Rallylydnad

Nu har vi varit på vår första tävling och man kan sammanfatta det enkelt så här. Nicke duktig, matte slarvig. Men men tror det ligger i min natur att vara det när vi tvälar. Måste verkligen börja tänka på det.

Men hur så helst, han gick bra lite slö och omotiverad. Han fattade inte ett jota varför det stod en massa skyltar och koner på hans lydnads bana. Han var helt säker på att vi skulle gå lydnad så gjorde vi inte det. Sen satt det två småhundar och morrade i en bur 30cm från banans kant så vi var ju tvugna att titta på dem också. Och så snubblade lilla Nicke på en kon. sen glömmer matte att sätta honom ordentligt på ett ställe. Typiskt mig. Men det har varit kanon träning för Nicke med ströningar och allt annat. Alla erfarenheter är bra så dem ska vi samla på lilla nicke och jag. Dessutom är det ju väldigt kul att bara gå och känna att man inte behöver ha kraven på sig att han går perfekt. Det gör inget om han sitter lite snett och så bara en kul grej. Både för honom och för mig. Främst för honom att få göra något annat ibland också än att bara traggla samma lydnads moment om och om igen.


Jaja vi slutade på 75 poäng och blev där med godkända. Gränsen går vid 70 poäng vilket ju var lite kul, så nu ska vi bara ha två till godkända såkan vi köra fortsättningsklass sen.

:) sammansfattnings vis är vi båda nöjda med dagen.

lägre spår

Nu har vi varit på vårt första lägre spår någonsin. Vilket var bårde kul och inte kul. Han gick kanon på spåret med en 10 men matte var nervös och klantade till det på påsläppet osis där åkte vi ner. Glömde flytta linan från halsbandet till selen. Jaja alla gör sina missar ibland.

Lydnaden gick inget bra han var stirrig då vi började med den direkt efter bilfärden dit och tog spåret senare på kvällen. Och så fick vi start nr 1. så vi slutade på 150,75 lite osis hem och träna lydnad med andra ord. Och med mera störning så att han inte går och tittar på domare och publik hela tiden. Ska nog få folk att springa runt på plan när vi tränar kanske hjälper :) Sen hittade han domarens låda på budföring och den måste ju bara kollas innan vi kan komma till matte. Ibland är han bra söt alltså fast man blir irri på honom.

Men det jag var nervös för på lydnaden var ju platsliggning med skott. Det hade jag inte behövt vara han låg som en klippa trots att det kom hästar trande utanför plan också. Så det har han ju fattat och det är kul med tanke på hur mycket problem vi har haft med det. Så där är det en stolt 10.
Men med många nollor ja eller två i alla fall så räcker det inte när vi fick noll av ena domaren på krypet också. Vi ska med andra ord träna kryp, apportering och framför gående. Precis samma saker som alltid med andra ord. :) jaja vi har alltid något att göra i alla fall.

Men men nu dan efter är jag nöjd den första besvikelsen efter lydnaden som jag vet att han kan gå toppen har lagt sig. Vi blev godkända vilket ju inte är fy skam det heller. Och att ha gjorde spåret så bra trots att han dorg några meter iväg på ett viltspår innan han kom på vad det var han skulle göra spelar ju ingen roll. Vi kom runt hela på tiden och med alla pinnar. Snacka om att jag var nervös ända tills vi hittade första pinnen. Var han på rätt spår? men det var han ju det lilla fånet.

Så sammanfattnings vis så är vi ett ganska nöjt och trött godkänt lägre ekipage idag.


jaha ja

ytterligare en lång dag för oss. den började tidigt med en spårträning uppe på flygfältet. Nicke och jag drog upp dit för att lägga ett motivationsspår inför onsdag. Så han fick gå ett som var ungefär 700 m långt där uppe. Tyckte han var jättekul även om han inte alls fattade vad som hände när det helt plötsligt kom en hund på spåret och ville leka med honom. Han kunde ju inte leka heller, han spårade ju. Stackarn såg helt förvirrad ut, men han spårade på fint även efter det. Skönt att se att han tål den störningen. Han förresten alla saker :)

Sen bar det av till klubben på kvällen och en kurs i rallylydnad för Nicke och mamma där jag är med och är instruktör :) det är kul värre alla kursare är jätte duktiga trots att det  bara var andra gången idag. Men Nicke är bäst, är jag partisk eller partisk, bara lite säg ;)

Sen tog vi en 3 km prommis när vi kom hem på kvällen med stavarna i högsta hugg. usch vad jobbigt det var för mig. Nicke såg lika glad ut som vanligt. Men säkert nyttigt på något sätt att träna lite själv också. Inte blivit så mycket av den varan på senaste tiden.

en lång dag

snacka om att Nicke är trött nu, han orkar inte ens tigga fast jag käkar en tallrik med fil och flingor. Han som älskar det. Tror att det blev en ganska jobbig dag för honom. Vi började med att vara ute i skogen 1 1/2 timme. sen åkte vi iväg till klubben och tränade lite lydnad inför onsdag innan valpleken började. Fast under valpleken fick han i allafall sitta i bilen och vila. Men sen bar det av till sökskogen och han gick bra idag. Pigg och glad på alla skick tror jag kommit på knepet nu, ska viska är det någon där innan jag skickar iväg honom. Han tände till på det.

Och så en sak som jag måste testa nästa söndag. Figgarna ska få med sig leverpastejs mackor ut som de ska få genom bitar av när han hittar dem. Lite orginel lösning men gillar han det så är det toppen. I alla fall värt ett försök.

allt möjligt

Jaha var ett tag sen nu man skrev här. Men det har hänt så mycket att jag inte har haft tid. När alla andra var på läger hade jag i torsdags hand om torsdagsträningen på klubben :) det gick ju bra var inte så många där. Sen i söndag hade jag och två andra tjejer hand om valpleken kom inte så många då heller, men hade inte förväntat mig det första gången heller.
I måndags hade vi rallylydnad på klubben så var där och hjälpte till. Riktigt roligt då jag även fått mamma att gå den med Nicke är bra för honom att få göra något annat också ibland.
I onsdags var vi och tävlade lydnads tvåan vilket gick uselt, men men vi ska ha det där jäkla LP2 så det så, någon gång måste det ju tusan gå.

Sen idag var vi ute och spårade på flottsbro med en rottis människa från klubben. Var kul har inte sett den rottisen spåra förut så det var roligt han gick riktigt bra lite orutinerad bara men det kommer med tiden. Nicke gick bra på sitt spår men han sprang över två pinnar men strunt samma. går han dåligt på träningen innan tävling går han bra på tävlingen sen. hoppas att det stämmer nu också :)

Alla mina bilder försvann :(


 
HMF de ska finnas här :P









Så det så :)

Spår

Jag blev så glad när vi kom med på tävlingen så vi var ju tvugna att gå ut och spåra lite. Hittade ett jätte bra ställe som jag inte spårat på förut men det ska det bli ändring på. Han fick gå ett  ca: 1000m långt spår över torra berg, genom blött blåbärsris som gick honom upp till magen och över öppna marker. Och han missade bara en enda pinne och gick aldrig av spåret. Han är så duktig den lilla vovven, sedan vi kom hem har han legat och sovit. Men nu ska han ut och träna lite lydnad. Vi ska ta mig tusan bli uppflyttade :)

Jag har gjort en annan rolig sak, bara för kul skull. La upp en bok på vulkan.se. Skrev den för evigheter sen men ingen har läst den. Jaja ska nog köpa en själv bara för att ha en bok man skrivit själv i bok hyllan :) Det blir nog det enda exemplaret i världen skulle jag tro :P haha

Lägre Spår

Jippie vi har kommit med på att lägre spår :) den 20 maj bär det av till Västerås brukshundsklubb och förhoppnings vis en uppflyttning till HKL så vi har hela sommaren på oss att träna in de lydnads momenten.

Haha just nu hoppar jag upp och ner på stolen och Nicke tittar på mig som om jag inte var rikgit klok. Kanske jag inte är heller men det är ju så jäkla kul att tävla :)

På tal om det har ju två stycken att säga Grattis till här.

STORT GRATTIS till:



Pia och Alex till uppflyttningen till LKL (Sök) (var härligt att se honom, han gick kanon)

Tony och Atlas till uppflyttningen till LKL (spår)

Ni är så duktiga :)

DM

Jaha då var den tävlingen avklarad och vi kom trots dåliga poäng (155,5p lite irriterande) på en tredje plats och vi fick för första gången i vårt liv stå på en prispall :) det var ju inte roligt.


Så titta vad tjusit det blev här. Men nästa gång då jävlar ska vi ta ett första pris.

Fast jag ska komma med en lite bortförklaring innan jag slutar skriva bara för att ha gjort det :P
Precis innan vi skulle gå in på plan när första hunden körde så kom det en helikopter flygandes jätte lågt över elledningarna. Synd om den första tjejen hennes hund hade tappat koncentrationen totalt efter det. Men det gjorde Nicke också lite grann, han gick kanon snyggt på uppvärmingen, så gick vi in på plan då hade han kroknat totalt. Skyller lite på värmen också :P

Men som sagt vi ska träna hårdare tills den 13 Maj, men då är det en kvälls tävling som tur är. Förhoppnings vis är det lite svalare då för honom så att han inte kroknar över der.

RSS 2.0