han är hos mormor på dagarna och sedan med mig eller leffe eller båda på kvällarna. Jobbigt läge:(

Men i söndags bar det av till klubben för sökträning, vilket blir på plan såhär års med markeringsövningar och lite lydnadsträning. Vi hade även besök av Maria tjejen som driver nättidningen Vi med Djur. Hon var där och gjorde ett repotage om klubben, kan meddela här senare när de kommer ut på sidan: www.vimeddjur.se

Sen en promis runt vattenverket och sen hem och sova, riktigt trött nu. Kan säga att det gick rätt segt på jobbet idag för mig. tog lång tid att få ut allt.
Men så blir det :) blir säkert bättre sen när jag lärt mig allt också.

träning

Tränade igår och idag på vår svaga punkt i trean, i alla fall det som kännts som svagast förut, nämligen vittringsapporteringen. Han har alltid (peppar peppar) valt rätt, men han har aldrig kommit tillbaka med den till mig förut. Nu börjar han göra det och förutom lite tugg så ser det riktigt bra ut. Han galopperar ut väljer rätt och visserligen 4 gånger av 5 travar tillbaka. Men spela roll han kommer tillbaka det är huvudsaken just nu.

Han gjorde rutan väldigt fint på träningen idag, han hittar mitten fint och galopperar snyggt dit och ligger stadigt kommer fint på inkallning och har en hyfsad position när han ska in i fotgåendet.

Det enda som inte känns bra nu är inkallningen, han har börjat ta en massa steg igen på ställandet, vilket är synd för han gör så snygga läggande. Så det ska vi lägga ner lite krut på fram till den 6 feb. Så han stannar säckert och bra.

Han gjorde en väldigt fin fjärrdigigering från i alla fall ca 25m avstånd. :) det känns kanon bra att han har förstått att avståndet spelar ingen roll det är vad matte säger vi ska göra oavsett hur långt bort hon står. Det känns säkert, nu borde han göra det bra på 10m som det är i 3.an, men man ska aldrig ropa hej för tidigt.
Men just nu känner jag mig lugn och säker på vad vi kan och var vi kan brista. Känns bra att ha koll på det, då kan jag förbereda mig för det. Så jag har koll på mig själv på tävlingen, det får bli huvudmålet att träbna mig inte hunden. Sen får vi se hur det går :)

Klippt pudel

Jag klippte ju nicke igår och helt ärligt så blev det inte mycket kvar av pudel när jag var klar.



Det mesta av honom låg på golvet, inte konstigt att han alltid ser så fet ut på vintern om han går runt med all denna päls på sig hela tiden.



Här syns det inte så jättebra hur ojämt jag klipper, han ser för jävlig ut rent ut sagt. Men han drar inte in lika mycket skit längre. Fast nu skulle det ju bli kallt igen så nu får stackarn ha täcke på sig istället, vilket ju inte roar honom direkt. Men men det växer väl ut igen förr eller senare :)

Posten

Så idag började jag mitt nya jobb på posten :) tycker det är ganska bra av mig att bara vara arbetslös i 2 veckor innan jag fick nytt jobb :)

Och jag tror nu efter första dagen att jag kan trivas med det här jobbet. Trevliga arbetskamrater verkar det vara och ändå ett ganska variations rikt jobb.

Så nu ska jag gå och klippa Nicke, nu när det börjar bli varmt ska halva pälsen av.


Tävlingspyskologi med Niina Svartberg

Under denna helg har jag ängnat mig åt hund hela dagarna. På så sätt att jag varit på kurs och lärt mig väldigt mycket. Kursen jag gick var en i tävlingspyskologi med Niina Svartberg, som var en mycket bra kursledare. Intressant att lyssna på och kom med roliga inlägg som höll en vaken, trots mängden med information man fick.

Det vi fick lära oss under kursen, var hur vi ska hantera t.ex nervositet inför en tävling. Eller hur man vänder negativa känslor/tankar till något positivt.

Jag är usel på att återge det jag lär mig på en kurs såhär. Men kan säga att jag fick väldigt mycket att ta med mig i min träning och tävling med Nicke. Konstig mening men ni förstår säkert vad jag menar. Är helt slut i huvudet just nu. Så när jag har sorterat ut allt och benat upp det så det passar mig så kan jag återge kanske mera exakt vad det handlade om.

Det jag kan säga som jag lärde mig som säkert kommer hjälpa mig under mitt fortsatta tävlande.
Jag har alltid haft höga resultat mål, har alltid varit tvungen att prestera något mätbart (vinna typ) för att det ska vara lyckat för mig. Vilket leder till många besvikelser och inte alltid är så roligt. Så jag har kommit fram till nu att jag ska använda mig av uppgfitsmål istället, vilket betyder att vi kommer i fortsättningen ha flera mål under en tävling, som t.ex ett snyggt fritt följ är ett mål, om jag klarar det eller ej spelar ingen roll, jag kan lägga det bakom mig och gå vidare till nästa uppgift som kanske är inkallning med stå och ligg. Sen är målen att genföra alla uppgfiter under en tävling så bra som möjligt. Och inte bara koncentera sig på slutresultatet vilket jag ändå inte kan påverka eftersom det är domarens bedöming som avgör det. Sen slutar inte mitt tävlingspass fören vi har gått ut från plan och lekt en stund. Därefter ska jag ta hand om Nicke som en liten prins, han har ju faktiskt varit huvudpersonen under dagen, det är något jag inte riktigt har tänkt på förut. Men nu ska det bli ändrig på det :)

Kan verkligen rekomendera alla att gå en förläsning eller kurs för Niina, det är verkligen givande.

Lite hund just nu

Det har inte blivit mycket hundsnack i denna blogg på sistone, mest snack om flytten. Vilket ju enligt mig också är spännande. Men nu ska det bli lite hundsnack i alla fall. Nicke har ju under hela veckan skällt ut hantverkarna efter noter när de varit här. Men idag så skötte han sig kanon den lilla vovven, lite smågruff sen låg han och sov medan plattsättaren gjorde det sista på det och målaren fixade taket och glasmästaren bytter fönstret som de hade råkat ha sönder. Så man kan ju lugnt påstå att det har varit fullt upp här idag hittills. Hoppas eftermiddagen blir lugnare. Men tyvärr kommer rörmokaren inte hit förren på måndag/tisdag så vi är utan dusch och tvättmaskin ett tag till.

:(

Terrakottaarmén

I lördags gjorde jag och sambon ett litet avbrott i all upp packning i lägenheten och åkte in till Östasiatiska museét för att titta på deras utställning om terrakottaarmén. Jag säger bara det, det var tur att vi köpte biljetter i förväg, vilken kö det var utanför. Men vi traskade förbi pratade med tjejen längst fram som stod och släppte in. Och eftersom vi bokat en guide visning så kom vi direkt in.

Kan ju lungt säga att det inte var många gubbar de har fått låna från Kina. Kankse ca 10 st stora gubbar från den första Qin-kejsarens grav det var han som gjorde den kända terrakottaarmén, ni vet de stora (ca 183 i höjd utan platta och frisyr, med et ungefär 190) gubbarna. Sen hade de massa små terrakotta gubbar från Han-dynsatin som kom efter. Men totalt fyllde gubbarna två bergsrum som var 150m vardera undegär. Men visning tog 50 min så man fick reda på mycket fakta.


Sittande armbortsskytt.


Stående armbortsskytt.


Kusk


resevagn med fyrspann (fast det syns inte här)

Det var Qin-dynsatin, nu kommer Han-dynsatin.


Dessa gubbar var ca en halv meter höga.


Man ser färgrester kvar.


Lite vackra jadeföremål.



Kan verkligen rekomendera att man går dit och ser det här. Men man får skynda sig på de slutar visa allt den 19 januari.

När vi kom ut kunde jag inte låta bli att ta en bild på slottet och en annan fin byggnad, kommer inte på vad den heter nu, men vet att det är en konserthall.




Den blev tyvärr lite suddig :(




Jul

Tittade nyss igenom gamla bilder och hittade en som påminde mig om en gullig händelse som ägde rum 1 vecka innan jul ungefär. Jag var hemma och magsjuk och tyckte synd om mig själv att jag inte kunde julpynta som jag älskar att göra. Eftersom flyttan skulle göras på nyårs så var det inte vettigt att packa upp allt för att sen packa ner igen. Så det enda jag hade uppe var mitt mätljus jag alltid har i en liten vit tomte ljusstacke jag fick av mamma när jag var liten.

Så min gulliga sambo, fixar på vägen hem från jobbet en liten kruken och röda småhjärtan som satt på en långtråd. Han kom hem med det och fixade en lite julgran åt mig av enen. Gladre blev jag genast även om nu inte magsjukan försvann lika snabbt.

Resultatet ser ni nedan, vår första gemensamma julgran :) visst är den söt.


Nya vägar

När man flyttar måste det roligaste som hundägare vara att man får ut och leta nya promandvägar. Har nu bott i salem lite mera än en vecka, fortfarande inget badrum men det artar sig :) återkommer med bilder och sånt från den så fort jag hittat den sladden, hitte idag sladden till system kameran så ni får några bilder från den :)



Nickes och min nya promend väg längs uttran sjön. En sak jag inte fattar med salem bara är varför alla spår är elljusspår. I alla fall de som ligger närmst mig, har ju inte hunnit med så mycket andra områden än :)

uttran

Nicke på nya vägar

Nicke undersöker vägarna.



Där luktade det visst gott.



Så långt som till möllebadet har vi kommit :)



Sen blev det småstigar tillbaka, där Nicke kutade som en galning fram och tillbaka.
Trött var han sen och full med snökokor.



Så han fick ligga på en handduk i hallen med en gurka att smaska på.



Och han vår så lycklig :)

Klubben igen

Nu är allt igång här hemma, vi har internet och digitalboxen har kommit igång :) Och fattar ni hur skönt det är att ha en diskmaskin :D hade näste glömt hur skönt det var efter ett år av handdisk, vi var lite oroliga att den inte skulle funka då det var den förra hyresgästen som lämnade kvar den, men den funkar kanon.

Imorse hittade Nicke och jag en underbar preomenadväg nere längs uttran, det var ett elljus spår, det är helt otroligt men alla promnad/motionslingor jag hittat här har elljusspår. Skönt det då kan man gå i skogen även på kvällarna, måste bara ta reda på när de släcks så man inte står mitt ute i skogen när det blir mörkt.

Nicke verkar komma till ro mer och mer nu i lägenheten, han skällde mycket de första 2 dagarna men det har lugnat ner sig. Nu när han börjar känna igen ljuden. Men han gillar inte hantverkarna, vi hade ju fått höra att allt skulle vara klart tills vi flyttade in. Men icke sa Nicke, badrummet är ej klart, vilket ju betyder att vi är utan dusch nu. Tur att det är nära hem till päronen och att bilen är lagad nu :) fick hem den igår jippie.
Vi har en liten toa som innehåller toa och handfat så vi klarar oss ju där, men hoppas verkligen att de blir klara snart, jobbigt att inte ha en egen dusch.

Men nu till titeln på detta blogg inlägg, ikväll bär det av till klubben för Nicke och mig och lite träning igen och lite möte. Vi har inte tränat på en månad nu, har kommit så mycket emellan, dels resan till göteborg sen julen och sen flytten. Så nu ska vi ligga i hårdträning så vi får ett LP3 i år för hoppningsvis :)

RSS 2.0