Påskhelgen

Hela påsk helgen har tillbringats ute i skogen med kompisarna och en massa spårträning :) kan det bli bättre.
I fredags åkte vi ut och la spår till 5 hundar, därefter måste man ju fika lite, macka och varm choklad obligatoriskt. Sen ut i skogen igen, vi är ju sådan också att vi alltid förljer med varandra runt spåret, roligt och lärorikt att se alla andra hundar också. Spciellt som vi hade ett väldigt spann från en totalt nybörjar hund som bara hade gått ett spår innan till en elit hund. Sen allt där emellan :) Alla vovvarna gick så bra de kunde efter sin förmåga.

 Nicke tog sig runt sitt med missade två pinnar :(  vi måste jobba på att få pinnarna mera intressanta. Annars gick han bra, gjorde fint upptag och var knappt ute och cykla något :)

När vi var klara med spåren och vi tagit en till fika så körde vi lite uppletande, coh gud vilket jobb jag har med Nicke där så svår motiverad hund. Försöker vara rolig och springa och tjoa men icke sa Nicke han ville inte vara med. Han åkte in i bilen och matte åkte hem och tog sig en funderare.

På lördag åkte vi ut igen och spårade, Nicke gjorde ungefär som dagen innan, fortfarande tar han inte alla pinnar, men han gick lite mera motiverat framåt. Han ökar hela tiden lite på slutet. Som om han behöver en bekräftelse att han verkligen är på rätt spår innan han blir säker.
Vi tränade uppletande igen och denna gång testade vi något helt annat, Han fick bara en klick och en kastad godis bit när han tog saken, precis som jag tränat föremåls intresse. Och min tråkiga, svårmotiverade hund galopperade efter ett par gånger, fattar mig verkligen inte på honom.

I söndags var syrran hemma hos oss, så tvingade med henne ut en sväng i skogen, hon var inte så lycklig ;)
Men denna dag körde vi bara uppletande så vi körde på med samma sätt med Nicke och det funka bra denna gång också. Ska testa det ett tag framåt nu så får vi se om det funkar i längden.

I måndags, åkte inte syrran med ;) en dag räckte visst, ingen skogsmänniska hon inte ;)
Då la vi bara spår åt vovvarna, var så jäkla varmt och de trötta efter en intensiv helg. Men Nicke fick inget lätt spår inte för de. Nä han spårläggare var uppe i bergen och snurra runt, han hade problem där, men så snyggt han löste det, men fort går det inte. Måste se till att han blir 100% spårsäker så han inte går av så långtsamt som han går. Och han hade fått skogspinnar i spåret, en missa han totalt, hamande fel i vind och den andra tänkte han gå över men tji fick han. Men markerar inte och sen tror att man får gå över en pinne. Där stod vi tills han plockat upp den.

Vår spårläggare hade ju även gått över en film som låg i skogen. Så den plocka vi med oss i farten när vi passera, det visade sig vara ett helt dvd-fodral med Twilight new moon i vet inte om den funkar en, ska testa :)

Sen åkte vi hem och sov, gud så trötta vi var. Nu har vi bara slöat i dag, ett kort lydnadspass, han ska få gå lite agility imorn, men annars är det slöar fasoner som gäller resten av denna vecka för pudels del :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0