Uppflyttade

 
Nicke och jag har lyckats bli uppflyttade till lägre klass i brukset.
Med de härliga poängen 286 :) enda missen han gjorde var att släppa apportbocken innan han kom fram. Annars gick han kanon.

Linförighet 8 och 8,5
Framförgående 8,5 och 7,5
Platsläggande 9 och 9
Inkallande 10 och 10
Apportering 5 och 5
Hopp över hinder 10 och 10
Platsliggande 10 och 10

Budföring 9,5 och 9,5
Spårning 10 och 10

Motivationsspår

Var ute och la motivationsspår åt Nicke igår. Han gick bra på det tills dess att vi kom fram till burken med leverpastej jag hade lagt ut. För där fanns det inget kvar det hade de elaka kråkorna käkat upp. Mindre kul enligt nicke han såg riktigt besviken ut. Så nu ska vi ut och göra ett nytt försök med burkar av plåt att ha leverpastejen i. Den ska de väl ändå inte få upp. Hoppas man i alla fall. Så han kan få sin leverpastej som han tycker är så gott ju.

Spår

Vi var ute och spåra igår, gick väl en si så där. Lilla cleia hade kul och rymde:P så hon sprang tvärs över Nickes spår flera gånger. Vi märkte direkt när vi släppta på nicke att han behöver mycket mera ströningsträning det är ett som är säkert. Han var helt ointresserad av spåret skulle bara kolla vart Cleia hade gått. Så mera motivations övningar blir det innan tävlingen. Med andra var det precis vad vi gjorde idag. La et kanske 100m långt spår med massor av roliga saker. Och en skål med leverpastej på mitten. Han blev överlycklig över att hitta den. Vi ska göra flera sådan innan vi ska tävla helt klart så att han får lite motivation. Men nu ska vi ut igen och gå upp på fältet och kasta lite boll och kanske träna lite uppletande om vi hinner.

Borås BK

Nu har vi fått vårt PM till appellen i Borås BK. Med vanlig post. Tror inte att de har fått mejl dit ner än ;) ska fråga syrran när vi kommer ner. För övrigt föga förvånade är han enda pudeln som är med. Sen är det massor av schäfrar, belgare, boxrar mm. Ska bli kul. Speciellt om vi vinner ;) haha det tror jag förstås inte men man ska ju sikta högt. Hade varit lite roligt att slå ut alla dessa bruksraser med lilla Nicke. Jaja vi får väl se hur det går bara två veckor kvar nu.

kamera

Visst är det typiskt var enda gång man inte har med kamera så önskar man att man hade det. Och varje gång man har det glömmer man totalt bort att man har en. Jaja går kanske bättre nästa gång. ska försöka komma ihåg den nästa söndag och se om det funkar bättre den gången. Nicke har bilvit väldigt loj på söket ska göra massa roliga motivations övningar nästa gång så han vaknar till. Ska nog börja med markeringsövningar för det tycker han ju är jättekul. sen lite popisar och en eller två springare:P får nog göra det i några veckor nu så han blir lite taggad. Försökte idag att skicka ut en figge 10 m så han fick se och sen plocka in honom och skicka iväg honom på en dold figge som låg 50m ut. Det funka inte alls i hans hjärna. så det försöker vi inte igen.

Sök och mondioring

Så nu har vi varit på sök igen här och nu ska han bli skallhund lilla Nicke. Tror faktiskt att det kommer passa honom mycket bättre. Han får stanna oss sin figge han hittar och han slipper springa tillbaka till mig vilket inte är hans starka sida. Han skäller ju dessutom bra det enda är väl att jag måste träna upp hans kondition så att han orkar skälla ordentligt. Vi ska ut och cykla sen när snön försvinner. Annars var han ganka nonchalant idag det får vi ta itu med så får han inte bete sig.

Men vi testade lite frmaför gående när smågrabbarna spelade fotboll på andra sidan fotbollsplan och det gick faktiskt riktigt bra. Bitvis i alla fall :)

Sen var ju vi uppe går ett gäng från söket och tittade på mondioring uppvisning det var så häftigt. Vill gärna testa på att köra det någon gång i framtiden. Men jag tror inte att Nicke passar till det så det får vänta tills nästa hund kommer om 2 år. Sen hade de även en föreläsning om förenings tekink. Och det mest fascinerande där var väl att han fick det att bli så intressant och roligt. Skulle gärna kunna gå på en sådan föreläsning igen för jag tror inte att jag fick så mycket rätt i huvudet. Men det löser sig säkert.

RSS 2.0