Å ner i ån han gick

Underbar morgon idag, solen sken och blåste sådär lagom för att det skulle vara en härlig höst dag. Nicke och jag promenerar ut i skogen med kameran i högsta hugg. Här skulle tas fina höst bilder, vi går en sväng i skogen och njuter av vädret som är helt underbart.

Jag bestämer mig för att vi ska ta en annan väg som vi inte gått på länge så vi promernar in på den, den stigen går längs en mysig liten ån, som är väldigt gyttig. Tar lite fina bilder där nere och Nicke strosar runt och nosar i godan ro.
Då ser jag en stock som hänger ut över ån och tänker detta kan bli en fin bild. Tar mig ner till å kanten, ganska brant där och spanar på stocken.

Då hör jag bakom mig, splasch splasch, ser mig om och ser inte hunden, lätt panik kommer och jag klättrar upp igen för att se om jag ser honom då är han bakom en gran som stod bakom mig, och när jag ser honom har han lyckats vända sig om och har framtassarna uppe på kanten men hela bakbenen sitter fast i geggan, klättrar ner för att dra loss min olyckliga hund som inte alls fattar hur detta kunde hända. Som tur är tar han sig loss själv innan jag hinner få tag i honom. Sen har han pudelryck ett tag och rusar fram och tillbaka i skogen sen lugnar han ner sig och vi kan gå hem, där han, till hans stora förtert, hamnar direkt i duschen.

Helt ärligt så tror jag inte att han ens märkte att han klev i ån förrän han blev blöt, så täckt var ån av löv, stackarn han som hatar att bli blöt ;)

Pudel-SM

Så då var Pudel-SM slut för i år, vi slutade på en andra placering i hela tävling, trots väldigt dåliga poäng från båda dagarna, med andra ord inget bra start fält i år, iaf inte i lydnads klass 3.

Så nästa år får vi kanske köra agility istället :)

Jaja, under veckan har vi tränat lite uppletande i måndags gick han som värsta uppletande hunden och plockade in 3 föremål med god motivation både ut och in, kan man tänka sig.

Sen skulle vi träna uppletande igen i fredags då travade han ut och in och hade skittråkigt, snacka om svår hund att träna när han alltid är olika. Sen kanske det kan spela in att han var på harjakt precis innan, inte att han drog jag han se den innan, men gud vad han sniffade runt. Så tror inte att fokuseringen var den bästa just då.

Uppflyttad HKL Spår

Nu har vi lyckats med något jag trodde skulle ta längre tid :) Vi är uppflyttade till HKL spår kan man tänka sig, vi lyckades skrapa ihop 461 poäng. Där 224 var lydnaden och 237 specialen.

Vi hittade bara 4 pinnar men med en snygg budföring och en snygg lydnad så gick det vägen ändå :)



Det bästa var nästa presentkortet på en årsförsäkring på folksam för Nicke :) kanon den kommer komma väl till användning då vi redan har folksam :)

Så nu väntar Högre klass spår i vår :)

Mycket som har hänt

Mycket har hänt sen sist jag skrev jag har helt enkelt inte funnit tiden till att skriva.

Nicke och jag har försökt oss på några lydnads 3:or till med mindre lyckade resultat, sen har vi även testat en söktävling. Där jag var nöjd med hans jobb trots att vi nollade söket, han markerade en helt dold figge, vilket han aldrig gjort i tävlings sammanhang förut så det var bra :) mindre duktig var han när han hittade  de andra figgarna men inte ville markera dem. Men vi tar en sak i taget och jobbar på det, det får ta den tid det tar.

Nu på söndag bär det av till Nynäshamn och en spårtävling, det enda jag vill är att komma runt spåret, men han har gått så fina spår sista vi tränat nu så jag känner mig hoppfull.

Det enda ritkigt tråkiga som har hänt, är väl att bilen inte gick igenom besiktningen idag, så nu måste den repareras och sen ombesiktias. Jobbigt och tråkigt men inte mycket att göra åt.

Nu får det hoppa in lite bilder som jag tagit sen sist.



Den gillar jag :)



Lite kul effekt.




Gillade färgen på den himlen.



Hittade denna sten på vällinge i somras.



Nicke luktar på blommor.




Lekte med nya objektivet.



Gillar mitt nya objektiv :)



En bild leffe tog när vi cyklade till Cafe Kajkanten och tog en fika :) Den blev ju faktiskt rätt bra.

RSS 2.0