Pudel SM dag 2

Jaha det gick inte lika bra idag :) han var trött den lille stackars blev mycket för honom igår. Men en 3:e plats och ett första pris med 168,5 poäng fick vi ihop :) matte så stolt över sin trötta lilla vovve.

Sen (väldigt förvånad) så vann vi våran klass i SM. Så nu kan Nicke titulera sig Pudel-SM vinnare i lydnadsklass 2.
Den där lilla vovven slutar aldrig att förvåna mig :) men han är ju bara så underbar. På andra plats kom Erica med Vippe som vann idag på samma poäng vi hade igår 182 väl värda poäng de gick så snyggt. Tredje plats kom Bertram som fick sitt första första pris i klass 2 idag. Du kan tro att matte var stolt. Ska man sammanfatta hela helgen så har den varit mycket trevlig. Med många  nya trevliga bekantskaper och många trevliga hundar. Hoppas man får se alla igen nästa år på Pudel-SM och gärna innan dess också för den delen. 

Nicke på sin 3:e placering i dagens tävling.  


Nicke överst på pallen som Pudel-SM vinnare i lydnadsklass 2 :)

 

På det hela taget en bra ordnad tävling med glada och trevliga arrangörer. Lite tråkigt med alla skott fick sedan veta att det var polisen som hade SM på skyttebanan. Så klart det smällde som tusan. Tack till Södertälje för att vi fick occkupera alla era planer under helgen med våra vackar pudlar. Tack alla som ställde upp och fixade tävlingen, så skönt att det finns människor som ställer upp på det annars skulle man ju inte kunna tävla.

Jag är mer än nöjd med denna helg och nu ska Nicke få ta det lugnt nästa vecka. Det har han gjort sig förtjänt av.


Pudel SM Dag 1

Så då var första dagen av Pudel SM avklarat och kan nog kontatera att det gick toppen :) Nicke gick så snyggt att vi lyckades skrapa ihop 182 p och få ett första pris och en första plats :) har nog aldrig varit så stolt över den hunden som jag var då. Underbart, kan han bara göra om det imorn så kan vi nog vara med och konkurera om SM titel i Pudel SM det hade varit underbart roligt måste jag säga. Snacka om att vi då har kommit långt från vart vi startade för ett år sen.

Men hur det än går imorn är jag hel nöjd. Vi har fått vårat första pris i Lydnads 2 och vi har vunnit en tävling. Det var första gången någonsin vi gjorde det. Så jag kan inte bli gladare eller mer nöjd.



Nu ligger han på sängen och sover. Hoppas han laddar krafter för imorn och går lika snyggt imorn.  



Nicke i rutan


Nicke i Fritt Följ



Nicke överst på prispallen och den nya bekantskapen Erica på en hedervärd andra plats också med ett första pris. Vi var 7 startarer men bara de med första pris fick stå på prispallen.

Stort Tack till Camilla för att du fotograferade :)



Spårläggare

Idag har nicke och jag hjälpt till på en tävling (elit skydd) på hemmaklubben botkyrka. Med en i Marion som spårbas så hade vi i sökgänget. Eller ja vissa delar av sökgänget vi behövde bara vara sex stycken. Det gick kanon, de tävlande, dommarna, tävlingsledaren och sökfiggarna tyckte det var trevlig sökbana samt spår.

Tycker att Marion kan ta åt sig mycket av det, hon har ju snitslat upp spåren och sett ut sökbana. Sen har vi hjälpt till med att gå spåren och vara mottagare. Vilket också är väldigt kul, man lär sig alltid mycket. Det enda negativa är att det blir mycket sitta i bilen för hundarna. Vissa fixar det bra, men en vovve i gruppen var inte van vid det och han blev helt slut så han orkade knappt gå sök sen själv när vi tränade. Stackarn :( hem och sova var vad han behövde även om han hade bra fart på "här är stigen". Det orkar de alltid med av någon konstigt anledning. Men det var även skönt att se att inte ens elit hundarna går alltid felfritt på en sökbana. Det känns mera hoppfullt för en själv då. Om man jämför Nicke med dem så ligger han inte så långt efter och i vissa fal före. Vi behöver bara mera sammarbete. Men trot eller ej idag gick han ett super tomslag och kom in när jag ropade på honom. :O snacka om att matte blev förvånad och glad :) Han gick mycket bra på de andra skicken också han hade kul idag. Han är skön han sitter inte och taggar upp i bilen utan sover sött och är pigg och vaken när han kommer ut. Men sådan var han inte förut. Han har blivit mer och mer sådan sen han fick buren. Tror han känner sig tryggare i den än han gjorde när han hade hela bakluckan att vara i. Men nu sussar han sött på sängen, man blir trött i alla fall när man är med på tävling hela dagen. Sen fick han ju busa runt med hundarna i sökgänget. Det är kul att nästan alla kommer överrens i sökgänget av hundarna och kan leka tillsammans. Vi har så trevliga hundar i vårat sökgäng :) och trevliga mattar med för den delen. För vi är bara tjejer :) haha Girl Power.

Även om Nicke och en rottis gruffar lite mot varanadra men jag hoppas att det försvinner med tiden. För rottisen är en riktigt trevlig hund.

Matte är också trött och ska sova tidigt idag så man orkar med jobbet imorn.  

BUS

Nu har Nicke och jag varit på vår första BUS träffa på hemma klubben Botkyrka BK. Har inte haft allt för positiva erfarenheter av klubben tidigare. Trots att jag tävlar för dem. Men nu ändrades det, var en väldigt trevlig kväll med trevliga tjejer.

Både de som var där för att tävla och hon som höll i det. De ska vara två men en av tjejerna var borta just idag. Jaja hur som helst var först där på skotten och Nicke reste!! sig upp på skotten han som aldrig har varit berörd tidigare. Men såg det på budförningen också han gjorde en liten lov när skotten kom och tittade lite skeptiskt åt det håll skotten kom ifrån. Men det är så lite att det går att träna bort. Han ska bara bli tryggare i det han gör först vi backar lite och kör om inte mer med det. Det viktigaste är att han är trygg under platsliggningen då kommer det att funka kanon sen.

Vi fick träna på apportering på BUS träffen och det var kul. Fick en del nyttiga tips med hans slöa ingångar, tuggande pratade vi också om. Vi har gjort det mycket hemma men hade glömt bort att det fanns ett till steg så det var en bra påminnelse. Alltid bra med sådan.

Sammantaget en trevlig kväll. Och vi kommer att åka på fler busträffar så ofta vi bara kan.


RSS 2.0