Spår, lydnad och tävlingsnerver

Jaha då sitter man här och skriver igen då. Undrar egentligen hur många som läser den här bloggen :) men helt ärligt spela roll jag tycker den är kul att gå tillbaka och läsa i, så därför skriver jag :)

Ja vad har hänt på sistonde dåra, vi var ute idag och spårade med Marion, Malco och Cleia. Alla hundar gick toppen bra, Nicke gick sitt spår utan problem fast han klev över två av pinnarna, den lilla fjanten. Måste träna på det där med att markera pinnar. Fast jag tror att vi har ganska lång tid på oss för vi kom inte med till LKL-spåret i Tyresö den 17 maj. Men tråkigt när det är 9 starter och 7 går till medlemmar i Tyresö. Men men regler är regler.  Bättre lycka vid Västerås, Sigtuna och Roslagens:P någon borde vi väl komma med på tycker jag.

I alla fall efter vi hade spårat åkte vi till Botkyrka och tränade lite lydnad. Nicke gjorde några riktigt snygga ställande hoppas han gör det imorn också och lika snygg fjärrdirigering som igår på träningstävlingen. så tror jag nog att vi kan åka hem med ett första pris imorn, det är i alla fall förhoppningen :)

Och så det här med tvälingsnerver. Jag kommer vara som vanligt är inte ett dugg nervös just nu, kommer inte heller vara det imorgonbitti förren vi sitter i bilen och ska åka. Då kommer jag bli stressad och nervös precis som vanligt. Sen släpper det när jag väl har anmält mig, då vet jag att jag inte kan göra något åt det. Då är det bara att köra och hoppas på det bästa.

Håll tummar och tassar för oss imorn :=)

Uppletande dag

Idag hade vi uppletande dag på klubben. Var riktigt roligt, jag har fått en aha upplevelse jag borde ha fått för länge sen kan man tycka som jag försöker. Får se om de blir bättre efter den här nu :)



En (bruks)Pudel in action :)



Han har bra fart i benen (när han vill)



Komma tillbaka med sakerna kan han också. (Fast då måste matte vara rolig)

Var en jätterolig dag och nu har vi mycket att tänka på och öva. Så nu ska vi sova tidigt idag så vi orkar med söket imorgon båda två.

spår och kryp

Nu har Nicke och jag varit ute och spårat igen. Den här gången ett ungefär 500m långt spår över blötkalhugge in i högt blåbärs ris, ut på torr mark upp på barg och nedför berg ut igen på blött kalhugge. Och den lilla jäveln missade inte en enda grej, han gick aldrig av spåret eller någonting. Såg ut som han inte gjort annat i hela sitt liv. Och drog som tusan gjorde han också, ingen kul att ha en dragandes storpudel framför sig när man ska ta sig nedför ett berg. Men men kul att se honom så otroligt motiverad och glad.

Sen tränade vi lite lydnad hemma på tomten innan vi gick in också. Och han börjar fatta vad rutan är vilket är kul. Han fattar fortfarande noll av framåt sändande men vad tusan hur många gånger har vi övat på det, inte många i alla fall. Ställande är så mycket bättre, inte det där tvärniten än som jag vill ha. Men han stannar efter 3 steg så en klar förbättring mot hans 10m förut. Och fotgående han är ju så rolig, han vet precis vad han ska göra ändå så fuskar han.
Sen så detta underbara kryp som de flesta säger att hundar inte brukar gilla. Vem viftar på svansen som en galning och tjuvstartar jo Nicke. Han kryper visserligen med lite hög bak ibland men det kan vi grunda bort. Han har ju motivationen till att göra det så det kommer nog inte bli några problem.

:) Sammanfattningsvis jag har en underbar hund även om man blir trött på honom ibland skulle jag aldrig vilja byta ut honom mot någon annan. :)

LÅÅÅÅÅÅÅÅÅNNNNNG Helg

Hur kan en helg kännas så lång men ändå gå så jäkla fort. Snart är det ju tenta också, typiskt jag som hatar att plugga, och om någon undrar Immunpatologi är så jävla tråkigt att det inte är sant. Aldrig ska jag plugga det igen efter tenta :P om jag nu inte misslyckas med den.

Jaja i lördags var jag och en av tjejerna på Nacka BK och spande in rallylydnad. Såg ju så kul ut att jag var tvungen att anmäla mig till en tävling direkt :) så nu ska Nicke och jag tävla rallylydnad den 27 maj på gubbängsfältet. Kan bli kul, de fick så roliga priser ;) det är därför vi ska köra, så tråkiga grejor man får i bruks och lydnad. Så måste man ju bara testa det nu när mamma eventuellt ska gå kurs i det med Nicke :)

Sen idag har vi varit på sök i 5 timmar, men det var underbart väder och härlig stämmning om än lite virrigt :P men vad får man när man sätter ut 9 glada tjejer i skogen med 11 hundar. Klart som tusan att det blir rörigt då. Men kul har vi och hundarna går ju bra.

Det gör ju även våra duktig tävlingsekipage på klubben så nu får vi gratta den allihopa här.

Grattis till Lena och Zazza till LP2
Grattis till Lena igen denna gång med Sammie till LP1
Grattis till Gunnel och Hasta till uppflyttningen till Lägre Klass
Grattis till Lena och Cornelia till uppflyttningen till Lägre klass

Ni är superduktiga allihopa :)

DM!?

Vad tusan har vi nu gett oss in på egentligen.... Fick PM:et till Nyköping idag och då slog det mig för första gången på riktigt det är ju DM. Vi kommer komma sist.... Men vad fan är bra 7 anmäla i lyd 2:an så längre bak än så kan vi inte komma, haha.... Men det ska bli kul att se alla duktiga hundar, jag vill bara ha ett första pris så är jag helnöjd sen :)

Ny dag

Nu har vi varit ute och spårat på morgonen. Vi drog upp på fältet och så la jag ett 700m motivations spår åt honom. Och det blev två svängar på det, och ja jag vet motivations spår ska vara raka, men vad tusa fältet räckte inte riktigt till och jag ville ha ett långt spår så han fick lov att använda näsan lite.

Så släppte jag på honom, han klev över första pinnen verkar han alltid göra nu för tiden, måste få till det där på något sätt. sen gick han skiprakt till tennis bollen som låg längre fram, tyvärr fannas den inte kvar där någon hade tagit den, men han markerade fint att det hade varit något där. Men men otur nicke hagalna människor och hundar finns över allt. Och han gick över hockey pucken också så det slutade med att han fick spåra 350m utan en enda sak.  Men då kom burken med leverpastej så tror han överlevde det :) Sen gick han som tåget och alla saker.

Sen trände vi lite på den där värdelösa apporteringen också, och trot eller ej men det lilla fånet galopperade in. När jag hade pipbollen i högsta hugg :) haha alla medel tilllåtna i krig och kärlek (och hundträning) så länge hunden gör allt av glädje. Men lite måste man fan lura dem ibland. vet inte hur länge det här håller i sig nu med hans galopp men nu har vi i alla fall något att jobba med. Pippisen :)



Även om det inte syns så har den en underbar rosa färg :)

Vad göra....?

Vad ska jag göra för att Nicke ska se mig som en resurs.  Jag försöker vara rolig, har alltid gott godis, leker med honom, men inte fan hjälper det. Alla andra är alltid mycket bättre än vad jag är.
Han är ju så jäkla svår. Ena dagen är bollen skitkul, andra dan inte, ena dagen jätte kul att kampa andra inte och så vidare.
Och ja jag vet att det är mig det hänger på. Men jag får ju fan inte till, usch vad grinig jag låter. Men just nu är jag jävligt less på hunden.

Taggbuske !?


Alltså vem planterar en taggbuske mitt vid en lydnadsplan. Jaja titta bakom busken så ser ni hur tjuset han gick i en sekund eller två ;) Från lydnads 2 på botkyrka.



Och så här ser han ut idag efter vår cykeltur på morgonen, han har ingen kondis den där hunden :P Men det ska vi ändra på.

Skott

Var hod Marion i tisdags och kom fram till att jag inte kan ett skit fortfarande. Så jag har massor att träna på, det är ju hur kul som helst :) tänk vad tråkigt om jag hade kunnat allt redan. Men men så vi ska nu träna ställande, rutan, apportering och kryp ordentligt.

Och så detta skott som alltid dyker upp. Så vi har börjat idag med att bara på botkyrka och köra lite lydnad när de hade platsliggning med skott på planen bredvid.
Gick kanon bra, han var rikgit duktig. Med andra ord han brydde sig inte ett skit. Han stannade upp och kolla vad det var som lät. Sen ryckte han på axlarna och fortsatte som innan. Skönt att se, ska göra det nästa vecka också så att han vänjer sig lite, sen tror jag att jag ska börja lägga honom plats. Men vi får se hur jag gör, beror på hur han verkar vara,

Cykel, Spår och träning

Vi var ute och cyklade igen imorse var riktigt skönt lagom varmt när man är ute kl. 7:30. Inga andra ute då heller så det är lugnt och skönt. Däremot hade det hamnat en massa potatis över hela landningsbanan fattar inte vad den gjorde där. Gjorde inte Nicke heller men han blev glad och tuggade glatt tills matte upptäckte vad det var och sa åt honom. Gud vad han såg butter ut på mig då. Men men ingen potatis för hans del inte.

Sen var vi ute och la spår på eftermiddagen också. Första vi gått sen borås, han fick lite problem i en sväg och tappa bort sig totalt. Så fick stå still och titta när han sprang runt i vad som kändes som en evighet men säkert bara var 2-3 min. Sen fortsatte han snyggt, tills han kom till en annan klurig sväng då gick han fel igen. Men den här gången hade han lärt sig något och gick bara 4 m åt fel håll innan han vände och tog upp spåret igen. Var kul att se.

Vi har även börjt att träna på ställande nu, vilket går en sådär, men skammen som ger sig, det ska nog gå bra tror jag :)

Lydnads 2

Vi var och tävlade idag igen :P men som de säger högmod går före fall. Haha någon måste ha tyckt att jag blivit lite för kaxig. Så idag gick det väl sådär, vi nollade på ett moment och fick två 5.  Men jag är helt nöjd med honom i alla fall, han gjorde om sin snygga presentation av hoppet och fick en 10 där och 10 på platsliggande även fast jag gömde mig. Riktigt roligt med tanke på hur mycket problem vi hade med det förut.

Men vad fan gör mig bara ännu mera taggade att träna hårdare och bättre till nästa gång så att alla moment sitter. Så nu jävlar Nicke är det hårdträning som gäller. Han verkar inte bry sig ett dugg, han ligger och sover med nosen under svansen :) mycket fart i den hunden.

Cykel och träning

Imorse var Nicke och jag för första gången ute och cyklade tillsammans och det gick toppen. Var riktigt roligt att han skötte sig så bra. Nu ska vi börja cykla ordentligt så att han får lite kondition till söket sen. Vi hamar ju i lägre direkt där. Lite läskigt men det ska nog gå bra. Han är ju en toppen hund :)

Sen var vi och tränade på Botkyrka planerna på eftermiddagen, var roligt han gick bra, eller ja :P helt ok i alla fall. hoppas han gör det på söndag också så kanske vi kan fixa ett första pris i alla fall:P men det blir nog ingen placering. men men vi är glada och lyckliga men kan inte mycket :) så det är som vanligt. 30% kunskap och 70% tur:P har funkat bra hittills.

RSS 2.0