Mera påskhelg

Vi gjorde även en sak till i påskhelgen, mormor bad oss hjälpa till att rensa hennes källare. Så vi bar upp tre kartonger och en påse, samt en röd läderresväska.

Sen fick vi barn, syrran, brosan och jag, se om vi ville ha något av innehållet, resten skulle slängas. Så efter lite blod, svett och tårar :) så hade vi delat upp det vi ville ha mellan oss.

Jag slutade med gammelmormors fin servis, vilken ingen annan ville ha :) lätt fördelning där.





Jättesöt tycker jag den är :) enda nackdelen man måste ju alltid handdiska sådant här porslin, men det kan det vara värt.
Men jag tror att kopparna blev kvar i den andra lådan, måste hem till mor och far och haffa dem innan de slängs, är ju väldigt roligt att ha kvar en hel servis :)


Hittade också denna söta ljusstake i sten :)

Det är så bra när man har helt annan smak än syskonen, då får jag allt jag vill ha. Kan inte fatta att ingen annan tyckte den här var cool :) 

Brosan tog också lite tallrikar men de var blåa, med ett stort mönster på.
Syrran fick jättesöta glas med fina blommor i frostat möster och den röda läderväskan :) Den kommer passa hennes stil perfekt :)

Pudelklubben 70år

Eftersom pudelklubben fyller 70år ska detta firas med en jubileumskalender, där man har kunnat skicka in bilder som ska röstas emellan. Jag skickade givetsvis in en bild på Nicke :)

Så rösta gärna på honom så han får vara med i kalendern. Han är nr 14 i listan, och kika på alla andra fina bilder också, finns så många vackra och duktiga pudlar :)

Men Nicke är bäst ;) eller är jag partiskt nu ;)

Påskhelgen

Hela påsk helgen har tillbringats ute i skogen med kompisarna och en massa spårträning :) kan det bli bättre.
I fredags åkte vi ut och la spår till 5 hundar, därefter måste man ju fika lite, macka och varm choklad obligatoriskt. Sen ut i skogen igen, vi är ju sådan också att vi alltid förljer med varandra runt spåret, roligt och lärorikt att se alla andra hundar också. Spciellt som vi hade ett väldigt spann från en totalt nybörjar hund som bara hade gått ett spår innan till en elit hund. Sen allt där emellan :) Alla vovvarna gick så bra de kunde efter sin förmåga.

 Nicke tog sig runt sitt med missade två pinnar :(  vi måste jobba på att få pinnarna mera intressanta. Annars gick han bra, gjorde fint upptag och var knappt ute och cykla något :)

När vi var klara med spåren och vi tagit en till fika så körde vi lite uppletande, coh gud vilket jobb jag har med Nicke där så svår motiverad hund. Försöker vara rolig och springa och tjoa men icke sa Nicke han ville inte vara med. Han åkte in i bilen och matte åkte hem och tog sig en funderare.

På lördag åkte vi ut igen och spårade, Nicke gjorde ungefär som dagen innan, fortfarande tar han inte alla pinnar, men han gick lite mera motiverat framåt. Han ökar hela tiden lite på slutet. Som om han behöver en bekräftelse att han verkligen är på rätt spår innan han blir säker.
Vi tränade uppletande igen och denna gång testade vi något helt annat, Han fick bara en klick och en kastad godis bit när han tog saken, precis som jag tränat föremåls intresse. Och min tråkiga, svårmotiverade hund galopperade efter ett par gånger, fattar mig verkligen inte på honom.

I söndags var syrran hemma hos oss, så tvingade med henne ut en sväng i skogen, hon var inte så lycklig ;)
Men denna dag körde vi bara uppletande så vi körde på med samma sätt med Nicke och det funka bra denna gång också. Ska testa det ett tag framåt nu så får vi se om det funkar i längden.

I måndags, åkte inte syrran med ;) en dag räckte visst, ingen skogsmänniska hon inte ;)
Då la vi bara spår åt vovvarna, var så jäkla varmt och de trötta efter en intensiv helg. Men Nicke fick inget lätt spår inte för de. Nä han spårläggare var uppe i bergen och snurra runt, han hade problem där, men så snyggt han löste det, men fort går det inte. Måste se till att han blir 100% spårsäker så han inte går av så långtsamt som han går. Och han hade fått skogspinnar i spåret, en missa han totalt, hamande fel i vind och den andra tänkte han gå över men tji fick han. Men markerar inte och sen tror att man får gå över en pinne. Där stod vi tills han plockat upp den.

Vår spårläggare hade ju även gått över en film som låg i skogen. Så den plocka vi med oss i farten när vi passera, det visade sig vara ett helt dvd-fodral med Twilight new moon i vet inte om den funkar en, ska testa :)

Sen åkte vi hem och sov, gud så trötta vi var. Nu har vi bara slöat i dag, ett kort lydnadspass, han ska få gå lite agility imorn, men annars är det slöar fasoner som gäller resten av denna vecka för pudels del :)

HKL Spår

Ja, det gick inte så vidare bra på våran premiär i HKL spår.

Det börja kanon, Nicke gick ut och tog spåret direkt i rutan. Sen blev han lite osäker och gjorde en lov runt för att kolla, men valde samma håll igen och jag kunde andas ut när vi kom ut ur rutan utan att någon ropat på oss.

Vi traskade långt innan vi kom till första pinnen, så tror helt ärligt att vi klev över den först, första pinnen. Efter den hade han svårt på ett ställe vid typ ett kärr att hitta rätt men löste det. Gick en bit upp på en kulle och hittade en pinne i ett hål. Matte stolt, han fortsätter, får svårt igen nu är det massor av stenar som stör. Men min duktiga kille löser det också och hittar den 3:e pinnen. Sen har han fått upp farten så han kliver över de två andra pinnarna men de ser jag och plockar i farten.

KIllen drar iväg med mig ut bland stenar och små tallar där man knappt kommer fram som människa. Osannolikt att en spårläggare gått där. Men han får fortsätta en stund innan jag ger upp och inser att han plockat upp ett viltspår. Tur att jag har med kompass, litar inte till 100% på min hund inte. Så vi hittar tillbaka till vägen och sen åker vi hem. Funderar hela vägen hem på vad för slut jag kan ha som Nicke kan tycka är mera värt än viltspår.

Jobbigt läge det här med en sådan otroligt svår motiverad hund, men ska nog lyckas komma på något som kan funka.

Rolig träning

Nyss hemkommen från den "obligatoriska" torsdagsträningen, tror inte det är många torsdagar jag varit borta sen jag kom till klubben.

Dagen började bra med en skön sovmorgon, mitten var mindre bra, då min bil på jobbet kracka ihop igen. Den går i 3km i timmen, lite frustrerande. Och när den kickar igång så kan man inte backa istället, blir man trött eller vad. Så fick vänta på en kollega för att kunna låna hans bil. Stressad för att hinna till gynekologen, usch, har inte sett fram emot den cellprovtagning, men nu är den gjord. Unnade mig lite kanderade nötter efteråt :) tyckte jag förtjänat det.

Sen åkte nicke och jag och lekte lite agility, kul sa nicke och sprang och hoppade som värsta agility hunden. Han tyckte säcken var lite läskig, var längesen vi gjorde den, men efter att ha visat en gång sprang han som aldrig förr :)

Lagom uppladning inför söndag tycker jag, inget bråk och tjafs, ingen ångest för att han missar något jag vet att han kan. Jag hinner iaf inte lära honom något på denna vecka, så ingen ide att försöka. Nu ska vi vila och ta det lugnt till på söndag så kommer en ny rapport i helgen.


Lycka är att....

1. Ha bra vänner runt omkring sig.

2. Ha en varm bostad.

3. Ha mat för dagen.

4. Ha någon att älska.

5. Ha någon som älskar dig och alltid finns där oavsett vad som händer och hur du än mår.

3 av dessa saker stämmer in på människans bästa vän Hunden.
Ta väl hand om din hund, den älskar dig vilkorslöst, älska den vilkorslöst tillbaka och du har en vän för livet.





Min vackra älskling :) Tazzanow´s Saphire (Nicke)

Tänk att han redan är 6 år grabben, känns som det inte var längesen, vi hämtade honom i Enköping. Första natten låg han i sin bur vid min fotända och gnällde ynkligt, stackarn saknade nog mor och syskon. Fick vände på mig och ligga med handen i buren för att han skulle kunna sova.

Dessa 6år har inte varit lätta alla gånger, Nicke och jag har inte alltid kommit så bra överrens. Så jag är otroligt tacksam att jag kom till Loviseberg när han var 3 och fick träffa alla underbara människor där. Nicke och jag har växt otroligt mycket under de tre åren med alla där har gett oss otroligt mycket.

Jag tror jag har allt på listan för att kunna vara lycklig :)
Jag har underbara vänner runt mig, som skäller och skiker när jag är korkad och tröstande och lyssnade när det behövs. Jag har fått en otroligt vacker lägenhet som jag trivs kanon i. Mat har jag varje dag att äta, till och med lite godis ibland ;) Och har två stycken som jag älskar och som älskar mig.

Tänk om man kunde inse hur bra man egentligen har det.

Cykla

Idag har vi varit duktiga jag och Nicke, eller ja Nicke hade inte mycket val, han fick hänga på bäst han kunde. Och ska man vara helt ärlig så var jag tvungen också.
Leffe tog bilen in till firman idag för att låta mecken titta på den, så vi fick reda på vilka delar vi behöver för att reparera den. Vilket kanske är på tiden att det sker ;)
Så hur som helst, hur skulle nicke och jag ta oss till jobbet, buss eller tåg eller cykel. Hurtig brevbärare som jag är så tog vi cykeln. Silvertejp funka kanonbra att sätta fast godispåsen i styret med så den var lätt tillgänglig, bra att ha när man ska cykla längs vägar. Sen borde jag väl ha pumpat däcken, men helt ärligt har jag ingen aning om vart våran cykelpump tagit vägen. Så det var lite tugnt mellan salem och tullinge men det gick. Nicke skötte sig kanon hela vägen, han jagade inte ens fåglarna, fast det kan bero på att matte skrek nej och sen muta med en korvbit :)

När vi kom till Å-vägen så hade vi 1 timme och 10min kvar till jag började så vi gick faktiskt där så Nicke fick springa och göra sitt.

Passa på att ta fotobevis där också :)



Att vi inte cyklade hem sen behöver vi inte nämna ;) Leffe kom och rädda mig från den färden med mina ömande ben fulla av träningsvärk. Har nytt diskrikt med massa portar utan hiss, säger bara det om några veckor så är jag i topp trim inför beach 2011 :)

Stockholm Ice 2011

Igår var syrran, som kommit upp från Göteborg, och jag på Stockholm Ice 2011 :) vi var där förra året också, då de körde för första gången och det var lika kul då som nu. De har samlat alla stora konståkningsstjärnor i världen och en riktigt häftig show blir det av det.


En av våra svenska stjärnor, som tyvärr ska lägga skridskorna på hyllan.
Kristofer Berntsson


Viktoria Helgesson vår stora damstjärna.


Adrian Schultheiss






Shizuka Arakawa








Stephan Lambiel anses vara världsmästare på piruetter. Det går snabbt när han snurrar.


Sist men inte minst, som speakern sa, han har vunnit allt som går att vinna,
och det hördes på publiken vem som är storfavorit.
Evgeny Plushenko


Sedan var det ju många flera som åkte :) men alla blider blev inte bra så ni får nöja er med de här. Men kan rekomendera att gå och se Stockholm Ice nästa år om de kör de då igen. otroligt roligt även om man inte är så insatt i konståkning.

Just det ja, när vi gick från Globen för att möta Leffe som skulle hämta oss med bil så såg vi denna söta lilla hundkoja på en udda plats.





Som  ni ser stod den på en liten bergsknalle mellan spåren, tvärbanen och tunnelbanan :)
Man kan ju undra varför någon ställt dit den där.


RSS 2.0