Godkänd HKL Spår

Ja, vi var ju och tävlade HKL Spår igår, och även om vi inte kom hem med någon pokal så är matte hel nöjd med sin lilla vovve.

Dagen började kl 04.45 med att väckarklockan ringde, upp käka frukost, ge frukost till sömning pudel, klä på sig. Ut och gå med sömning pudel som helst hade velat ligga kvar med husse i sängen. Matsäcken var packad dagen innnan :) bara stoppa ner i väskan.
Hämtade bilen och lassade in allt, inklusive trött pudel :)

Sen fick GPS:n göra sitt jobb och leda oss ner till Nynäshamns BK där hela tävlingens skulle gå av stapeln. Vi samlas i stugan 7.00 och drar lott. Jag har som vanligt otur, när man för en gångs skulle vill ha ett tidigt nr så får man nr 10 sist?!! Jaja bara vänta ett långt tag innan vi fick gå på vårat spår.

Den första stora upplevelsen kom när vi skulle släppa på och jag ser att det är ett utfodringshus mitt i rutan!! Inte mycket att göra åt, skicka ut Nicke, han traskar glatt ut och klipper spåret och sätter fart.

Bakspår, Tillbaka till rutan!!!!

Jippie, tänker jag och vänder Nicke som ser ut som ett stort frågetecken och undrar vad jag håller på med. Han hade ju spåret. Jaja, efter lite strul kommer vi ur rutan åt rätt håll och det bär iväg ut i skogen. Nicke kliver över de två första pinnarna, jag ser dem och klipper dem i farten :) snabb som man är.
Nicke hittar 3:e, 4:e och 5:e pinnen utan problem, sen kommer vi ner i en sänka där tappar pudel bort sig totalt. Så då traskar han tillbaka till innan 5:e pinnen och börjar om, där trodde jag tiden var helt körd men han fick fortsätta, ville se om han kunde reda ut det här. Det gjorde han, han hittade 6:e pinnen och sen gick det först 7:e pinnen inga problem sen tog han slutet :)

Då kunde inte matte hålla tillbaka tårarna, hon var så stolt över pudel, så nu sket hon i om tiden hade fixat sig eller ej, Nicke hade gått runt ett helt spår och vi hade fått med oss alla pinnar :)

Nicke fick en stor guldstjärna med sig hem där :)

När vi kommer ut och träffar mottagaren är han övertygad om att tiden räckt, så vi åker ner till klubben och tänka sig tiden räckte på hårt :) vi kom runt på 29 min så nu skulle det köras lydnad.

Den gick väl si så där :) han körde efter bästa förmåga, vi får hem och träna lite mera, men  matte nöjd med pudel här också. Han låg så fint på platsen sen också, trots att två hundar gick upp :)

Nu var det bara uppletande kvar, herregud Nicke hämtar ju inte saker. Så här skulle vi nog ta en nolla med oss hem men vad tusan jag var så stolt över min pudel i alla fall :)

Vi kommer upp som sista hund till rutan, då har alla innan plockat 4 saker. Skickar ut Nicke och förväntar mig att han ska springa runt i 5 min innan vi går därifrån :)
Men här förvånar min lilla vovve mig stort. När det är två min kvar börjar hunden plocka saker. Han kommer in med en liten kudde och matte så överlycklig som bara den :) skickar ut honom igen och han plockar in en sak till, bredvid där han hittat den första, visar sig att han bytt föremål där. Ett skick till hinner vi med och han traskar lugnt ut och hittar en 3:e sak, hinner ta två steg mot mig innan tiden är ute :) men den räknas så han har på sitt första tävlings uppletande plockat in 3 saker :) matte trodde hon skulle dö av lycka, domarna hade roligt åt mig när jag bara dansade runt och skrattade med pudel :)
Det bästa var att vi fick en 5.a :) jippie.

Totalt slutade vi med 449,25p och godkända i HKL Spår.


Tävlings förberedelser

Det här med att förberda inför en tävling det är krångligt. Mycket att ta med när det gäller en spårtävling.

1. Packa väska som ska innehålla följande.
  - Extra kläder.
  - Spårsele och lina.
  - Mat till vovve.
  - Vatten till  matte och vovve.
  - Mat till matte. (varm choklad är obligatorisk)
  - Godis till vovve när han är duktig på spåret :)
  - Leksak (om han vill ha det)
  - kompass (när vovve går vilse är den kanon att ha)
  - Tävlingsbok och PM

Annat man ska fixa är.

2. GPS så man hittar till klubben i tid :) hur tusan gjorde man innan GPS:n fanns :)

3. Se till att bilen är väl tankad så man kommer till klubben, ut till spåret, tillbaka till klubben och sen hem.

4. Se till att pudel haft tråkigt i flera dagar så han är taggad.

5. Matte tar med lugnade piller (kommer hon behöva om pudel tar sig runt) annars kommer hon svimma av stressen att fullföja en hel tävling.

Sen var nog allt klart :) eller har jag glömt något.



Just det ja :) pokalen man får innan man åker hem ;) haha

Drömma kan man ju alltid :)

Spår och uppletande

Då jag varit ifrån min lilla vovve i fyra dagar hade givetsvis ja lite abstinens att träna igen. Så i onsdagsmorse var vi ute och spårade innan jobbet. Först gick jag ut spåret det blev ett kort spår med 2 pinnar och slut. Sen la jag ut en minni ruta för uppletande den var väl 15- 25 m eller nått sånt. Eftersom jag har börjat träna om nicke med uppletande, att bara klicka när han hittar en sak och kasta godis så har vi inte kommit upp på större avstånd än. Han måste ju höra klickern. 

Men sen var det dags att hämta pudel, han traskade i lugn maklig takt ner med mig mot våran lilla uppletande ruta. Kissade lite på vägen och nosade. Men när jag skicka ut honom gick det, till mattes stora förvåning i galopp!
De två första skicken galopperade han ut och kom i fin galopp in, sen kom traven igen, men vem bryr sig, han hämtade in 5 föremål och lämnade av till mig. :) matte lycklig :)

Sen fick pudel vila lite med en kort promenad på 20 min innan vi gick tillbaka till bilen för att hämta spårsele och lina. Han låg och sov i bilen när jag skulle klä på honom, så jag trodde inte att det skulle gå så jättebra på spåret, då som ni alla vet, min lilla pudel är väldigt lat. 

Men ti fick ja, 4 dagar hos mormor gör honom tydligen taggad. Han gick kanon snyggt runt, till och med galopperade emellanåt. Matte lycklig och pudel lycklig :) Klippte pinarna utan minsta tveckan, till och med skogspinnen jag lagt ut, och greppa slutet med en glatt viftande svans. Vi lekte en stund med bollen sen fick Nicke gå in i bilen och äta frukost. Det var en mycket nöjd matte med pudel som åkte iväg till jobbet sen :)

Hemma igen

Så då har man varit hemma en hel dag från Göteborg och det är otroligt vad snabbt det går att komma in i rutinerna igen.

Imorse bar det iväg till jobbet och jobba från 8-4 sen hem käka och sen iväg till klubben och rallykursen jag håller i där. De börjar bli väldigt duktiga allihopa på kursen nu :) kul att se, för nästa gång har vi avslutning.

Nicke och jag kom lite tidigare och tränade lydnad i 15 min alldels lagom tyckte pudel, som nästan såg lite frågan ut när jag satte in honom i bilen igen :) Men han fick komma ut efter kursen och gå banorna som kursarna gått och han gjorde det jättefint. Han tycker verkligen att det är kul att traska runt på en rally bana. Sen leka lite med kompisrna och sen hem och tigga smörgås :)

Nu ska vi sova och sen samma sak imorn igen, fast då är det agility som gäller.


Göteborg

Ja, då är man i Göteborg igen, brukar hamna här några gånger per år, då syrran pluggar här. Nicke brukar få följa med ner, men inte denna gång. Han fick stanna hos mormor över helgen.
Då vi tog ledigt på både fredag och måndag så åkte vi på fredag morgon och kommer hem på måndag kväll. Så får vi se sen om Nicke killen har saknat oss något eller om han har trvits bra hos mormor med att äta och sova i 4 dagar. Han är på semester helt enkelt :)

Hela anledning till att vi åkte till Göteborg från början var att brosan och syrran skulle springa Göteborgsvarvet 21 km långt löparlopp. Leffe och jag var med som backup ifall någon av dem skulle svimma :)

Men de kom runt som de skulle, brosan på 1,32 och syrran på 1, 53. Ingen svimmade och ingen dog :) Men vi hade lite problem med att hitta varandra efter målgången, men tillslut hittade vi varandra, efter 2 timmar :) sen blev det kebab, hamburgare och sallad till middag.

Nu ska vi ut och shoppa lite i Göteborg, tror någon att man kan hitta något roligt till Nicke, han måste ju få en present när matte och husse vartit bort så länge från honom ;)

Agility Vovve

Nu har Nicke och jag kört vår första agility tävling :) En inofficiell tävling nere på Svenska Hundklubben i Södertälje. Vi startade i Startklass A och Hoppklass 1.

I startklass A var han lite ofokuserad och stannade upp och nosa och strosa mest runt, han var med andra ord inte riktigt med på vad vi skulle göra. Slalomet tog vi om 4-5 ggr innan vi kom igenom hela :) men kul hade vi och vi slutade otroligt nog på en 3:e plats och fick med oss en tekanna hem och en söt liten rosett :)

Sen var det dags att vänta och sen dags för att köra hoppklass 1 :) där var Nicke med på noterna och han gick så bra som han kan just nu i sin utbildning. Han klara allt galant utom där matte var otydlig i handlingen och i slalomet som jag vet att han inte kan, men vi behövde denna gång inte ta om det även om det inte gick så fort :) Men vi slutade 4 där. Så matte åkte hem och var kanon nöjd med sin lilla vovve.

Kanske kan bli en agility vovve av honom också om matte lägger ner lite mera tid på träning av kontaktfält, slalom och handling :) Att man ska behöva träna på allt.

RSS 2.0