Halta vovven

Imorse var vi hos veterinären för att kolla Nickes hälta som han dragits med till och från en längre tid nu. Han skötte sig kanon bra under hela besöket snäll och lugn trots att de drog och vred i honom. Skönt att man inte har en hund som är rädd för veterinärer. Men då veterinären inte hittade något på honom mer än att han reagerade på höger fram så åkte han in i röntgen salen efter att ha fått lugnaden. Så efter att ha vinglat runt lite och spytt lite galla på golvet fick han kliv upp på bordet och somna.

Matte fick vara med och hålla honom medans de tog bilderna skönt det för han sov inte helt utan vaknade till lite när vi flyttade runt honom. Men han sa inget om det när han märkte att jag var där. När bilderna var klara sen så kom veterinären igen och vi tittade på dem. Han förklarade att högra armbågen såg helt okej ut. Men uppe i bogleden så fanns det en lös benbit som inte ska vara där. Troligen är det en benbit som ska växa fast när de är små, men av någon anledning så har den inte gjort det hos honom. Så den har legat lös där i leden hela hans liv. Han har inte lidit av den förrens nu då han har blivit lite äldre och tränats mycket hårdare än förut. Nu har det kommit beläggningar på den som ligger och skaver vilket gör ont när han lägger för mycket belastning på leden.

Så nu går bebisen på metacam i 3 veckor sen ska vi på återbesök och då ta ställning till om han han ska operas eller inte. Det är inte helt säkert att han  kommer bli bättre av en operation, han kan lika gärna bli sämre och få mera ont. Veterinären var inte så hel lycklig över att kanske behöva gå in i en led och skära. Och jag förstår honom kan man undvika det så gör man ju helst det. Risken att mera går sönder är över hängande.

Men hur som helst så får min vovve med andra ord inte köra sök nu på ett par veckor och ingen rapport. Inte heller kommer vi att träna speciellt mycket lydnad. Kanske är hans tävlingskarriär över nu. Jag hoppas att vi ska kunna fortsätta med lydnaden i alla fall men vi får se. Att han mår bra är det viktigaste allt annat får komma i andra hand.


Kommentarer
Postat av: Erika

Tråkigt! Vilken osis. Men ge inte upp; det kanske finns en lösning i alla fall. Rekommenderar varmt Veterinärboden i Åkers Styckebruk (Morten) om du behöver en "second opinion". Han har också nå't fiffigt artrospreparat som inte är så dyrt (i sprutform) som vi ska prova på min labbe den dagen artrosen slår till på allvar. Det låter klokt att ligga lågt med träningen. Man vill ju inte att hunden ska associera träningen med smärta, även om metacam brukar verka fort (den är ju trots allt dopad med metacamet i kroppen :)!). Kram.

2009-12-14 @ 21:29:29
URL: http://voff.pronoblem.se/
Postat av: Britt-Marie

Hoppas, hoppas han blir riktigt bra igen. Det vore ju så tråkigt om ni skulle tvingas bryta en så strålande tävlingkarriär redan nu.

2009-12-15 @ 02:35:02
Postat av: Jessica

Usch vad tråkigt, hoppas verkligen han blir bättre!

2009-12-18 @ 16:49:40
URL: http://storpudeln.blogg.se/
Postat av: Camilla o Frodo

Usch vad tråkigt. Vi håller tummar o tassar att han piggar på sig och att det ordnar upp sig. Kramizzar.

2009-12-19 @ 18:38:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0