Snart är det nytt år

Och jag måste bli roligare med Nicke. Han är duktig men matte måste bli bättre.
Men det är ju så mycket lättare att vara rolig med andras hundar. Jaja har jag något att jobba på nästa år.

Blev inte mycket till sök idag på träningen men det belv en bra träning i alla fall. Vi gjorde markeringsövningar och skogslydnad. Det behöver han verkligen. Men han blir bättre och bättre på att komma tillbaka med rullen. Han rymmer inte längre med den, bra det :)

Fast han var lite trög med klickerövningen vi gjorde. Det hade han inte gjort på länge han stod bara still och titta på figgarna. Men sen trilla poletten ner och benen sprang. De gjorde de även efter träningen när hundarna fick springa lösa en stund tillsammans. Nicke tycker verkligen om Dexa hon springer lika mycket som han gör Underbart säger nicke. En tjej med spring i benen roligt :)

Men speciellt lydiga är ingen av dem.

Härlig Dag

Idag var syrran och jag ute och gick med Nicke i 4 1/2 timme. Varför?
Jo vi bestämde oss för att gå till Lida och äta frukost. Sagt och gjort vi gick iväg kl 9.00. Färden gick över det gamla flygfältet F18 där nicke sprang lös och jagade boll. Han hade mycket roligt åt det. Och vi åt honom försökte ta några bra bilder på honom men det lyckades inte så bra.


'
Fast han blev rätt söt :)
Kul hade han det kan garanteras

Färden fortsatte mot Lida där vi satt på utkiksplatsen och åt med en mycket närgången vovve. Det var underbart skönt där uppe lite kallt att sitta länge bara men det funkade. Och jag lyckades få en riktigt bra bild på vovven. vilket är svårt när man har en svart hund. Även om han nu har blivit lite grå.



Han fick även gå två korta spår där uppe vilket han gjorde galant och med en viftande svans.

På vägen hem sen hittade vi bilbäck på flygfältet kunde ju inte motstå att rulla dem lite åt honom. Jo vad kul det var. Vilken modig hund man har han springer bredvid och skäller ut däcket för allt han är värd och morrar och biter i det när det trillat omkull. Visst är han tuff :)

Nu ligger vi hemma och tar det lugnt med lätt ömmande fötter. Vi har helt klart förtjänat julmaten i morgon.

God Jul på er allesammans

önskar

Carro och Nicke


Går framåt

Det går framåt med apporteringen även om det inte går så fort som jag hoppas på. Alltid för otålig mitt största fel jag alltid gör. Att gå fram för fort. Måste ändra på det annars får man ju bara börja om från början.

Men han är lite söt Nicke. Har en massa apportbockar liggandes i en korg under sängen. Den hade han lyckats på något sätt få fram. Fråga mig inte hur. Men hur som helst kommer han med apporten i munnen och sätter sig så fint framför mig och väntar på att jag ska ta den. Ibland är han bara för duktig lilla hunden.

Det är kul att se när mynten trillar ner i skallen på honom och verkligen upptäcka att han fattar något. Även om det tar otroligt lång tid ibland. Fast det är nog lika bra att det får ta den tid det tar. Måste verkligen jobba på mitt tålamod.

Helg rapport

Nicke tycker det är jättekul med sök, fattar inte varför vi inte började med det tidigare. Han har blivit så mycket bättre på inkallning och att överhuvudtaget lyssna på en. Tack för alla tips Marion de har verkligen hälp.

Aja han har haft en kul helg med mor och far. de hade tydligen varit uppe på flygfältet igår när jag jobbade och jagat gamla bildäck. Han hade tydligen tyckt att det varit jättekul tills de började tappa fart och gå till anfall :) inte lätt att vara Nicke inte.  Bli anfallen av gamla bildäck det är illa det.

Apportering

Jaha nicke och jag var tillbaka på klubben igår efter att ha varit borta i tre veckor då han hade kennelhosta. Kul att vara tillbaka och få lite kommentarer från andra. det hjälper alltid.

Så nu ska vi jobba med apportering. Testade lite av övningarna idag. Det är så kul att se hur snabbt han snappar när jag bara gör rätt och vissar var jag vill. Han är en underbar hund:P ska bli riktigt roligt att se hur han går sen den 25 januari. Men nu får det bli en sak i sänder. Apporterings träning först.

Fast jag undrar hur han kommer att må. Om han nu fick i sig den där platssprutan han tuggade på igår. Har fortfarande inte hittat en av bitarna. Men han verkar inte besväras av det. Han äter och är pigg och glad som vanligt. Får väl se hur han mår under helgen. Ska hålla ett öga på honom.

Jäkla hund alltså han har kommit in i en period där han ska tugga på allt. Han stjäl saker från hyllor och bord och tuggar sönder dem. Tror han tycker det är tråkigt att ligga instängd på mitt rum. Men det är ju pappas dumma ide. Får vara mera här inne med honom. Fast jag tycker redan att jag tillbringar typ 95% av min tid hemma på rummet.

Sökträning

Så idag var det dags för sökträning igen. Då vi inte varit där på tre veckor var det lite nervösy hur det skulle gå. DET hade jag inte behövt vara. var det bästa söket han någonsin gått. Spikraka skick ja näst intill i alla fall.

Jätte duktig med markeringarna kom direkt tillbaka med rullarna och rymmde inte ochfåna sig som han brukar. Tror att polleten har trillat ner i hans lilla hjäran under de här tre veckorna. Han kanske behöve vila lite.

Sen funka han helt okej med de andra hundarna när vi var ute och kissa dem efter. Försökte ta malcos boll bara. då fick han en utskällning av marion så sen lät han bli det. Nästan helt i alla fall, man måste ju testa om de ser allt man gör. Tyvärr gör de det :)

Men men på det hela taget är jag helnöjd med honom han var superduktig idag. Så nu ligger han på sängen som en utslagen hjälte och sover. Det tycker jag att han förtjänar.

Titta vad Snygg han blev



Nya tjänste täcket sitter ju som handen i handsken och vad snygg han blev :)

RSS 2.0