Hemma igen

Så då var man hemma igen i höst och rusk väder. Usch vad kallt det blev här när man varit i 20-25 grader och strålande sol i några dagar :) men så mysigt att träffa sin lyckliga vovve igen.

Såg nyss att jag fick en önskan om en Rom rapport. Ja vad ska man berätta om rom, jag älskar stan:) den är härligt kaotiskt och rörig. En salig blanding av nytt och gamlat, turist stråk och mysiga små kvarter.


Härlig bild från ovansidan av spanska trappan :) Det var en underbar kväll när man stod där och såg solen gå ner över Rom.



Fontanie de trevi ingen aning om det stavas så eller inte :P men men slängde i ett mynt i den och hoppas på att få komma tillbaka till Rom en dag som det sägs att man ska få när man slängt ett mynt.



Rom by night utanför turiststråken. Otroligt mysiga kvarter och mysiga resturanger.



Castello saint angelo den borg som påvarna rymde till när så behövdes:P Är även med i Änglar och demoner. En mysig gamla borg är galen i sådan så vem sprang runt i den tror ni. Men man hade underbar utsikt från toppen över bland annat Peterskyrkan.


Så hur ska jag nu sammanfatta denna resa. Vi flög med Ryanair vilket inte är det mest bekväma flyg och åkt med men duger när man bara åker en kort sträcka. Sen bodde vi på Stana Elisabetta ett kloster nära Colusseum vilket var helt okej. De var lite slitet med rent och fräscht och de hade en underbar takterass kan avslöja att jag satt där varje kväll en lång stund och bara njöt av att vara i Rom och allt som hände där. Vi var runt varje dag och såg allt man ska se när man är i Rom och lite till kan jag säga. Som vi så snart insåg där nere så består det gamla rom av otroligt mycket sten. Vilket betyder i sin tur att jag har ca 650 bilder på sten i olika former och färger :P mycket roligt att titta på. Så jag valde bara ut några stycken att visa här, hoppas ni gillar dem:P den första är min absoluta favorit från Rom :) måste skriva ut den och sätta upp den på väggen tror jag.

Är just nu helt slut av allt jag sett i Rom. Det blev 4 mycket instensiva dagar med inte allt för mycket sömn att prata om :) så nu ska Nicke och jag sussa gott ikväll. Gissar att han kommer ligga mer eller mindre på mig så jag inte försvinner från honom igen, stackarn inte lätt att vara Nicke. Han ser så nöjd ut just nu när han ligger och sover bakom mig på sängen, när man sitter här och skriver.

Som sagt var så var det varmt och skönt varje dag. Vi hade en otrolig tur med vädret måste jag ju säga även om det låter så... ja jag vet inte vad men ibland inte klokt:) tänker bara på en otroligt fånig film med det namnet någon som vet vilken jag menar ;)

Vet inte vad man ska kunna berätta om Rom mer än att jag älskar stan. Stämningen den ger och allt man kan se och uppleva i den. Det är en härligt slapp stämmning i Italien man bryr sig inte om så mycket som tider och ordning. Men en sak är säker jag vill aldrig någonsin i hela mitt liv köra bil i Rom och det får avsluta detta inlägg ;)

Nu ska vovve och jag ut och gå.


Rom

Lämnade Nicke idag efter att vi tagit en timmes prommis i skogen. Under vilken vi tränat lite på vittringsapportering är riktigt stolt över min pudel. han har inte massakerat någon apportpinne på länge nu :)
Vi tränade även lite på stanna och han gjorde det snyggt. Vi ska nog få det att sitta till 3:an.

Hur som helst så lämnade jag Nicke hos mormor efter denna prommis. Han var glatt ovetandes om att han kommer att bli kvar där tills på onsdag kväll då jag kommer hem från den tjusiga staden Rom :) äntligen ska jag få se den. Har verkligen sett fram emot det här. Nicke kommer ha det bra hos mormor även om han inte får någon träning att prata om. Men då kommer han vara riktigt taggad när jag kommer hem. Och då ska vi börja på allvar med 3:ans moment så vi har dem till den 28 februari :)


Mörker prommis och ful boll

Idag blev det lite oplanerad rapport träning för er som har missat det så håller Nicke på att skola sig till rapport hund. Så får vi se hur det går :) Vi har i alla fall börjat att träna med Vivi som mottagare vilket funkar toppen bra. Den där typen är kul tänker Nicke henne springer vi till. Dessutom har hon en kul bil jag får hoppa i :)

Så Nicke och jag drog ut till vivi efter jobbet idag långt ut på landet. Fina skogar mitt ute i ingenmans land :) Nicke och lilla Shiwa fick gå några skick eller vad det nu heter på rapport språk mellan Vivi och mig båda gick bra. Fast Shiwa ville inte gå till mig när jag stannade på A-stationen och Nicke satt bakom mig och skällde då. Där har vi en sak vi måste träna mycket på.

På vägen hem stannade vi till vi Hund och katt i Tumba en underbar butik :) har nästan allt man behöver till sin lilla vovve och mycket vovven tycker att han behöver som matte är mera tvecksam till. Hur som helst så skulle shampo införskaffas då vi ska bada imorn till nickes stora förtvivlan. Ett shampo som ska göra honom svart igen. Undrar om det funkar i alla fall värt ett försök. Sen hittade  Nicke en underbart ful boll i en låda som han bara måste ha enligt honom själv. När han vägrade låta den ligga kvar i korgen så gav matte upp :) och köpte den åt honom. Även ett rapport-halsband införskaffades så nu finns det ingen återvändå.

När vi kom hem så var det ju svart ute så därför fram med våran fina pannlampa som vi köpte i luleå av alla ställen:) den funka kanon i skogen och Nickes blinkhalsband gjorde att jag såg honom hela tiden. Nu är vi hemma inomhus igen och ska sova så vi orkar med att bada imorn. Har ni testat att bada en storpudel någon gång det tar ca 3-4 timmar om man ska klippa och fixa också. Usch jag valde fel ras :)


Sök

Vi har kört sök hela helgen vilket har varit kul. I lördags hade vi prova på bruks på klubben där jag är med och hjälper till som instruktör. Så nicke fick gå 8 skick på okända figgar. Han skötte sig utmärkt förutom på ett skick då han belöna sig själv genom att krypa in under skynket och´stjäla godispåsen haha vilket fån han är.

I söndags skulle vi köra sök med gruppen. Men det var mycket dålig uppslutning i söndags. Pågrund av sjukdom hos hundar och förare, någon tävlade och någon hade inte bil. Så det kan bli ibland att allt kommer på en gång för alla. Hur som helst så slutade det med att vi var 3 st där som körde fast en av tjejerna hade med sig en kompis så det löste sig fint i alla fall. Alla 3 hundar gick bra, men Nicke hade lite egna ideer för sig. Han lyssnar mycket bättre nu för tiden men  att lyssna bra två dagar i rad det var för mycket tyckte han.

Jaja om en vecka är jag i Rom så då får Nicke ha vilovecka. Men på tisdag först ska vi bada honom och klippa tassar och nos lite. Resten ska få växa ut så ska vi se om vi kan få till en utställningsfrisyr så jag kan ställa ut honom till våren. Få se om det hinner växa så mycket tills dess.


LP 2 och LP 1 och LP 1

Hur ofta får man vara med om att ta 3 LP på en dag :) inte allt för ofta tror jag i alla fall.
Hur som helst jag var och tävlade på Södertälje BK idag med Nicke i LKL 2 vilket gick lite över förväntan då vi slutade på 178 p och en första placering :) ibland gör han mig bara så stolt den lilla grabben. Vilket betyder att vi nu mera har LP2, underbart det känns när vi har harvat i 2 hela sommaren och inte fått till det :) äntligen satt den.
Men inte nog med det så körde jag Malco i LKL 1 också idag. Det gick inte sämre det, vi slutade på 183 p och en första placering där också. Även han blev LP idag. Måste säga att Marion har tränat honom bra :) faktiskt ganska skönt att bara tävla med en hund och någon annan tränar den :) haha nu ska Marion få lära honom 2 också så kör jag Nicke i 3 och Malco i 2. Det blir ju kanon bra.

Och som om det inte vore nog med det. Så klarade lilla Cleia sitt LP idag också. Fast hon klådde inte oss inte :) haha:) Malco och jag är bäst vi slog dem med en halv poäng. Så det blev en andra placering för Cleia med
182,5p. Inte dåligt jobbat av den lilla tjejen som bara är 14 månader.

Malco                            Cleia                              Nicke


Här har vi de tre super duktiga hundarna :) Visst är de snygga tillsammans, gillar hur den lilla pudeln sticker ut från gänget lite :)

Nu blir det hård träning i vinter och premiär på Apollogruppens tävling den 28 februari i Viksberg för Nicke och mig. Håll tummar och tassar för oss då :)

 


Träning

Nu har man kommit tillbaka från Boden. Där vi var och hälsade på brosan som gör lumpen där uppe som spaningsoldat på I-19. Var riktigt kul att se hur han har det, testa hur maten smakar och hur de bodde. Samt se hela anläggningen. Medan stackars Nicke har varit hos mormor i 3 dagar och tyckt synd om sig själv. De har ju varit hemma för att se efter katten och så var ingen där ur familjen. Stackarn fick alltid gå hem utan att hitta matte :) osis Nicke.

Jaja det hela slutade att Nicke hittade sin älskade :) matte hemma i huset igen. När han kom hem med mormor med honom. Han var så lycklig i hela 5 min sen slocknade han på sängen och sov hela natten. Sen hamande han hos mormor igen på morgonen när jag skulle iväg och jobba. Stackarn aldrig är matte hemma numera. Men vi hann med en kort träning både på måndag och tisdag.

Så nu har vi börjat träna på Lkl 3 momenten. Snacka om att vi har att göra i vinter om vi ska göra debut på Apollogruppen 28 feb. Vi ska försöka göra debut då i alla fall. Sen hur det går är en annan sak. Sen ska vi träna agility hopp klass under vintern så får vi se om vi kan tävla i det också till våren. Skulle vara kul att testa i alla fall :)




Titta bara så snyggt han kan ta däcket :) han är en stjärna på det mesta min lilla vovve.
Pudel är en otroligt rolig ras man kan ha dem till så mycket. Synd bara att det inte finns några bra uppfödare av brukspudlar :) haha jag hade velat ha en.

Systemsök

Snart bär det av till Boden för mig och lilla Nicke ska få vara hos mormor över helgen. De kommer ha så trevligt tillsammans förutom att Nicke kommer att stjäla sängen för mormor varje natt. Haha ska man ha hund får man lida lite också för att de ska ha det så bra som möjligt.

Under dagen nu bestämmde jag mig för att aktivera Nicke lite innan jag åker så att han har fått göra något. Så vi drog till klubben och körde systemsök på fältet med två kompisar. Hur kul som helst tyckte Nicke som sprang som en tok fram och tillbaka över fältet. Eftersom vi började träna flying(tror det stavas så) idag så blev det mest spring för honom. Lite trött blev han, vilket var poängen :)

Tror inte han hajade mycket av det vi gjorde men det kommer nog. Även kompisarnas hundar fick köra systemsök och de hade ju bara så kul. Springa springa och få en massa godis för det. Ha tycker hundarna vad dumma människor är ibland :)

Sen tränade vi lite också på att gå slalom mellan pinnar till agilityn tror han börjar klycka vad det är han ska göra där. Även om han har lite svårt att fatta att han ska vidare efter första rundningen av pinnen, men det kommer.

RSS 2.0