Lydnad

Nu känns det som om lydnaden börjar lossna för oss äntligen, efter flera månaders stillastående. Men tack
vare trevliga tränings kamrater som kommer med tips, råd och svordomar så lossnar det nu :) Framårtsändande börjar lossna vilket nog är det roligaste, vi hade fastnat i belöningsfasen som vanligt, att han sprang till en boll och inte för att han skulle springa rakt fram för att jag sa det. Men nu är bollen borta och han galopperar nästan varje gång och då han inte galopperar händer det ingenting. Igår på träningen drog han till och med förbi konerna i full galopp, vilket var kul att se, men vi fick göra många repitioner innan han började sakta in och trava igenom konerna.

Även apporten börjar lossna, vi har nästan fått bort att han sular iväg den 3 m till med tassarna när han ska gripa den. Men ska inte ropa hej än, han har fallit tillbaka förut, slarv av mig i träningen då, men det ska inte hända igen.

Nu har vi även börjat med inkallande med ställande på ett nytt sätt då vi ska få fart och tvärnit i ett. Går ganska bra än så länge. Så nu ska vi bara fortsätta så här.

Men just nu ligger pudel på sängen och sover, när vi har käkat sen ska han få en rejäl genom kammning så han håller sig fin efter badet ett tag till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0