Träning Igen

Idag var vi på klubben och körde en kort lydnadsträning där vi testade om Nicke verkligen vet vad stå, sitt och ligg betyder. Jag satte honom bakom vår stora ek på klubben i valphagen och stälde en spegel på marken för att kunna se honom när jag stod på andra sidan utom synhåll för honom. Var roligt att se att han faktiskt vet vad orden betyder och inte bara känner igen dem i en speciell sitaution. Sen trände vi lite rutan med target och körde en del fotgående utan att säga ett ord bara klicka när han gick bra, han följer med kanon trots att han inte fått något komando.

Kul att känna att träning var rolig igen både för mig och Nicke, sen kom redaktören från Stockholms Hundar som ska göra ett repotage om oss nu när vi blivit godkända som Lokal Kennelklubb på Norsborg Hundklubb. Ska bli väldigt roligt att kunna hålla tävlingar och utställningar och rallylydnad m.m.

När de hade åkt så körde vi lite uppletande, inspirade av uppletande kursen som var idag. Nicke gick riktigt bra, men vi körde bara lite enkla nybörjar övningar för att få igång hans föremål intresse. Han hade roligt och sprang fint varje gång, men han hade svårt med gosedjuret det ville han mest bolla med den istället för att komma tillbaka med den. Men han gjorde det efter ett tag när matte stått och tjoat och prasslat med godispåsen :) men det gick ju.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0