Nynäshamn och Norge

Igår hände det något helt fruktansvärt i Norge, en bomb smällde av i regeringsbyggande i centrala Oslo. Läste om detta strax innan vi begav oss ner till Nynäshman för att ha picknik på klipporna.

Vi åkte ner och hade picknik i godan ro i tron att det inte var så farligt, två haade dött i Norge, hemskt ja, men det kunde ha gått mycket värre.







Det är ju bara så vackert ute på klipporna vid havet.



Segelbåtar seglar förbi.



Svanar såg vi också.



Det var syrran, sambon och Nicke och så jag såklart som var därute.





Vi hade en väldigt trevlig kväll.


Sen kommer man hem och går och lägger sig direkt, trött som tusan efter både jobb, spåra med Nicke och efter det ut och ha picknik.

Nästa dag läser man på nätet att troligen samma person som smällt av bomben i regeringsbyggnaden också hade åkt ut till Utoya och skjutit 84 ungdommar som träffats för att ha läger där. Snacka om kontrast, vi hade en otroligt trevlig kväll, och inte allt för långt ifrån genomgick vårat grannland sin största ktastrof denna århundrade, kanske till och med sen andra världskriget.

Kan inte annat än att tänka på norrmännen och hoppas att det inte blir flera dödsoffer.

Tankarna går till er Norge.




Nicke mår bra

Hos vetrinären förr går så, skötte sig Nicke kanon :) som han alltid gör hos vetrinären. Skönt att ha en hund som inte är rädd för att gå dit. Han låg ner och kopplade på sidan i väntrumet och nästan sov.

När vi fick komma in fick vi träffa Christof, en mycket trevlig man, som verkade ha stor koll på vad han gjorde. Han kände igenom Nicke ordentligt, men fick ingen reaktion på bogen som jag misstänkte att det kunde vara. Men däremot en liten reaktion när han tryckte på vänster tass. Så han bestämde att vi borde röntga för att se så att inget var brutet, eller spruket inne i tassen. Så vi fick gå iväg till röntgen och Nicke skötte sig bra här också, han röntgades utan lugnade, så han skötte sig utmärkt. De två första bilderna visade inget brutet, däremot tre små gråa prickar som var något som inte skulle vara där. Så vetrinären klämde igenom tassen igen, och denna gång skrek Nicke i högan skyn och började morra. Han tycvte inte alls om Christof då, men han kom över det ganska snabbt och gick och små muttrade lite och gav Christof en puss sen. Så en till bild togs av den vänsta tassen. Den visade inget mera än de tre sakerna.

Så Nicke operades igår, pågrund av att vetrinären hittade dessa fistlar i hans vänstra tass. De låg längstfram i stora trampdyna. Han var väldigt glad när jag hämtade honom, när han hörde att jag var där, rusade han in och hoppade upp i knät och jag fick en stor puss :) Han viftade tydligt med det blåa bandage han fått om tassen och tyckte väldigt synd om sig själv.

Nu har han varit hemma en dag, han äter smärtstillande och inflammations hämande medicin och får gå med sko på tassen. Men annars är han som sig själv igen, han haltar inte ett dugg och är pigg och glad. Så skönt att se att det gick över så fort. Nu ska bara matte komma ihåg att ta det lugnt ett par dagar, tills såret läkt ihop ordentligt.


Veterinär imorn

Imorn ska vi åka till veterinären och förhoppningsvis få reda på vad det är för fel på lilla killen.
Han har haltat lika mycket idag som i måndags och nu ligger han hela tiden och slickar på tassen så
nu måste vi åka in känner jag. Och vi hade en väldig tur, vi fick en tid imorn 8.40.
Att han ska fasta idag, har han inte fattat än, och hoppas han missar den biten, men det är nog inte så troligt.

Så jag återkommer med mera info om Nickes häslostatus imorn.

Nicke halt

Imorse cyklade jag och Nicke till jobbet, eftersom vi köpt ny säng i helgen hade sambon tagit hem flyttbussen från firman. Så fen stod hos hans föräldrar i Tumba, och eftersom han åker vid 05.45 hemifrån så fick han ta bilen dit för att byta till flyttbussen.

Vilket gjorde att Nicke och jag skulle cykla till jobbet och sen cykla till tumba och hämta bilen på hemvägen.
Nu var det här ingen bra ide för Nicke visade det sig efteråt. Han blev halt efter turen på morgonen och var grovt halt när jag skulle hämta honom, så det blev ingen cykeltur till tumba för Nicke i eftermiddags utan matte cykla och hämtade bilen och sen hämta pudel så han slapp springa.

Jag hoppas bara att det inte är samma skada som Nicke hade förr förra vintern, då det visade sig att han har en lös benbit i bogleden. Om den spökar igen kan det här bli långdraget och jobbigt. Så håller tummarna för att han vrickat tassen eller en sträckning eller nått som går över på ett par dagar. Han ser ju bara så ynklig ut när han har ont :( Tycker synd om min lilla pudel.

Morgonträning

Idag fyller min kära syrra år :)
Och eftersom min sambo fixat sommarjobb åt henne på sin firma så bor hon hemma hos oss.
Sambon går upp 05.00 för att åka till jobbet, vilket betyder att syrran gör samma sak. Vad betyder det om man ska gå upp och gratta syrran på hennes födelsedag. Jo man får gå upp 04.45 :) Jippie , men det var trevligt att äta frukost tillsammans.


Så när de lämande hemmet vid 05.50 så begav sig Nicke och jag till klubben, eftersom jag börjar 07.50 var det onödigt att gå och lägga sig igen. Så vi fick lite morgonträning gjord. Nicke tyckte det var kul, han var riktigt pigg, skönt att träna när det är svalt ute sa han :)


Vi körde ett par skick uppletande på plan, med andra ord linjetag, har jag fått lära mig att det heter. Nicke gjorde fint första gången och tog in båda sakerna utan att byta :) Andra gången fick han se när jag la ut sakerna, då bytte han på invägen, men det får vi jobba på, han kom in i galopp alla 5 ggr :) matte överlycklig.


Sen blev det en liten promis.


Sen körde vi lite lydnad innan vi åkte till mormor och lämnade Nicke. Vi hade roligt :) busträning blev det, man måste ha det ibland också, vi har fått lära oss ett roligt sätt att träna hopp på som vi körde och så lite slalom. Har kört för mycket med 8 pinnar, Nicke hoppa ur där, trots att jag satt upp 12, han är smart den hunden. Han kan räkna :) men han märkte snart att man måste gå ingenom alla för att få sin boll. Så det var inga problem sen, får komma ihåg att köra ett par gånger på 12 pinnar innan tävlingen bara.


Spår

Så nu är denna helg nästan över också, och dagarna går snabbt nu. Bara en månad kvar till U-SM, ska bli roligt att köra det :) tänk att man är ungdom fortfarande.

Hur som helst, vi ska ju köra högre spår där, och som enda deltagare där så tävlar jag mot mig själv, vilket ju gör att jag vill att det ska gå så bra som möjligt. Alltid mera press, eller vad man ska säga, om man kämpar för att slå sina egna mål. Jag hoppas på att vi lyckas med en bättre lydnad och bättre uppletande än förra gången vi körde högre, det är mitt mål.

Så vi har varit ute och tränat spår och uppletande nu som "galningar". Idag var vi ute och tränade på spårupptag och han hade riktigt kul, han fick ju belöning snabbt hela tiden och bara roliga bollar. Så det gick kanon :)

 

Vi har även tränat en del uppletande och peppar peppar, har han börjat galoppera tillbaka med sakerna till mig nu. Så jag tror att det börjar lossna. Han har nästan slutat att välja saker också nu, men det tror jag inte att jag får bort helt fram till 4-5 aug.

 

Lydnadsmässigt så börjar det lossna riktigt bra, han har börjat fatta framåtsändande ganska bra nu, och krypet går bättre och bättre. Idag gjorde vi som Anna sagt åt oss och han fick bara krypa långt utan att vara i position, och han kröp nästan 25 m :) kanon bra jobbat av grabben. Klarar han det, kan han krypa 8 m sen också. Men då ska det visserligen vara i position. Men en sak i taget.

Vi får se hur mycket jag hinner lära honom nu denna månad, men jag ska låta honom ha tråkigt sista veckan innan tävlingen som jag gjorde innan förra. Det funkade bra på honom, han taggade till ganska bra. Så nu är det bara att fortsätta som vi gör och hoppas att alla håller tummarna för oss i augusti :)


RSS 2.0