Ordkunskap

Det är faktiskt riktigt roligt att träna ordkunskap med Nicke. Fick lite skällning av Marion i torsdags för att han inte kunde ordet Kryp. Så nu har vi tränat ordkunskap :)

Kryp körde vi i hallen(man ska inte över anstränga sig) och kan säga att det räckte för att förvirra vovve. Han kryper snyggt när vi gör det tävlingsmässigt, men vill ju att han ska kunna orden. Så att sitta på en stol och säga kryp, han såg ut som ett fån :) stå bakom och säga kryp det gick bättre men var osäkert. Stå på fel sida osäkert det med men han fatta tillslut. Kan ju säga att han fick ha en godis på mattan framför sig. Lite hjälp måste han ju få :)

Sen körde vi apport också, först med metallapporten, det gick ju bra. Sen tog vi en handduk, trodde han skulle tugga eller lägga den på marken, sätta tassarna på och dra. Men icke sa Nicke, han grep så snyggt och höll kanon, vi gjorde en ingång med den också och det gick ju kanon :) duktiga vovve. Sen var jag elak och tog en lammvom och gjorde apport med. Han var olycklig i början, backade, ville inte ta den och pep. Men sen fatta han att det var jobb som gällde och grep snyggt, inte ett tugg. Gjorde fin ingång och gick till och med fot med vomen i mun.

Sen en sak jag faktiskt lagt ner krut på, stå, still, ligg med ryggen mot hunden. Han gör det så snyggt och alltid kul att träna på. Upptäckte också att vår hallspegel är perfekt placerad framför sovrumsdörren. Så kunde ha Nicke i sovrummet och stå i hallen och komendera, stå, still och ligg och se allt han gjorde :) lätt att belöna rätt då, trots att man är ensam.

Sen körde vi årets första riktiga sök idag. Kul att komma ut i skogen igen, fast på sina ställen gick man ner sig ordentligt. Nicke fick gå sex slag med popisar, skitkul tyckte han. Men jag funderar på att lägga ner söket med honom, han har inte det somn krävs för en elitsök hund och jag vill tävla. Vore bättre att lägga den tiden på spår och lydnad istället och framför allt på uppletande. Där har vi en stor svagpunkt för oss att ta tag i nu i vår :)

Kommentarer
Postat av: Erika

Tyvärr är det ju så att man får prioritera och söket tar en sådan tid att träna. Så om en tävlingskarriär inte känns riktigt aktuell så kan det vara svårt att lägga ner all den tiden. Synd, för det är en himla rolig gren!

2011-03-07 @ 11:34:58
URL: http://voff.pronoblem.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0