Träningstävling

Idag hade vi träningstävling på klubben och nicke och jag kämpar vidare med vårat fokus.
Han gick en kanon snygg fritt följ :) släppte inte en cm ens och höll kontakt hela tiden och var tyst.
Sen spåra det ur :) vi körde nämligen högre klass där säger ju tävlingsledaren komendera när du ska ställa hunden i inkallningen. Det har vi aldrig gjort kom jag på, Nicke stanna tvecksamt och stod sen och glodde på vår TL med hakan i backen och vad tusan snackar du om blicken :) andra gången gick det bättre men måste jobba på det.

I framåt sändande så gick TL med vid sidan och det blev Nicke väldigt störd av, en sak till att träna på. I krypet så tjöt han och strutta runt. Måste träna det med komendering, han har börjat krypa snyggt annars :)
I skallet skällde han efter tyst komando så där får vi träna mer. Hoppet gjorde han super snyggt. Så vi börjar bra och slutar bra men däremellan måste vi träna lite mera :)

Får se hur det går den 17 april sen. Jag är glad om vi kommer runt spåret :)

Störning :)

Denna helg har ängats åt att träna spår och störning på plan.
Spåret i lördags gick väl sådär, han jobbe snyggt och motiverat framåt i spåret, men missade båda pinnarna och slutet. knäpp pudel :)Sen åkte vi till klubben på eftermiddagen och slängde ut alla störningsgrejor på plan vi kunde hitta. Stolsdynor, skor, tallrikar, glas (i plast givetsvis) och en massa bollar. Tennis bollarna var svårast för Nicke, men i slutet fick jag honom att välja mig framför bollarna när jag skulle belöna honom :) jippie.
Men han hade inga problem att ligga kvar när jag sköt iväg bollarna med racket. Duktig kille och att apportera tennisracket var kul värre :)

I söndags var vi ute med gänget på gravkullarna och pia gick ett kort spår till Nicke runt en kulle. Efter en massa strul på påsläppet, han tog upp det kanon fitn första gången men tappa bort sig och gick tillbaka sen var han lost. Skicka på han igen och nu gick det bättre. lite strul som han löste kanon snyggt och hitta första pinnen :)
Sen kom vi upp på kullen, där blåste det ju som tusan, men löste ut det också och hittade den andra pinnen.
Men han missade slutet så, vi har en del att jobba på, sen ska han orka runt 1200m också, det är en annan fråga :)

Vi tränade störning idag med, och som sagt det är bara fantasin som sätter gränser, så nu ska jag ta reda på hur fantasifull jag kan vara med att komma på störning för min hund.

Idag fick han göra fjärrdirigering bakom en stor svart väska där han knappt såg mig över kanten, samt på en stor stolsdyna :) han gjorde båda så snyggt :) dutkig kille.
Han fick göra hopp/apport med ett badminton racket :) Skit kul tyckte Nicke, fast han hade lite svårt med var han skulle gripa racket någonstanns.
Men det roligaste var ändå att se honom på vittringsapporteringen, han hade så kul, svansen gick hela tiden. Gömde bara en pinne bland alla saker som såg ute på plan. En gång i en stövel, engång under en massa saker, den var svår, en gång slängde jag ut massa plasttallrikar och la pinnen i mitten :)

Sen gjorde vi ju även inkallning över alla grejor, inga svårigheter där för pudel. Han  brydde sig inte ens när jag lämnade honom, gick och hämtade en massa saker och slängde runt med innan jag ropa. Han brydde sig inte ett dugg om dem, utan kom snyggt i fullfart :)

Det är bara så kul att träna sånt här :)

Någon som har förslag på störning lämna dem gärna här :) vill ha mera ideer.


Uppletande

Idag kom jag iväg tidigt från jobbet :) så skönt. Så Nicke och jag drog iväg till klubben för att träna lite hämta in saker övningar. Vilket ju är en viktig del av uppletande. Att komma in med saken  man hittat. Något som min lilla pudel haft svårt för. Så vi gör en enkel övning, går ut på vår stora plan och kollar vinden. Sen traskar jag rakt ut och lägger sakerna på vänster sida eftersom det blåste därifrån. Sen går vi och hämtar pudel som får springa ut och hämta saker. Det är roligt att se hur han får sakerna i näsan när han passerar och dyker direkt på dem :)

Vi tränade även lite lydnad, vi har börjat nosa på dirigerings apportering nu, sen får vi se hur det går med att komma till elit :) Kom just på att jag måste läsa nya reglerna så jag vet om de ändrar något sen.
Vi träna apport med en kapad brandslang och en dummie, kul sa Nicke att slippa apportbocken ibland.

Han hämtar in 6 saker i rad utan större problem, lite omtag och en grej han ville tugga lite extra på. men det börjar lossna helt klart. För det mesta nu för tiden så hämtar han grejen och vänder direkt upp mot mig. Kul :)

Sen var det ju våffel dagen idag :) börjar med att chefen står och gräddar våfflor till oss :) sknacka om bra chef, så enkel grej som betyder så mycket för oss vanliga anställda:)

Men mer våfflor blev det, eftersom vi var ju tvugna att käka våfflor till middag idag också, så just nu har jag våfflor ända uppe i halsen :) men det är ju bara så gott. Ska avsluta dagen med vattenmelonj, vindruvor och nötter framför en film sen :)

Shopping

Efter spåret igår så drog sambon och jag ut på shopping tur, då vi behöver lite saker att fylla lägenheten med. Som t.ex tavlor, då vi båda är förtjusta i svartvita fotografier ´så blev det Nacka centrum vi drog till och butiken Old pitcure shop. Där hade vi väldigt tur, de hade 50% på alla tavlor i butiken :) annars hade det nog inte blivit mera än en.

Men nu hittade vi tre tavlor som fick följa med oss hem. Är svårt att fotografera fotografier men det här är nog så bra som det kan bli.



Gillar den här skarpt, speciellt när man upptäcker dykaren. Undar vad han gör därnere.



Man ser verkligen inget bra på den här bilden, men en väldigt vacker och sorgsen bild. USA Ohio 1906.



Han ser bara så stolt och sorgsen ut att man vill börja gråta. Från 1908.


Därefter blev det en tur till Ikea för att shoppa upp de pengar jag fick till det i födelsdagspresent.



Nicke var helt begis på att denna söta lilla lampa var en boll :)



Sen blev det även ett nytt skrivbord till mig :) älskar Ikea detta 120x120 bord kostade 345 kr :)
underbar sen denna smarta hylla också. Prefket för att få undan grejerna.

Det blev ju även en tur till Espirt då jag hade fått presentkort där också, så ett par jeans och en snygg grön stickad tröja blev det också under shopping :) sen var vi trötta och Nicke lycklig när vi hämtade honom hos sambon mor och far. Där han käkat godis undertiden vi shoppade :)





Spår

Kände imorse att jag behövde komma ut och vara ensam en stund i lugn och ro. Och hur kan man vara ensam i lugn och ro, jo man tar hunden och den trasiga bilen och drar ut och spårar.
Kom hem för en liten stund sen.
Åkte ut till salem Pistolskytte klubb och la spår. Blev väl 400-500m ungefär med två pinnar och ett plaströr sen slut.  Han fick även träna på att ta upp spåret, vilket han gjorde kanon snyggt, tror poletten börjar trilla ner där för hans del. Så efter det snygga upptaget hittade han sin boll som låg 15m därifrån.

Det roligaste med det här spåret, var att känna att Nicke var väldigt motiverad. Han drog mig bitvis runt i skogen där han tyckte jag gick för långsamt. Riktigt kul att känna det. När han plockade alla saker snyggt också utan att tvecka på en ända så var ju lyckan fullkomlig.

Nu ska sambon och jag ut och shoppa upp de presentkort jag fick i födelsdagspresent medan Nicke får tillbringa tiden hos sambons föräldrar, med en massa godis och lilla Frida (JR) och Mia (kisse) som sällskap.
Tror han kan tycka att det är en ganska bra ide.

Rolig vecka

Måndag:
Kom hem tidigt la ett kort spår ca 200m med bara ett slut bakom huset i den slänt som finns där. Blev ett bra spår
Nicke fick verkligen koncentrera sig då många går på vissa ställen där. Men han hittade slutet efter en liten snurr precis inann.

Tisdag:
Kurs på kvällen i rallylydnad alltid roligt att se hur duktiga deltagarna är som lär sig så fort.

Onsdag:
Kommer ut till en kvaddad bil på morgonen bra start på dagen.


Den rent ut sagt korkade idiot som står bredvid mig. Har kört in i min bil när han kört ut med sin stora firma bil.
Kul start, ringa jobbet säga att jag blir sen, ringa pappa be om skjuts. Kommer 45 min sent, jagar försäkringsbolaget. Tror att killens företag ska ta på sig skadan som de orskat, men nopp de gör de inte. Han jobbar för övrigt på Ocab ett sanerings bolag.

Då måste detta polisanmälas, vilket inte går att göra via datorn får jag reda på. Utan man måste åka och visa upp bilen på en polisstation. Kul, så vi binder upp fronten med spännband.

Vilket blir väldigt snyggt.


Sen bar det av till södertälje vid 20.30 på kvällen kul. Hemma igen 22.30.

Torsdag:
Vi skickar in alla papper till försäkringsbolaget med polisanmälan.

Fredag:
Får reda på att vi inte får ett öre till hjälp av försäkringsbolaget för min försäkring täcker inte vagnskada. Kul, klantigt att av mig att inte titta upp det innan. Men man tycker ändå att när jag betalar 11,000 om året för min försäkring så kunde man väl iaf få lite hjälp. Så nu sitter jag med en trasig bil utan möjlighet att laga den eller skaffa ny. Man får inga lån som timanställd vikarie.

Så allt som allt har haft en toppen vecka.

Nu har jag fårr gnälla av mig lite så nu känns det lite bättre iaf.





Uppletande

Nicke och jag har tränat uppletande 3 ggr denna vecka :) tänka sig att hunden fortfarande tycker det är kul.
I onsdagsvar vi nere på klubben efter jobbet och jag slängde ut 5 föremål medans han fick sitta i bilen och vänta. Sen tog jag ut honom och satte på tjänstetäcket vid bilen. Han drog mig ut på plan, men tror ärligt inte han hade minsta aning om vad han skulle göra.

Tji fick jag, leta sa jag och han drog ut. Visserligen håller han på och spårar hälften av tiden han letar, men jag tror om jag bara låter honom jobba själv så kommer det försvinna av sig självt, när han upptäcker hur ineffektivt det är. Om han nu någonsin upptäcker det :)
Men in med 4 föremål kom han och bara ett omskick den gången när han började leta bakom mig. Där tänker jag faktiskt lägga mig i. Vill inte ha en hund som letar bakom mig.
Nu kunde ju detta ha varit en engång förtelse med min vovve, som aldrig gjort såhär förut.

Men Marion och jag körde lite uppletande med vovvarna i fredags, där nicke fick gå först. Han hämtade in 4 föremål då också och inget omskick denna gång. Han letade tills han hittade. Visserligen bytte han föremål engång så där får vi jobba mera. Men kan inte vara mer nöjd med min pudel, han börjar ju faktiskt haja något. Det trodde jag inte för 1 1/2 år sen när han varken gick ut eller in. Speciellt inte inte in med någonting:) så det är super kul att det börjar lossna.

Spår och uppletande

I eftermiddags var Nicke och jag ute på vårat första spår för året :D, visserligen halva i snö, men vad tusan man kan gå i skogen nu iaf.

Vi åkte efter jobbet bort till gravkullarna och lade ett litet spår, typ 100m med två pinnar och ett slut. Medans det fick ligga till sig lite så körde vi lite uppletande. Gjorde en miniruta på ca 10x40m bara för att se om allt vårat slit med föremålsintresse under vintern lönat sig.

Tror att de gjort det, la ut 4 föremål, Nicke fick sitta och titta på. Han drog ut med fin fart på första skicket och hittade en hockeypuck :) matte glad= Nicke godis. Han drog ut lika fint på andra skicket och hittade vanten och kom fint tillbaka så skönt att han inte är mycket för att tugga längre, tror vi fått bort det ganska bra. Sen gick han ut på tredje, fin fart där med och letade en lång stund, men hittade inget. Han började leta bakom mig, då avbröt jag honom och skickade om honom. Samma sak två gånger till, fjärde utskicket då trava han ut, men då hittade han pinnen :) matte superglad= Nicke godis och avklädd. Sen traska vi ut för att hämta snitslarna och då hittade han sista föremålet av sig själv, duktiga ponke.

Sen var det dags för spår, som legat 20 min. Han var ivrig att få komma ut men virra bort sig totalt och missade första pinnen. Hittade tillbaka och hittade andra pinnen :) sen gick det spikrakt i spårkärnan, var snö där så det såg jag :) och rakt fram till bollen. :) Så matte nöjd med dagen och premiären i skogen för i år.
Men massor av träning återstår.

Ordkunskap

Det är faktiskt riktigt roligt att träna ordkunskap med Nicke. Fick lite skällning av Marion i torsdags för att han inte kunde ordet Kryp. Så nu har vi tränat ordkunskap :)

Kryp körde vi i hallen(man ska inte över anstränga sig) och kan säga att det räckte för att förvirra vovve. Han kryper snyggt när vi gör det tävlingsmässigt, men vill ju att han ska kunna orden. Så att sitta på en stol och säga kryp, han såg ut som ett fån :) stå bakom och säga kryp det gick bättre men var osäkert. Stå på fel sida osäkert det med men han fatta tillslut. Kan ju säga att han fick ha en godis på mattan framför sig. Lite hjälp måste han ju få :)

Sen körde vi apport också, först med metallapporten, det gick ju bra. Sen tog vi en handduk, trodde han skulle tugga eller lägga den på marken, sätta tassarna på och dra. Men icke sa Nicke, han grep så snyggt och höll kanon, vi gjorde en ingång med den också och det gick ju kanon :) duktiga vovve. Sen var jag elak och tog en lammvom och gjorde apport med. Han var olycklig i början, backade, ville inte ta den och pep. Men sen fatta han att det var jobb som gällde och grep snyggt, inte ett tugg. Gjorde fin ingång och gick till och med fot med vomen i mun.

Sen en sak jag faktiskt lagt ner krut på, stå, still, ligg med ryggen mot hunden. Han gör det så snyggt och alltid kul att träna på. Upptäckte också att vår hallspegel är perfekt placerad framför sovrumsdörren. Så kunde ha Nicke i sovrummet och stå i hallen och komendera, stå, still och ligg och se allt han gjorde :) lätt att belöna rätt då, trots att man är ensam.

Sen körde vi årets första riktiga sök idag. Kul att komma ut i skogen igen, fast på sina ställen gick man ner sig ordentligt. Nicke fick gå sex slag med popisar, skitkul tyckte han. Men jag funderar på att lägga ner söket med honom, han har inte det somn krävs för en elitsök hund och jag vill tävla. Vore bättre att lägga den tiden på spår och lydnad istället och framför allt på uppletande. Där har vi en stor svagpunkt för oss att ta tag i nu i vår :)

Vårkänslor

Nu börjar det kännas att det är vår, solen skiner och fåglarna börjar sjunga i varjeträd. Det är ljust iaf när man kommer till klubben på kvällarna, typ halv 6 och det är ljust när man går ut med hunden på morgonen :)

Ett par säkra tecken på att det är vår.

1. Fåglarna sjungar.

2. Det är ljust ute, iaf lite lämgre än förut.

3. Barmarken börjar komma fram.

Nicke hittar barmark på Gravkullarna :) Jippie

4. Bilarna börjar skjuta fram ur jorden.

Titta de kommer :)


På flera ställen ;)

Sist men inte minst på listan.

5. Det är plusgrader ute iaf på dagarna :) I fredags åkte jag runt min runda på posten utan termobrallor :)

Vårtecken är underbara :D

RSS 2.0